Turizmde fiyat dengesi sorunu var

GÜNDEM 03.08.2022 - 10:21, Güncelleme: 03.08.2022 - 10:21
 

Turizmde fiyat dengesi sorunu var

Antalya Turistik Otelciler ve Pansiyoncular Dernek Başkanı Alp Özel, konaklama ücretlerinin 2019 yılı altında olduğunu söyleyerek, “Konaklama fiyatlarının döviz bazında 2019 verilerine göre yüzde 40 ucuza satıyoruz. Fiyat dengesi oturmadı” dedi

haberimizvar.net- Oteller 2019 yılına oranla bu sezon yüzde 40 daha ucuz. Bu durumdan dolayı da fiyat dengesinin oturmadığını belirten Antalya Turistik Otelciler ve Pansiyoncular Dernek Başkanı Alp Özel, “Konaklama fiyatlarının döviz bazında 2019 verilerine göre yüzde 40 ucuza satıyoruz. Yani oteller hala ucuza satılıyor. Döviz bazında yüzde 40 civarında daha ucuz satıyoruz. Bu durum bize çok etkiliyor. Otellerde 2019 yılındaki satış fiyatlarına hala ulaşamıyoruz. Yüzde 40 gerisindeyiz. Bu da 5 yıldızlı oteller fiyatlarını daha da geriye çektiği için insanlar doğal olarak daha kaliteli tesislerde kalmaya tercih ediyor. Bundan dolayı küçük oteller fiyatlarını indiremiyor. Küçük oteller de rezervasyon alamıyor. Boşluk yaşıyoruz bütün sorun bu. Fiyat dengesi oturmadı. Bir de toplamda 7 milyonluk bir kayıp Rus-Ukrayna pazarından neredeyse 4 buçuk milyon kaybımız var” şeklinde konuştu. OTELLERDE YENİLENME Küçük ölçekli otellerin turizmin başladığı günden beri var olduğunu dolayısıyla eski tesislerin teknolojilerinin de eski olmasından dolayı yenileme çalışmalarının olduğunu belirten Başkan Özel, “bizim tarzda oteller orta ölçekli oteller turizmin başladığı günden beri var olan oteller. Dolayısıyla eski tesisler olduğu için kullandıkları teknolojisi de eski. Biz bankalar birliğiyle ortak bir çalışma yaptık. Ancak sezon yaklaştığı için yetiştiremedik. Umarım ekimde güncellenecek. Teknoloji yenilemesiyle çok düşük faizli kredi kullanmasını sağlayacağız. Küçük ve orta ölçekli otellerin bu da bize işletmecilerin teknolojilerini yenilediği için fatura miktarı daha az gelecek. Yani a plus klimaları çevirecek elindeki eski tip klimaları ya da merkezi sistemlerini yenileyebilecekler” dedi. TURİST SAYISI 7 MİLYONU AŞTI Öte yandan Antalya Valiliği Antalya’ya gelen turist sayısının 7 milyonu aştığını duyurdu. Türkiye’nin turizm başkenti Antalya turizmde geçen seneye göre büyük bir artış gösterdi. Pandeminin etkisini azaltması ve Güvenli Turizm Sertifikasyonuyla birlikte yabancı turistlerin tercihi yine Antalya oldu. Bu yıl Ocak- Temmuz döneminde şehre gelen ziyaretçi sayısında birinciliği Alman turistler kaparken kıl payı farkla Ruslar Almanları takip ediyor. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün verilerine göre Antalya’ya 2022 yılının ilk 7 aylık döneminde hava yoluyla gelen yabancı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre %97 artarak 6 milyon 688 bin 506 oldu.  
Antalya Turistik Otelciler ve Pansiyoncular Dernek Başkanı Alp Özel, konaklama ücretlerinin 2019 yılı altında olduğunu söyleyerek, “Konaklama fiyatlarının döviz bazında 2019 verilerine göre yüzde 40 ucuza satıyoruz. Fiyat dengesi oturmadı” dedi

haberimizvar.net- Oteller 2019 yılına oranla bu sezon yüzde 40 daha ucuz. Bu durumdan dolayı da fiyat dengesinin oturmadığını belirten Antalya Turistik Otelciler ve Pansiyoncular Dernek Başkanı Alp Özel, “Konaklama fiyatlarının döviz bazında 2019 verilerine göre yüzde 40 ucuza satıyoruz. Yani oteller hala ucuza satılıyor. Döviz bazında yüzde 40 civarında daha ucuz satıyoruz. Bu durum bize çok etkiliyor. Otellerde 2019 yılındaki satış fiyatlarına hala ulaşamıyoruz. Yüzde 40 gerisindeyiz. Bu da 5 yıldızlı oteller fiyatlarını daha da geriye çektiği için insanlar doğal olarak daha kaliteli tesislerde kalmaya tercih ediyor. Bundan dolayı küçük oteller fiyatlarını indiremiyor. Küçük oteller de rezervasyon alamıyor. Boşluk yaşıyoruz bütün sorun bu. Fiyat dengesi oturmadı. Bir de toplamda 7 milyonluk bir kayıp Rus-Ukrayna pazarından neredeyse 4 buçuk milyon kaybımız var” şeklinde konuştu.

OTELLERDE YENİLENME

Küçük ölçekli otellerin turizmin başladığı günden beri var olduğunu dolayısıyla eski tesislerin teknolojilerinin de eski olmasından dolayı yenileme çalışmalarının olduğunu belirten Başkan Özel, “bizim tarzda oteller orta ölçekli oteller turizmin başladığı günden beri var olan oteller. Dolayısıyla eski tesisler olduğu için kullandıkları teknolojisi de eski. Biz bankalar birliğiyle ortak bir çalışma yaptık. Ancak sezon yaklaştığı için yetiştiremedik. Umarım ekimde güncellenecek. Teknoloji yenilemesiyle çok düşük faizli kredi kullanmasını sağlayacağız. Küçük ve orta ölçekli otellerin bu da bize işletmecilerin teknolojilerini yenilediği için fatura miktarı daha az gelecek. Yani a plus klimaları çevirecek elindeki eski tip klimaları ya da merkezi sistemlerini yenileyebilecekler” dedi.

TURİST SAYISI 7 MİLYONU AŞTI

Öte yandan Antalya Valiliği Antalya’ya gelen turist sayısının 7 milyonu aştığını duyurdu. Türkiye’nin turizm başkenti Antalya turizmde geçen seneye göre büyük bir artış gösterdi. Pandeminin etkisini azaltması ve Güvenli Turizm Sertifikasyonuyla birlikte yabancı turistlerin tercihi yine Antalya oldu. Bu yıl Ocak- Temmuz döneminde şehre gelen ziyaretçi sayısında birinciliği Alman turistler kaparken kıl payı farkla Ruslar Almanları takip ediyor. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün verilerine göre Antalya’ya 2022 yılının ilk 7 aylık döneminde hava yoluyla gelen yabancı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre %97 artarak 6 milyon 688 bin 506 oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.