Türkiye Büyükelçisi Kabil’e geri döndü

GÜNDEM 27.08.2021 - 20:16, Güncelleme: 27.08.2021 - 20:16
 

Türkiye Büyükelçisi Kabil’e geri döndü

Taliban, ‘Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi ve diplomatlar, büyükelçiliği yeniden açmak için havalimanından geri döndü’ açıklaması yaptı.

HABERİMİZVAR – Taliban’ın Kültür Komisyonu’nun multimedya şubesi başkanı Ahmedullah Muttaki, Twitter hesabından paylaştığı bir videoyla Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi ve ekibinin, elçiliği yeniden faaliyete geçirmek için Taliban’a bağlı Dışişleri Komisyonu üyeleriyle birlikte havalimanından elçilik binasına döndüğünü açıkladı. Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. YENİDEN AÇMAK İÇİN DÖNDÜ Muttaki’nin paylaşımı şöyle: “Şu anda saat 6, Türk Büyükelçisi ve diplomatik ekibi, İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı üyeleriyle birlikte Kabil’deki Türkiye Büyükelçiliği’ni yeniden açmak için Kabil Havalimanı’ndan döndü”. 
Taliban, ‘Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi ve diplomatlar, büyükelçiliği yeniden açmak için havalimanından geri döndü’ açıklaması yaptı.

HABERİMİZVAR – Taliban’ın Kültür Komisyonu’nun multimedya şubesi başkanı Ahmedullah Muttaki, Twitter hesabından paylaştığı bir videoyla Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi ve ekibinin, elçiliği yeniden faaliyete geçirmek için Taliban’a bağlı Dışişleri Komisyonu üyeleriyle birlikte havalimanından elçilik binasına döndüğünü açıkladı. Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YENİDEN AÇMAK İÇİN DÖNDÜ

Muttaki’nin paylaşımı şöyle: “Şu anda saat 6, Türk Büyükelçisi ve diplomatik ekibi, İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı üyeleriyle birlikte Kabil’deki Türkiye Büyükelçiliği’ni yeniden açmak için Kabil Havalimanı’ndan döndü”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.