Yanan alan imara açıldı

GÜNDEM 05.09.2021 - 13:37, Güncelleme: 05.09.2021 - 13:37
 

Yanan alan imara açıldı

Orman yangınının küle çevirdiği Bodrum’da Kargılı koyunun imara açıldığı iddia edildi. Çalışmanın bir otel inşaatı için yapıldığı öne sürülürken arazi sahibi ise lavanta bahçesi yaptıklarını söyledi.

HABERİMİZVAR – Geçtiğimiz ay Türkiye’nin mücadele ettiği orman yangınları söndürüldü. Ancak o günden bu güne ‘yanan alanlar imara açılacak mı?’ tartışmaları da güncelliğini korumaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay felaket bölgelerinde açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar iddialarını kesin bir dille reddetmişti. YANAN ALANDA İŞ MAKİNELERİ Kurum, “Herhangi bir doğal sit alanını, özel çevre koruma bölgesini veya orman alanını bugüne kadar imara açmadığımız gibi bu yangından sonra da ne Antalya’da, ne Muğla’da, ne Marmaris’te ne de Bodrum’da imara açmayacağız” demişti. Fakat gazeteci Fatih Portakal’ın sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Çökertme yanındaki Kargılı koyunda iş makinesinin ve hafriyat kamyonunun yanan alanlarda çalışma yaptığı görüldü. Fatih Portakal videoyu, “Burası Bodrum, Mazı-Çökertme arası Kargılı koyu. İş makinası çalışıyor. Yangından sonra setleme çalışması mı? Yoksa imara mı açılıyor? Bölge halkı bilgi edinmek istiyor” notuyla duyurdu. OTEL KURULACAĞI İDDİA EDİLDİ Bununla birlikte bölgeye bir şirketin otel kuracağı da ileri sürüldü. Çalışmayı yapan firmanın ise Ceylan Hafriyat olduğu öğrenildi. Arazinin sahibi Serkan Akkaş, yeşillendirme çalışması yaptıklarını ifade ederek, “Arazimiz yandığı için temizleme çalışmasını yapıyoruz. Yerine yeniden lavanta ve keçiboynuzu ağacı dikerek yeşillendireceğiz. Yan tarafımızda bulunan araziler de, yeşillendirme çalışmasına başlasa çok iyi olacak. Şu anda yandığı için çok kötü bir görüntü var. Biz arazimizi güzelleştirmeye çalışıyoruz. Ağaçlarımız yandığı için bir an önce temizliğini yapıyoruz. Burası bizim tapulu arazimiz” dedi. 
Orman yangınının küle çevirdiği Bodrum’da Kargılı koyunun imara açıldığı iddia edildi. Çalışmanın bir otel inşaatı için yapıldığı öne sürülürken arazi sahibi ise lavanta bahçesi yaptıklarını söyledi.

HABERİMİZVAR – Geçtiğimiz ay Türkiye’nin mücadele ettiği orman yangınları söndürüldü. Ancak o günden bu güne ‘yanan alanlar imara açılacak mı?’ tartışmaları da güncelliğini korumaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay felaket bölgelerinde açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar iddialarını kesin bir dille reddetmişti.

YANAN ALANDA İŞ MAKİNELERİ

Kurum, “Herhangi bir doğal sit alanını, özel çevre koruma bölgesini veya orman alanını bugüne kadar imara açmadığımız gibi bu yangından sonra da ne Antalya’da, ne Muğla’da, ne Marmaris’te ne de Bodrum’da imara açmayacağız” demişti. Fakat gazeteci Fatih Portakal’ın sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Çökertme yanındaki Kargılı koyunda iş makinesinin ve hafriyat kamyonunun yanan alanlarda çalışma yaptığı görüldü. Fatih Portakal videoyu, “Burası Bodrum, Mazı-Çökertme arası Kargılı koyu. İş makinası çalışıyor. Yangından sonra setleme çalışması mı? Yoksa imara mı açılıyor? Bölge halkı bilgi edinmek istiyor” notuyla duyurdu.

OTEL KURULACAĞI İDDİA EDİLDİ

Bununla birlikte bölgeye bir şirketin otel kuracağı da ileri sürüldü. Çalışmayı yapan firmanın ise Ceylan Hafriyat olduğu öğrenildi. Arazinin sahibi Serkan Akkaş, yeşillendirme çalışması yaptıklarını ifade ederek, “Arazimiz yandığı için temizleme çalışmasını yapıyoruz. Yerine yeniden lavanta ve keçiboynuzu ağacı dikerek yeşillendireceğiz. Yan tarafımızda bulunan araziler de, yeşillendirme çalışmasına başlasa çok iyi olacak. Şu anda yandığı için çok kötü bir görüntü var. Biz arazimizi güzelleştirmeye çalışıyoruz. Ağaçlarımız yandığı için bir an önce temizliğini yapıyoruz. Burası bizim tapulu arazimiz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.