Yangın sahasında halkın yanındayız

GÜNDEM 08.08.2021 - 12:02, Güncelleme: 08.08.2021 - 12:02
 

Yangın sahasında halkın yanındayız

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Antalya meydana gelen çok sayıdaki orman yangınında 5 ilçede 78 mahalle etkilendiğini hatırlatarak, “Tüm bu olumsuzluklara rağmen Millet İttifakı belediyesi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanları ile yangın sahasında Antalyalıların yanındadır” dedi

haberimizvar.net- İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, yaptığı açıklamada Muğla ve Antalya illerindeki orman yangınlarının halen devam ettiğini hatırlattı ve tüm ülkeyi yasa boğan bu üzücü durumun bir an önce sona ermesini istediklerini dile getirdi. Antalya’da meydana gelen çok sayıdaki orman yangınında 5 ilçede 78 mahallenin etkilendiğini hatırlatan Başaran, “37 mahalle ve içinde yaşayan 24 bin750 vatandaşımız tahliye edildi. 78 mahalleden toplam 111 bin 799 yardım talebi karşılandı. Zarar gören mahallelerin toplam nüfusu 81 bin olurken 38 yangında 262 büyük baş, 2 bin 748 küçük baş, 27 bin 249 kanatlı hayvan yandı. Bin 441 adet arılı kovan, bin 6 adet boş kovan, 262 sera yandı. Ağır hasarlı, yıkılacak yanmış bina sayısı bin 358, ağır hasarlı yıkılacak bağımsız bölüm sayısı 2 bin 164. Yangında 48 bin 300 dekar tarım arazisi/mahsul yandı. Yanan orman alanlarının miktarı henüz tespit edilememekle birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük orman alanının yandığını rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi. BÜYÜKŞEHİR AFETZEDELERİN YANINDA Başaran, tüm bu olumsuzluklara rağmen Millet İttifakı belediyesi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanları ile tüm yangın sahasında Antalyalıların yanında olduğunu hatırlatarak, “Antalya Büyükşehir Belediyemiz 2 bin 494 personel ve bin 11araç, 20 hizmet noktası ve 3 aşevi ile afetzede Antalyalıların yanındadır. Bin 967 çiftçiye yem ve saman desteği sağlanmıştır. 377 hayvan tedavi edilmiştir. Sahada şu an acil herhangi bir ihtiyaç malzemesi eksikliği yoktur. Büyükşehir Belediyemiz afetten etkilenen tüm sahada etkin olarak her tür desteği vermekte, her türlü ihtiyacı karşılamaktadır” diye konuştu. YARDIM KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ Başaran, İYİ Parti İl Başkanlığı olarak yardım kampanyası başlattıklarını da ifade etti ve açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Toplanacak yardımlarda yardım malzemelerinin olabildiği ölçüde hiç kullanılmamış/yeni olmasına hassasiyet gösterilecektir. En çok ihtiyaç hissedilen malzemeler buzdolabı, çamaşır makinası, fırınlı ocak, mutfak malzemeleri, kanepe, masa, sandalye ve ev tekstilidir. Yardım yapmak isteyenler İl Sekreterliğimiz ile irtibata geçebilirler. Yardımlar ilçelerimizle koordineli toplanacaktır. Kiralanacak bir depoda envanterleri çıkarılacak, etiketlenecek, Büyükşehir Belediyemizce belirlenen ihtiyaç sahiplerine bizzat ulaştırılacaktır.” KİMSE RENCİDE EDİLMEYECEK “Amacımız afetzedelerin rencide edilmesine imkan vermeden, veren el alan eli görmemeli mantığı ile sessizce ve uzun soluklu, sürdürülebilir bir yardım kampanyası gerçekleştirmektir. Ayni/nakdi yardımlar yapılıp ailelerin ihtiyaçları tamamlandığında bu defa ağaç dikim kampanyası yapacağız. Allah bir daha milletimize bu tür afetler yaşatmasın. Şimdiden yardımlarınızı kabul / makbul eylesin. Ülkemize geçmiş olsun.” 
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Antalya meydana gelen çok sayıdaki orman yangınında 5 ilçede 78 mahalle etkilendiğini hatırlatarak, “Tüm bu olumsuzluklara rağmen Millet İttifakı belediyesi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanları ile yangın sahasında Antalyalıların yanındadır” dedi

haberimizvar.net- İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, yaptığı açıklamada Muğla ve Antalya illerindeki orman yangınlarının halen devam ettiğini hatırlattı ve tüm ülkeyi yasa boğan bu üzücü durumun bir an önce sona ermesini istediklerini dile getirdi. Antalya’da meydana gelen çok sayıdaki orman yangınında 5 ilçede 78 mahallenin etkilendiğini hatırlatan Başaran, “37 mahalle ve içinde yaşayan 24 bin750 vatandaşımız tahliye edildi. 78 mahalleden toplam 111 bin 799 yardım talebi karşılandı. Zarar gören mahallelerin toplam nüfusu 81 bin olurken 38 yangında 262 büyük baş, 2 bin 748 küçük baş, 27 bin 249 kanatlı hayvan yandı. Bin 441 adet arılı kovan, bin 6 adet boş kovan, 262 sera yandı. Ağır hasarlı, yıkılacak yanmış bina sayısı bin 358, ağır hasarlı yıkılacak bağımsız bölüm sayısı 2 bin 164. Yangında 48 bin 300 dekar tarım arazisi/mahsul yandı. Yanan orman alanlarının miktarı henüz tespit edilememekle birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük orman alanının yandığını rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR AFETZEDELERİN YANINDA

Başaran, tüm bu olumsuzluklara rağmen Millet İttifakı belediyesi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanları ile tüm yangın sahasında Antalyalıların yanında olduğunu hatırlatarak, “Antalya Büyükşehir Belediyemiz 2 bin 494 personel ve bin 11araç, 20 hizmet noktası ve 3 aşevi ile afetzede Antalyalıların yanındadır. Bin 967 çiftçiye yem ve saman desteği sağlanmıştır. 377 hayvan tedavi edilmiştir. Sahada şu an acil herhangi bir ihtiyaç malzemesi eksikliği yoktur. Büyükşehir Belediyemiz afetten etkilenen tüm sahada etkin olarak her tür desteği vermekte, her türlü ihtiyacı karşılamaktadır” diye konuştu.


YARDIM KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ

Başaran, İYİ Parti İl Başkanlığı olarak yardım kampanyası başlattıklarını da ifade etti ve açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Toplanacak yardımlarda yardım malzemelerinin olabildiği ölçüde hiç kullanılmamış/yeni olmasına hassasiyet gösterilecektir. En çok ihtiyaç hissedilen malzemeler buzdolabı, çamaşır makinası, fırınlı ocak, mutfak malzemeleri, kanepe, masa, sandalye ve ev tekstilidir. Yardım yapmak isteyenler İl Sekreterliğimiz ile irtibata geçebilirler. Yardımlar ilçelerimizle koordineli toplanacaktır. Kiralanacak bir depoda envanterleri çıkarılacak, etiketlenecek, Büyükşehir Belediyemizce belirlenen ihtiyaç sahiplerine bizzat ulaştırılacaktır.”

KİMSE RENCİDE EDİLMEYECEK

“Amacımız afetzedelerin rencide edilmesine imkan vermeden, veren el alan eli görmemeli mantığı ile sessizce ve uzun soluklu, sürdürülebilir bir yardım kampanyası gerçekleştirmektir. Ayni/nakdi yardımlar yapılıp ailelerin ihtiyaçları tamamlandığında bu defa ağaç dikim kampanyası yapacağız. Allah bir daha milletimize bu tür afetler yaşatmasın. Şimdiden yardımlarınızı kabul / makbul eylesin. Ülkemize geçmiş olsun.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.