‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’

YEREL 28.12.2023 - 14:25, Güncelleme: 28.12.2023 - 17:40
 

‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’

Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan korsanla mücadele ile ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Alkan, “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” dedi.

haberimizvar.net- Bazı durumlar hukuki görünse de kanuni değildir. Bazı durumlar ise kanuni görünse de hukuki değildir. Burada çok since bir çizgi vardır. Hukuksuzluk yapan korsan taşımacılar, vergisini ödeyen taşımacı esnafımızdan kanunlara uymasını istemesi de işin bir başka boyutudur. Şurası çok iyi bilinmelidir ki, biz ulaşım esnafı olarak hem hukuki zeminde hem de kanun çerçevesinde ekmeğimize sahip çıkacağız. Bizim net talebimiz TBMM'de korsan taşımacılık ile ilgili caydırıcı bir kanunun, yönetmeliğin ortaya konmasıdır. Talebimiz açık ve nettir. Korsan taşımacılık yapan kişinin aracının ve ehliyetinin trafikten menedilmesidir" dedi. SADECE ANTALYA'NIN SORUNU DEĞİLDİR  Korsan taşımacılığın sadece Antalya'nın değil, Türkiye'nin sorunu olduğunu vurgulayan Alkan, şunları söyledi: "Yasadışı olan ulaşımın her türlüsü korsanlıktır. Korsanlık bir kez daha söylüyorum haydutluktur. Esnafın ekmeğine göz dikmektir. Bizim kültürümüzde, dinimizde hiçbir kimse ekmeğini yere atmaz, üzerine basmaz. Fakat esnafımızın ekmeğinin üzerine basanlar var. Esnafımızın ekmeği ile çok kolay yoldan oyun oynayanlar var. Bizler Antalya Şoförler Odası yönetimi olarak asla buna müsaade etmeyiz. Esnafımızın ekmeğinin üzerinde oyun oynatmayız. Hele ki korsan konusu üzerinden prim sağlamak isteyenlere izin vermeyiz. Korsanlık nasıl bir insanlık suçu ise, korsan konusu üzerinden prim sağlamak isteyenler de aynı suça ortaktır. Biz hakkımızı, hukukumuzu kanunlar çerçevesinde ararız ve mücadelemizi bu doğrultuda veririz "HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞMEMELİYİZ Antalyalı taksici esnafına seslenen Alkan, "Bu mücadelemizde haklıyız, haklıyken haksız duruma düşmemeliyiz" mesajını verdi. Alkan, "Kamuoyuna yansıyan bir taksici esnafımızın korsan taşımacı ile tartışması bizleri haklı davamızda haksız duruma düşürmesine de asla izin vermeyiz. Caydırıcı cezaların olmaması kanunsuz bir şekilde kanunsuz bir şekilde kazanç sağlamak isteyen korsan taşımacıların iştahını kabartmaktadır. Korsanla mücadele her taksici esnafımızın önceliğidir. Lakin bu mücadele, odamızın çatısı altında legal yollardan yapılması gereken bir eylemdir. Antalya Emniyet ve Büyükşehir Belediyesi ve odamız bu mücadeleyi sürdürmektedir. Bunun dışında her türlü eylem korsan korsan taşımacılık kadar korsan bir mücadele türüdür" dedi..
Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan korsanla mücadele ile ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Alkan, “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” dedi.

haberimizvar.net- Bazı durumlar hukuki görünse de kanuni değildir. Bazı durumlar ise kanuni görünse de hukuki değildir. Burada çok since bir çizgi vardır. Hukuksuzluk yapan korsan taşımacılar, vergisini ödeyen taşımacı esnafımızdan kanunlara uymasını istemesi de işin bir başka boyutudur. Şurası çok iyi bilinmelidir ki, biz ulaşım esnafı olarak hem hukuki zeminde hem de kanun çerçevesinde ekmeğimize sahip çıkacağız. Bizim net talebimiz TBMM'de korsan taşımacılık ile ilgili caydırıcı bir kanunun, yönetmeliğin ortaya konmasıdır. Talebimiz açık ve nettir. Korsan taşımacılık yapan kişinin aracının ve ehliyetinin trafikten menedilmesidir" dedi.

SADECE ANTALYA'NIN SORUNU DEĞİLDİR

  Korsan taşımacılığın sadece Antalya'nın değil, Türkiye'nin sorunu olduğunu vurgulayan Alkan, şunları söyledi: "Yasadışı olan ulaşımın her türlüsü korsanlıktır. Korsanlık bir kez daha söylüyorum haydutluktur. Esnafın ekmeğine göz dikmektir. Bizim kültürümüzde, dinimizde hiçbir kimse ekmeğini yere atmaz, üzerine basmaz. Fakat esnafımızın ekmeğinin üzerine basanlar var. Esnafımızın ekmeği ile çok kolay yoldan oyun oynayanlar var. Bizler Antalya Şoförler Odası yönetimi olarak asla buna müsaade etmeyiz. Esnafımızın ekmeğinin üzerinde oyun oynatmayız. Hele ki korsan konusu üzerinden prim sağlamak isteyenlere izin vermeyiz. Korsanlık nasıl bir insanlık suçu ise, korsan konusu üzerinden prim sağlamak isteyenler de aynı suça ortaktır. Biz hakkımızı, hukukumuzu kanunlar çerçevesinde ararız ve mücadelemizi bu doğrultuda veririz

"HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞMEMELİYİZ

Antalyalı taksici esnafına seslenen Alkan, "Bu mücadelemizde haklıyız, haklıyken haksız duruma düşmemeliyiz" mesajını verdi. Alkan, "Kamuoyuna yansıyan bir taksici esnafımızın korsan taşımacı ile tartışması bizleri haklı davamızda haksız duruma düşürmesine de asla izin vermeyiz. Caydırıcı cezaların olmaması kanunsuz bir şekilde kanunsuz bir şekilde kazanç sağlamak isteyen korsan taşımacıların iştahını kabartmaktadır. Korsanla mücadele her taksici esnafımızın önceliğidir. Lakin bu mücadele, odamızın çatısı altında legal yollardan yapılması gereken bir eylemdir. Antalya Emniyet ve Büyükşehir Belediyesi ve odamız bu mücadeleyi sürdürmektedir. Bunun dışında her türlü eylem korsan korsan taşımacılık kadar korsan bir mücadele türüdür" dedi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.