Yayın yasakları saat kaçta kalkacak?

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.03.2024 - 14:33, Güncelleme: 31.03.2024 - 14:33
 

Yayın yasakları saat kaçta kalkacak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu. Yayın yasaklarına ilişkin konuşan Yener, "Saat 17’den sonra kurul toplanarak yayın yasakların hangi saatte kalkacağına dair bir karar verip paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

haberimizvar.net- Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde Arjantin ilkokulunda 4254 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oy kullanma işleminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yener, oy verme işleminin sorunsuz devam ettiğini ifade etti. Yener, saat 16.00’da 32 ilde, saat 17.00’de ise kalan diğer ilerde oy verme işlemleri tamamlanacağını dile getirerek, “17.00’den sonra kurul toplanarak yayın yasaklarının hangi saatte kalkacağına dair bir karar verip bunu da siz değerli basın mensuplarıyla paylaşacağız. Yayın yasağı kalkmadan basın mensuplarından ricamız paylaşımda bulunmamalarıdır” açıklamasında bulundu. “SONUÇLAR, SİYASİ PARTİLERLE PAYLAŞILACAKTIR” Yüksek Seçim Kurulu olarak tüm siyasi partileri Yüksek Seçim Kurulu’na davet ettiklerini belirten Yener, “Sonuçlar, bizim hazırlamış olduğumuz ekrandan siyasi partilerimize anbean paylaşılacaktır. Basın mensuplarımız için de Yüksek Seçim Kurulu’nda sağlıklı bir şekilde yayın yapmaları için tüm tedbirler alınmıştır. Şu an itibariyle sıkıntısız bir şekilde demokrasi şenliği, demokrasi bayramı devam etmektedir” ifadelerine yer verdi. “KAYITLI OLMAYAN BIR SEÇMENİN BAŞKA BİR YERDE OY KULLANMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR” Basın mensuplarının, güvenlik güçlerinin Kars, Iğdır gibi illerde oy kullanmaya sevk edildiği iddiasına da yanıt veren Yener, “Bu iddiaların hepsi kurula gelmiş, değerlendirilmiştir. Kayıtlı olmayan bir seçmenin başka bir yerde oy kullanması söz konusu değildir. Kurul önüne bu tür konular gelirse de kurul değerlendirir, bir sonuca varır. Bunlar iftiradan ibarettir. Şu ana kadar da kurul öne gelen tüm sorunları cevaplandırmış ve seçimle ilgili tüm hazırlıklarını sorunsuz bir şekilde tamamlayıp seçime hazır bir şekilde ülke gelmiş ve şu an itibariyle de seçim iş ve işlemleri sorunsuz olarak devam etmektedir” değerlendirmesinde bulundu.    
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu. Yayın yasaklarına ilişkin konuşan Yener, "Saat 17’den sonra kurul toplanarak yayın yasakların hangi saatte kalkacağına dair bir karar verip paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

haberimizvar.net- Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde Arjantin ilkokulunda 4254 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oy kullanma işleminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yener, oy verme işleminin sorunsuz devam ettiğini ifade etti.

Yener, saat 16.00’da 32 ilde, saat 17.00’de ise kalan diğer ilerde oy verme işlemleri tamamlanacağını dile getirerek, “17.00’den sonra kurul toplanarak yayın yasaklarının hangi saatte kalkacağına dair bir karar verip bunu da siz değerli basın mensuplarıyla paylaşacağız. Yayın yasağı kalkmadan basın mensuplarından ricamız paylaşımda bulunmamalarıdır” açıklamasında bulundu.

“SONUÇLAR, SİYASİ PARTİLERLE PAYLAŞILACAKTIR”

Yüksek Seçim Kurulu olarak tüm siyasi partileri Yüksek Seçim Kurulu’na davet ettiklerini belirten Yener, “Sonuçlar, bizim hazırlamış olduğumuz ekrandan siyasi partilerimize anbean paylaşılacaktır. Basın mensuplarımız için de Yüksek Seçim Kurulu’nda sağlıklı bir şekilde yayın yapmaları için tüm tedbirler alınmıştır. Şu an itibariyle sıkıntısız bir şekilde demokrasi şenliği, demokrasi bayramı devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

“KAYITLI OLMAYAN BIR SEÇMENİN BAŞKA BİR YERDE OY KULLANMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Basın mensuplarının, güvenlik güçlerinin Kars, Iğdır gibi illerde oy kullanmaya sevk edildiği iddiasına da yanıt veren Yener, “Bu iddiaların hepsi kurula gelmiş, değerlendirilmiştir. Kayıtlı olmayan bir seçmenin başka bir yerde oy kullanması söz konusu değildir. Kurul önüne bu tür konular gelirse de kurul değerlendirir, bir sonuca varır. Bunlar iftiradan ibarettir. Şu ana kadar da kurul öne gelen tüm sorunları cevaplandırmış ve seçimle ilgili tüm hazırlıklarını sorunsuz bir şekilde tamamlayıp seçime hazır bir şekilde ülke gelmiş ve şu an itibariyle de seçim iş ve işlemleri sorunsuz olarak devam etmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.