Ali Aktaş
Köşe Yazarı
Ali Aktaş
 

Kenti katletmeye devam…

Kuralsızlık, plansızlık. keyfe göre imar planı yapıp bozma yüzünden Antalya özellikle son 30 yıl içinde betona boğuldu. Yerleşim yerleri birbirine benzeyen, kimliksiz hale dönüştü. Çevresindeki doğal güzellikleri olmasa Antalya yaşanmaz hale gelecek. Kim bilir belki de geldi bile… Antalya’yı bu hale getiren imar planlarına uyulmamasıdır. İlçesinden, Büyükşehir’ine kadar meclislere bakın gündemin yüzde 90’ı imar tadilatıdır. Zaten sıkıntılı olan kentin dokusu, birilerine rant kazandırmak için yapılan tadilatlarla iyice bozulmaktadır. Öyle ki bu kentte, bu ülkede kurala uymak, planlara saygı göstermek sanki ayıptır. Plan tadilatları ile Kırcami bölgesinin önce dokusunu bozduk. Buradaki tarım alanlarına işini bilenler mevzi imar planları ile site, özel okul filan kurdu. Büyük rant elde ettiler. Bu haksızlığı gören bölge sakinleri de haklı olarak, ”biz de isteriz” dediler. Kırcami’de 25 yıldır plan yapılmaya çalışılıyor. Hala bitmedi. Bu arada işini bilip, dolambaçlı yollarla yapı yapanlar, serada çalışan komşularına nazire yaparcasına emlak gelirleri ile keyif sürüyor. Yazık ama çok yazık…  
Ekleme Tarihi: 10 Ekim 2023 - Salı

Kenti katletmeye devam…

Kuralsızlık, plansızlık. keyfe göre imar planı yapıp bozma yüzünden Antalya özellikle son 30 yıl içinde betona boğuldu. Yerleşim yerleri birbirine benzeyen, kimliksiz hale dönüştü.

Çevresindeki doğal güzellikleri olmasa Antalya yaşanmaz hale gelecek. Kim bilir belki de geldi bile…

Antalya’yı bu hale getiren imar planlarına uyulmamasıdır. İlçesinden, Büyükşehir’ine kadar meclislere bakın gündemin yüzde 90’ı imar tadilatıdır. Zaten sıkıntılı olan kentin dokusu, birilerine rant kazandırmak için yapılan tadilatlarla iyice bozulmaktadır. Öyle ki bu kentte, bu ülkede kurala uymak, planlara saygı göstermek sanki ayıptır.

Plan tadilatları ile Kırcami bölgesinin önce dokusunu bozduk. Buradaki tarım alanlarına işini bilenler mevzi imar planları ile site, özel okul filan kurdu. Büyük rant elde ettiler. Bu haksızlığı gören bölge sakinleri de haklı olarak, ”biz de isteriz” dediler. Kırcami’de 25 yıldır plan yapılmaya çalışılıyor. Hala bitmedi. Bu arada işini bilip, dolambaçlı yollarla yapı yapanlar, serada çalışan komşularına nazire yaparcasına emlak gelirleri ile keyif sürüyor.

Yazık ama çok yazık…  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.