Ali Aktaş
Köşe Yazarı
Ali Aktaş
 

Sizi Doğa sevicileri sizi!

Gün geçmiyor ki sürekli doğa doğa katliamları ile karşılaşıyoruz maalesef ve artık vatandaşlarda bunu kanıtsamış, çevre örgütlerini dinleyen yok birkaç yayın organının yaptığı haberlerde yeterince etkili olamıyor.  Katliamı yapan firmalarda biz şirket olarak doğaya çok duyarlıyız ağaçları biz kesmedik orman bölge müdürlüğü işaretleyip kesiyor diyerek topu taca atmayı iyi öğrenmişler. Ülkemizde doğa sevgisi sadece lafta kalmakta ya da manzara olarak fotoğraf kareleri için aksesuar, eğer doğaya tablolardan bakmak istemiyorsak sorumluluk almalıyız. Son olarak Manavgat Sorgunda bir otel inşaatı için yapılan katliam ise içler acısı. İşte Manavgat’ta yapılan katliamın ayrıntıları Antalya'nın Manavgat ilçesi Sorgun Ormanı kenarında denize sıfır yapımına başlanan 400 yataklı 5 yıldızlı otel inşaatı için çam ağaçları ile makilik alan tamamen söküldü. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve belediye belgeli 300 bin yatakla, Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu olan Manavgat'ta, otel inşaatları sürüyor. 2022'nin temmuz ayında yapılan ihaleyle Manavgat'ın Sorgun Ormanı kenarında denize sıfır 36 bin 496 metrekarelik alan, 0,30 emsal oranı ile 400 yataklı 5 yıldızlı otel yapılması için bir firmaya tahsis edildi. İhale şartnamesinde sunulan krokide ve 2. Etap (Side Turizm Alanı-Sorgun Bölgesi) Revizyon Uygulama İmar Planı'nda, tahsis edilen alanın kıyı kenar çizgisinin içerisinde kaldığı gösterildi. Şartnameye göre, firmanın tahsis edilen alanın sadece 10 bin 948 metrekarelik kısmında otel için inşaat çalışması yapacağı belirtildi. Firma tarafından başlanılan inşaat çalışmasında ise tahsis edilen alanın kuzey kısmında bir sıra çam haricindeki tüm ağaçlar tamamen kesilirken, tahsis edilen alanın da tamamında çalışma başlatıldığı görüldü.
Ekleme Tarihi: 19 Aralık 2023 - Salı

Sizi Doğa sevicileri sizi!

Gün geçmiyor ki sürekli doğa doğa katliamları ile karşılaşıyoruz maalesef ve artık vatandaşlarda bunu kanıtsamış, çevre örgütlerini dinleyen yok birkaç yayın organının yaptığı haberlerde yeterince etkili olamıyor.

 Katliamı yapan firmalarda biz şirket olarak doğaya çok duyarlıyız ağaçları biz kesmedik orman bölge müdürlüğü işaretleyip kesiyor diyerek topu taca atmayı iyi öğrenmişler. Ülkemizde doğa sevgisi sadece lafta kalmakta ya da manzara olarak fotoğraf kareleri için aksesuar, eğer doğaya tablolardan bakmak istemiyorsak sorumluluk almalıyız. Son olarak Manavgat Sorgunda bir otel inşaatı için yapılan katliam ise içler acısı.

İşte Manavgat’ta yapılan katliamın ayrıntıları

Antalya'nın Manavgat ilçesi Sorgun Ormanı kenarında denize sıfır yapımına başlanan 400 yataklı 5 yıldızlı otel inşaatı için çam ağaçları ile makilik alan tamamen söküldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve belediye belgeli 300 bin yatakla, Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu olan Manavgat'ta, otel inşaatları sürüyor. 2022'nin temmuz ayında yapılan ihaleyle Manavgat'ın Sorgun Ormanı kenarında denize sıfır 36 bin 496 metrekarelik alan, 0,30 emsal oranı ile 400 yataklı 5 yıldızlı otel yapılması için bir firmaya tahsis edildi. İhale şartnamesinde sunulan krokide ve 2. Etap (Side Turizm Alanı-Sorgun Bölgesi) Revizyon Uygulama İmar Planı'nda, tahsis edilen alanın kıyı kenar çizgisinin içerisinde kaldığı gösterildi. Şartnameye göre, firmanın tahsis edilen alanın sadece 10 bin 948 metrekarelik kısmında otel için inşaat çalışması yapacağı belirtildi. Firma tarafından başlanılan inşaat çalışmasında ise tahsis edilen alanın kuzey kısmında bir sıra çam haricindeki tüm ağaçlar tamamen kesilirken, tahsis edilen alanın da tamamında çalışma başlatıldığı görüldü.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.