Yasemin Can
Köşe Yazarı
Yasemin Can
 

Çile bülbülüm çile

Dünya kenti Antalya gittikçe kalabalıklaşıyor… İnsan sayısı çoğaldıkça sorunlarda büyüyor. Çarpık düzene göre hareket ettiğimiz için, hiçbir alt yapımızın olmadığından dolayı, bu şehir bu kadar insanı taşımıyor. İşin kötü tarafı Antalya hala göç almaya devam ediyor. Nüfus artıkça büyüyen sorunların en başında trafik çilesi var bence… Sabah ve akşam saatlerinde merkez ilçeler arası yollar malumunuz tıkanıyor. Günün diğer saatlerinde de yoğunluk küçümsenemeyecek durumda… Gününün önemli bir kısmını trafikte geçirenler alternatif güzergahlara yöneliyor, saat kovalıyor. Şu saatte burası yoğun, bu saatte burası gibi trafikte cambazlık yaparak ulaşmak istediği yere varmaya çalışıyor. Hal böyleyken, vatandaş şehri yönetenlerden bu trafik çilesine çözüm üretilsin diye bekliyor. Şehri yönetenler ne yapıyor, peki? Çilenin üstüne çile ilave ediyor! Geçtiğimiz dönem Menderes Türel başkanlığında, Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘’Bisiklet Yolu Projesi’’ni hayata geçirmişti. Çevreci ve sağlıklı ulaşım aracı olan bisiklet ayrıca Antalya’ya çok yakışmıştı. O günden bugüne kadar çoğalan nüfus için, bugün baktığımızda Antalya trafiğini rahatlatacak bir projenin hayata geçirildiğini daha iyi anlıyoruz. Bununla birlikte kentimizde yaşayan yabancı uyruklu birçok vatandaşın bisiklet kullanıcısı olduğu gerçeği de projenin cidden gerekliliğini gözler önüne seriyor.   Muhittin Böcek ve ekibi göreve geldiğinde Ulaştırma Daire Başkanlığı ile birlikte ilk işi bu bisiklet yolunu kaldırmak oldu. Atatürk Caddesi ve Işıklar Caddesi’nde ki bisiklet yolu için ayrılan bölüm, trafik sıkışıyor, tek şerit yeterli olmuyor ifadeleriyle trafiğe dahil edildi. Gerçekten tek şerit sıkıntı sıkıntı olmasına da keşke trafiğe dahil ettiğiniz o şerit, trafiğe dahil olsaydı… Şehrimizi yöneten büyük yöneticilerimiz, belki haberiniz yoktur ama Atatürk Caddesi ve Işıklar Caddesi’nin sağ şeridi otopark ve bekleme şeridi olarak kullanılıyor, yani hala o caddeler tek şerit. Madem sahip çıkamayacaktınız, bisiklet yolundan ne istediniz? Bisiklet yolu olarak kalsaydı, hatta siz bisiklet yolunun kilometresini arttırsaydınız ne olurdu? Bununla da kalmayıp belediyenizce çocuklara bu yolda bisiklet kullanmayı cazip hale getirecek proje üretseydiniz bir yeriniz mi eksilirdi? Ama o zaman hem iş çıkardı hem de Menderes Türel’e teşekkür etmiş gibi olurdunuz di mi! Bu da sizin siyaset anlayışınıza yakışmazdı. Siz de haklısınız! Ama, Biz Antalyalılar, Antalya’da yaşayanlar trafikte sabah akşam çile bülbülüm çile diye kulaklarınızı çınlatıyoruz, haberiniz olsun.  
Ekleme Tarihi: 25 Eylül 2023 - Pazartesi

Çile bülbülüm çile

Dünya kenti Antalya gittikçe kalabalıklaşıyor…

İnsan sayısı çoğaldıkça sorunlarda büyüyor. Çarpık düzene göre hareket ettiğimiz için, hiçbir alt yapımızın olmadığından dolayı, bu şehir bu kadar insanı taşımıyor. İşin kötü tarafı Antalya hala göç almaya devam ediyor.

Nüfus artıkça büyüyen sorunların en başında trafik çilesi var bence…

Sabah ve akşam saatlerinde merkez ilçeler arası yollar malumunuz tıkanıyor. Günün diğer saatlerinde de yoğunluk küçümsenemeyecek durumda…

Gününün önemli bir kısmını trafikte geçirenler alternatif güzergahlara yöneliyor, saat kovalıyor. Şu saatte burası yoğun, bu saatte burası gibi trafikte cambazlık yaparak ulaşmak istediği yere varmaya çalışıyor. Hal böyleyken, vatandaş şehri yönetenlerden bu trafik çilesine çözüm üretilsin diye bekliyor.

Şehri yönetenler ne yapıyor, peki?

Çilenin üstüne çile ilave ediyor!

Geçtiğimiz dönem Menderes Türel başkanlığında, Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘’Bisiklet Yolu Projesi’’ni hayata geçirmişti. Çevreci ve sağlıklı ulaşım aracı olan bisiklet ayrıca Antalya’ya çok yakışmıştı. O günden bugüne kadar çoğalan nüfus için, bugün baktığımızda Antalya trafiğini rahatlatacak bir projenin hayata geçirildiğini daha iyi anlıyoruz. Bununla birlikte kentimizde yaşayan yabancı uyruklu birçok vatandaşın bisiklet kullanıcısı olduğu gerçeği de projenin cidden gerekliliğini gözler önüne seriyor.  

Muhittin Böcek ve ekibi göreve geldiğinde Ulaştırma Daire Başkanlığı ile birlikte ilk işi bu bisiklet yolunu kaldırmak oldu. Atatürk Caddesi ve Işıklar Caddesi’nde ki bisiklet yolu için ayrılan bölüm, trafik sıkışıyor, tek şerit yeterli olmuyor ifadeleriyle trafiğe dahil edildi. Gerçekten tek şerit sıkıntı sıkıntı olmasına da keşke trafiğe dahil ettiğiniz o şerit, trafiğe dahil olsaydı…

Şehrimizi yöneten büyük yöneticilerimiz, belki haberiniz yoktur ama Atatürk Caddesi ve Işıklar Caddesi’nin sağ şeridi otopark ve bekleme şeridi olarak kullanılıyor, yani hala o caddeler tek şerit. Madem sahip çıkamayacaktınız, bisiklet yolundan ne istediniz?

Bisiklet yolu olarak kalsaydı, hatta siz bisiklet yolunun kilometresini arttırsaydınız ne olurdu?

Bununla da kalmayıp belediyenizce çocuklara bu yolda bisiklet kullanmayı cazip hale getirecek proje üretseydiniz bir yeriniz mi eksilirdi?

Ama o zaman hem iş çıkardı hem de Menderes Türel’e teşekkür etmiş gibi olurdunuz di mi!

Bu da sizin siyaset anlayışınıza yakışmazdı.

Siz de haklısınız! Ama,

Biz Antalyalılar, Antalya’da yaşayanlar trafikte sabah akşam çile bülbülüm çile diye kulaklarınızı çınlatıyoruz, haberiniz olsun.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.