YÖREX için toplandılar

GÜNDEM 08.10.2021 - 12:43, Güncelleme: 08.10.2021 - 12:43
 

YÖREX için toplandılar

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 11’incisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’in hazırlık çalışmaları devam ediyor. 20-24 Ekim’de ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenecek YÖREX’in Danışma Kurulu Toplantısı, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır başkanlığında çevrimiçi yapıldı.

haberimizvar.net- ATB Başkanı Ali Çandır, danışma kurulu üyelerine YÖREX’e katkı ve destekleri nedeniyle teşekkür etti. 12 yıl önce çalışmalarına başlanan YÖREX’i geçen yıl salgın nedeniyle düzenleyemediklerini anımsatan Çandır, “Bu yıl özellikle oda ve borsalarımız ile yöresel ve coğrafi işaretli ürünler ticaretiyle uğraşan ticaret erbabımızdan gelen yoğun talepleri de dikkate alarak maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak 11. kez düzenleyeceğiz" dedi.   COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN SAYIMIZ ARTTI   YÖREX sonrası, yerel ve ulusal ölçekte coğrafi işaret kavramının öneminin anlaşıldığını kaydeden Çandır, “Yöresel ürünlerimize ulusal ve küresel ölçekte coğrafi işaret ile tesciliyle sahip çıkmaya başlanıldı. Öyle ki coğrafi işaretli ürün sayımız 900’e, başvurusu yapılan ürün sayımız ise 739’a ulaştı. Bir bu kadar ürün için de çalışmalar yapıldığını da biliyoruz" diye konuştu. Çandır, Antalya’nın 13 ürününün coğrafi işaret aldığını, 4 ürünün de başvuru aşamasında olduğunu kaydetti. YÖREX’in ardından yöresel ürünlerin Avrupa’ya da taşındığını kaydeden Çandır, Avrupa Birliği’ndeki tescilli ürün sayısının 7’ye çıktığını, 22 de tescil bekleyen ürün olduğunu kaydetti.   11. YÖREX’te TOBB’un katkılarıyla geçen yıllarda olduğu gibi üreticilere ve firmalara ulusal market zincirleri, e-ticaret siteleri ve restoranlar zincirleriyle yüz yüze görüşme imkanı sağlanacağını belirten Çandır, “Bu yüz yüze görüşmelere Antalya’daki üreticilerimizi ve firmalarımızı yönlendirmenizi rica ediyorum" dedi.   YÖREX’E İLGİ YOĞUN   Çandır, 10. YÖREX’i 81 ilden 657 katılımcı ve 276 bin 288 ziyaretçiyle tamamladıklarını anımsatırken, bu yıl da 81 ilden 600-700 arasında katılımcı beklediklerini söyledi. Halkın bu yıl YÖREX’e büyük ilgi gösterdiğini belirten Çandır, salgın önlemleri çerçevesinde yapılacak fuara 300 bin ziyaretçi beklediklerini kaydetti.   Toplantıya katılan kurum ve kuruluş temsilcileri, YÖREX'in Antalya'nın hatta Türkiye'nin en önemli markası haline geldiğini belirterek, fuara her türlü desteği vereceklerini kaydetti.
Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 11’incisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’in hazırlık çalışmaları devam ediyor. 20-24 Ekim’de ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenecek YÖREX’in Danışma Kurulu Toplantısı, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır başkanlığında çevrimiçi yapıldı.

haberimizvar.net-  ATB Başkanı Ali Çandır, danışma kurulu üyelerine YÖREX’e katkı ve destekleri nedeniyle teşekkür etti. 12 yıl önce çalışmalarına başlanan YÖREX’i geçen yıl salgın nedeniyle düzenleyemediklerini anımsatan Çandır, “Bu yıl özellikle oda ve borsalarımız ile yöresel ve coğrafi işaretli ürünler ticaretiyle uğraşan ticaret erbabımızdan gelen yoğun talepleri de dikkate alarak maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak 11. kez düzenleyeceğiz" dedi.

 

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN SAYIMIZ ARTTI

 

YÖREX sonrası, yerel ve ulusal ölçekte coğrafi işaret kavramının öneminin anlaşıldığını kaydeden Çandır, “Yöresel ürünlerimize ulusal ve küresel ölçekte coğrafi işaret ile tesciliyle sahip çıkmaya başlanıldı. Öyle ki coğrafi işaretli ürün sayımız 900’e, başvurusu yapılan ürün sayımız ise 739’a ulaştı. Bir bu kadar ürün için de çalışmalar yapıldığını da biliyoruz" diye konuştu. Çandır, Antalya’nın 13 ürününün coğrafi işaret aldığını, 4 ürünün de başvuru aşamasında olduğunu kaydetti. YÖREX’in ardından yöresel ürünlerin Avrupa’ya da taşındığını kaydeden Çandır, Avrupa Birliği’ndeki tescilli ürün sayısının 7’ye çıktığını, 22 de tescil bekleyen ürün olduğunu kaydetti.

 

11. YÖREX’te TOBB’un katkılarıyla geçen yıllarda olduğu gibi üreticilere ve firmalara ulusal market zincirleri, e-ticaret siteleri ve restoranlar zincirleriyle yüz yüze görüşme imkanı sağlanacağını belirten Çandır, “Bu yüz yüze görüşmelere Antalya’daki üreticilerimizi ve firmalarımızı yönlendirmenizi rica ediyorum" dedi.

 

YÖREX’E İLGİ YOĞUN

 

Çandır, 10. YÖREX’i 81 ilden 657 katılımcı ve 276 bin 288 ziyaretçiyle tamamladıklarını anımsatırken, bu yıl da 81 ilden 600-700 arasında katılımcı beklediklerini söyledi. Halkın bu yıl YÖREX’e büyük ilgi gösterdiğini belirten Çandır, salgın önlemleri çerçevesinde yapılacak fuara 300 bin ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

 

Toplantıya katılan kurum ve kuruluş temsilcileri, YÖREX'in Antalya'nın hatta Türkiye'nin en önemli markası haline geldiğini belirterek, fuara her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.