Yörük Türkmen Çalışta'yı Antalya'da gerçekleştirildi

KÜLTÜR 25.12.2023 - 14:21, Güncelleme: 25.12.2023 - 14:21
 

Yörük Türkmen Çalışta'yı Antalya'da gerçekleştirildi

Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Yörük Türkmen Gerçeği Çalıştayı’ Antalya’da gerçekleştirildi.

haberimizvar.net- Yörük Kültürünün bilimsel olarak ele alınması amacıyla  Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde düzenlenen Cumhuriyet’in 100. Yılında Yörük Türkmen Gerçeği Çalıştayı’na; Vali Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Durmuş Ali Arslan, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yörükler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Duman, Antalya Yörük İl Beyi Mustafa Acarbulut, STK temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.  “Türk Kültürünün Özü Yörük Türkmen Kültürüdür” Yörük Türkmen Çalıştayı’nda olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Hulusi Şahin, “Türk halkı Yörük Türkmen Kültürü hakkında, Türk Kültürü konusunda ne kadar dolu olursa cumhuriyetin dayanağı o kadar güçlü olur. Türk kültürünün özü Yörük Türkmen Kültürüdür. Kadim Türk milletinin özünü, ruhunu eğer Yörük Türkmen Kültürü oluşturuyorsa, o zaman bunu muhafaza etmek yörüklerin ve Türkmenlerin görevidir.” dedi.  "Türklük Bir Histir Ruhtur" Atatürk' ün sözüne atıfta bulunan Vali Hulusi Şahin  “Kendisi de bir Yörük Türkmen Başbuğu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; ‘Cumhuriyeti kuran, düşmanı  vatan topraklarından kovan Anadolu halkına Türk Milleti denir.’ Bizim anayasamız vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesi Türk bilir. Türklük bir etnik kavram değildir. Bir histir, ruhtur.” diye ifade etti. “Yeni Nesillere Milli Kültürümüzü Doğru Bir Şekilde Aktarmalıyız” Yeni nesillere milli kültürü, milli benliği tam ve doğru bir şekilde aktarmanın önemine değinen Vali Şahin, “Çocuklarımıza cumhuriyetini, milletini, vatanını sevdirmemiz lazım. Bu bizim en büyük görevimiz. Bu çalıştay Yörük Türkmen Kültürünü genç nesillere aktarmada önemli rol oynayacaktır. Tabi ki bu kadim kültürün bir çok unsuru,  geniş bir çalışma alanı var. Akademisyenlerimiz bu çalıştayda önemli sunumlar yapacaklardır. Bu anlamda çok katkı sağlayacaklarına inanıyorum.” şeklinde konuştu. Vali Hulusi Şahin programın ardından el yapımı ürün stantlarını gezdi.
Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Yörük Türkmen Gerçeği Çalıştayı’ Antalya’da gerçekleştirildi.

haberimizvar.net- Yörük Kültürünün bilimsel olarak ele alınması amacıyla  Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde düzenlenen Cumhuriyet’in 100. Yılında Yörük Türkmen Gerçeği Çalıştayı’na; Vali Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Durmuş Ali Arslan, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yörükler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Duman, Antalya Yörük İl Beyi Mustafa Acarbulut, STK temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı. 

“Türk Kültürünün Özü Yörük Türkmen Kültürüdür”
Yörük Türkmen Çalıştayı’nda olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Hulusi Şahin, “Türk halkı Yörük Türkmen Kültürü hakkında, Türk Kültürü konusunda ne kadar dolu olursa cumhuriyetin dayanağı o kadar güçlü olur. Türk kültürünün özü Yörük Türkmen Kültürüdür. Kadim Türk milletinin özünü, ruhunu eğer Yörük Türkmen Kültürü oluşturuyorsa, o zaman bunu muhafaza etmek yörüklerin ve Türkmenlerin görevidir.” dedi. 

"Türklük Bir Histir Ruhtur"
Atatürk' ün sözüne atıfta bulunan Vali Hulusi Şahin  “Kendisi de bir Yörük Türkmen Başbuğu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; ‘Cumhuriyeti kuran, düşmanı  vatan topraklarından kovan Anadolu halkına Türk Milleti denir.’ Bizim anayasamız vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesi Türk bilir. Türklük bir etnik kavram değildir. Bir histir, ruhtur.” diye ifade etti.

“Yeni Nesillere Milli Kültürümüzü Doğru Bir Şekilde Aktarmalıyız”
Yeni nesillere milli kültürü, milli benliği tam ve doğru bir şekilde aktarmanın önemine değinen Vali Şahin, “Çocuklarımıza cumhuriyetini, milletini, vatanını sevdirmemiz lazım. Bu bizim en büyük görevimiz. Bu çalıştay Yörük Türkmen Kültürünü genç nesillere aktarmada önemli rol oynayacaktır. Tabi ki bu kadim kültürün bir çok unsuru,  geniş bir çalışma alanı var. Akademisyenlerimiz bu çalıştayda önemli sunumlar yapacaklardır. Bu anlamda çok katkı sağlayacaklarına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Hulusi Şahin programın ardından el yapımı ürün stantlarını gezdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.