YSK kura çekiyor

SİYASET 27.01.2024 - 14:18, Güncelleme: 27.01.2024 - 15:35
 

YSK kura çekiyor

Seçime katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri bugün kurayla belirleniyor. Yerel seçimler için kuraya, seçime katılma yeterliliğine sahip 36 parti girebiliyor.

haberimizvar.net- 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için kura çekimi yapılıyor.  Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) ilan edilen seçim takvimi işlemeye devam ediyor.  Takvime göre bugün, seçime katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi adına parti temsilcilerinin de katılımıyla YSK Başkanlığı'nda kura çekimi yapılıyor.  Kuraya, seçime katılma yeterliliğine sahip 36 parti girebiliyor.  Belediye başkanı seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulalarının en üstünde "Siyasi Partiler", bağımsız adaylar varsa "Siyasi Partiler ve Bağımsız Adaylar" ibaresi yer alacak. Kura sonucuna göre de pusulada soldan sağa partiler ile adaylarının ad ve soyadları sıralanacak.  Öte yandan, seçime katılabilme yeterliliğine sahip 36 parti arasında yer alan Yenilik Partisi, daha önce YSK'ye Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılmayacağını bildirmişti.    İŞTE PARTİLERİN PUSULADAKİ YERLERİ  1- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 2- İYİ Parti 3- Sol Parti  4- Büyük Birlik Partisi (BBP) 5- Memleket Partisi 6- Anavatan Partisi 7- Demokratik Sol Parti (DSP) 8- Yeniden Refah Partisi (YRP) 9- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 10- Türkiye Komünist Partisi (TKP) 11- Anadolu Birliği Partisi 12- Zafer Partisi 13- Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) 14- Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 15- Bağımsız Türkiye Partisi 16- Gelecek Partisi 17- Yeni Türkiye Partisi  18- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 19- Emek Partisi 20- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) 21- Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK PAR) 22- Ocak Partisi 23- Adalet Birlik Partisi 24- Demokrat Parti (DP) 25- Güç Birliği Partisi 26- Millet Partisi 27- Milli Yol Partisi 28- Adalet Partisi 29- Genç Parti 30- Aydınlık Demokrasi Partisi 31- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 32- Türkiye İşçi Partisi (TİP) 33- Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) 34- Saadet Partisi 35- Vatan Partisi  
Seçime katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri bugün kurayla belirleniyor. Yerel seçimler için kuraya, seçime katılma yeterliliğine sahip 36 parti girebiliyor.

haberimizvar.net- 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için kura çekimi yapılıyor. 

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) ilan edilen seçim takvimi işlemeye devam ediyor. 

Takvime göre bugün, seçime katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi adına parti temsilcilerinin de katılımıyla YSK Başkanlığı'nda kura çekimi yapılıyor. 

Kuraya, seçime katılma yeterliliğine sahip 36 parti girebiliyor. 

Belediye başkanı seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulalarının en üstünde "Siyasi Partiler", bağımsız adaylar varsa "Siyasi Partiler ve Bağımsız Adaylar" ibaresi yer alacak. Kura sonucuna göre de pusulada soldan sağa partiler ile adaylarının ad ve soyadları sıralanacak. 

Öte yandan, seçime katılabilme yeterliliğine sahip 36 parti arasında yer alan Yenilik Partisi, daha önce YSK'ye Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılmayacağını bildirmişti. 

 

İŞTE PARTİLERİN PUSULADAKİ YERLERİ 

1- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)

2- İYİ Parti

3- Sol Parti 

4- Büyük Birlik Partisi (BBP)

5- Memleket Partisi

6- Anavatan Partisi

7- Demokratik Sol Parti (DSP)

8- Yeniden Refah Partisi (YRP)

9- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)

10- Türkiye Komünist Partisi (TKP)

11- Anadolu Birliği Partisi

12- Zafer Partisi

13- Halkın Kurtuluş Partisi (HKP)

14- Türkiye Komünist Hareketi (TKH)

15- Bağımsız Türkiye Partisi

16- Gelecek Partisi

17- Yeni Türkiye Partisi 

18- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

19- Emek Partisi

20- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)

21- Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK PAR)

22- Ocak Partisi

23- Adalet Birlik Partisi

24- Demokrat Parti (DP)

25- Güç Birliği Partisi

26- Millet Partisi

27- Milli Yol Partisi

28- Adalet Partisi

29- Genç Parti

30- Aydınlık Demokrasi Partisi

31- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)

32- Türkiye İşçi Partisi (TİP)

33- Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi)

34- Saadet Partisi

35- Vatan Partisi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.