Zeybek, Aksu’da tapulaşmayı sordu

YEREL 10.12.2019 - 13:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Zeybek, Aksu’da tapulaşmayı sordu

CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya Aksu Çayı Taşkın Koruma Projesi kapsamında toplulaştırma çalışmalarında yöre halkının mağdur edildiği, holding ve büyük şirketlere ise rant sağlandığı iddialarını sordu.

haberimizvar.net-CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya Aksu Çayı Taşkın Koruma Projesi kapsamında toplulaştırma çalışmalarında yöre halkının mağdur edildiği, holding ve büyük şirketlere ise rant sağlandığı iddialarını verdiği yazılı soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. YÖRE HALKININ ARAZİLERİ KORUNMALI Zeybek yöre halkının dönümü 300 bin Türk Lirası eden yerlerinin 200 bin Türk Lirası eden yerlere, holding ve şirketlerin daha az değerli yerlerinin ise yüksek değerli alanlara kaydırıldığı iddialarına soru önergesinde yer verdi.  CHP’li Zeybek verdiği soru önergesinde DSİ yöneticilerine ait olduğu iddia edilen açıklamada bahse konu iddialar için oteller bölgesinde bazı firmaların habersiz iş yaptıkları ve bunların tespit edilerek müdahale edildiği belirtilmesine dair, DSİ’nin usulsüz iş yapan firmalar hakkında hangi yasal işlemi başlattığı ve bu firmaların hangileri olduğunu da sordu. YETKİLİLERİN MAL VARLIĞI Antalya Aksu Çayı Taşkın Koruma Projesi ihalesini hangi firmanın, ne kadar bedelle aldığını ve kaç adet alt yüklenici firma ile çalışıldığını da soru önergesinde soran CHP’li Zeybek, ayrıca verdiği önergede şu soruların yanıtlanmasını istedi; “DSİ Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Daire Başkanlığı ve 13. Bölge Müdürlüğü 27 mahallede toplulaştırma işi yapan alt yüklenici firma olmasına rağmen son mahallede başka bir alt yüklenici firmanın toplulaştırma işi yapmasına yönelik ana yüklenici firmaya yazı gönderdiği iddiası doğru mudur? DSİ’nin ilgili daire başkanlığı ve bölge müdürlüğü alt yüklenici firmadan bir görevlinin, özel olarak istenip görevlendirilmesine ilişkin talebi olmuş mudur? Olmuş ise bunun gerekçesi nedir? Proje kapsamında görevli ve yetkili DSİ yöneticilerinin ve yakınlarının mal beyanlarında artış olduğu iddiası doğru mudur? Antalya Aksu Çayı Taşkın Koruma Projesi kapsamında toplulaştırma çalışmaları ne zaman sonuçlanacaktır?”  RANT İDDDİALARI ARAŞTIRILSIN CHP’li Zeybek soru önergesi sonrası yaptığı açıklamada “Bu proje vatandaşın sorununu çözmek için başlatıldı, firmaların rant sağlaması için değil. Rant iddiaları vatandaşın devlete güvenini zedeler, vatandaşın hakkı gözetilmeli ve tüm iddialar araştırılmadır” dedi. 
CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya Aksu Çayı Taşkın Koruma Projesi kapsamında toplulaştırma çalışmalarında yöre halkının mağdur edildiği, holding ve büyük şirketlere ise rant sağlandığı iddialarını sordu.

haberimizvar.net-CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya Aksu Çayı Taşkın Koruma Projesi kapsamında toplulaştırma çalışmalarında yöre halkının mağdur edildiği, holding ve büyük şirketlere ise rant sağlandığı iddialarını verdiği yazılı soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

YÖRE HALKININ ARAZİLERİ KORUNMALI

Zeybek yöre halkının dönümü 300 bin Türk Lirası eden yerlerinin 200 bin Türk Lirası eden yerlere, holding ve şirketlerin daha az değerli yerlerinin ise yüksek değerli alanlara kaydırıldığı iddialarına soru önergesinde yer verdi.  CHP’li Zeybek verdiği soru önergesinde DSİ yöneticilerine ait olduğu iddia edilen açıklamada bahse konu iddialar için oteller bölgesinde bazı firmaların habersiz iş yaptıkları ve bunların tespit edilerek müdahale edildiği belirtilmesine dair, DSİ’nin usulsüz iş yapan firmalar hakkında hangi yasal işlemi başlattığı ve bu firmaların hangileri olduğunu da sordu.

YETKİLİLERİN MAL VARLIĞI

Antalya Aksu Çayı Taşkın Koruma Projesi ihalesini hangi firmanın, ne kadar bedelle aldığını ve kaç adet alt yüklenici firma ile çalışıldığını da soru önergesinde soran CHP’li Zeybek, ayrıca verdiği önergede şu soruların yanıtlanmasını istedi; “DSİ Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Daire Başkanlığı ve 13. Bölge Müdürlüğü 27 mahallede toplulaştırma işi yapan alt yüklenici firma olmasına rağmen son mahallede başka bir alt yüklenici firmanın toplulaştırma işi yapmasına yönelik ana yüklenici firmaya yazı gönderdiği iddiası doğru mudur? DSİ’nin ilgili daire başkanlığı ve bölge müdürlüğü alt yüklenici firmadan bir görevlinin, özel olarak istenip görevlendirilmesine ilişkin talebi olmuş mudur? Olmuş ise bunun gerekçesi nedir? Proje kapsamında görevli ve yetkili DSİ yöneticilerinin ve yakınlarının mal beyanlarında artış olduğu iddiası doğru mudur? Antalya Aksu Çayı Taşkın Koruma Projesi kapsamında toplulaştırma çalışmaları ne zaman sonuçlanacaktır?” 

RANT İDDDİALARI ARAŞTIRILSIN

CHP’li Zeybek soru önergesi sonrası yaptığı açıklamada “Bu proje vatandaşın sorununu çözmek için başlatıldı, firmaların rant sağlaması için değil. Rant iddiaları vatandaşın devlete güvenini zedeler, vatandaşın hakkı gözetilmeli ve tüm iddialar araştırılmadır” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.