16 bin kınalı keklik doğaya salınıyor

GÜNDEM 30.05.2021 - 11:13, Güncelleme: 30.05.2021 - 11:13
 

16 bin kınalı keklik doğaya salınıyor

Antalya ilçelerinde 16 bin kınalı keklik Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından doğaya salınıyor.

haberimizvar.net- Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş ve Gaziantep kanatlı üretme istasyonlarda yetiştirilen 16 bin kekliğin Antalya'nın 640 mahallesinde doğaya salınması için çalışma başlatıldı. 3 haftada tamamının doğaya salınması planlanan kınalı kekliklerin bir bölümü de Finike ilçesi mahallelerinde muhtarların da katılımlarıyla bırakıldı. Zararlı böceklerin ve kenelerin de baş düşmanı olan keklikler ekolojik sistemin korunmasına katkı sağlıyor. Çiftçinin dostu olarak tarımsal üretimi de destekleyen kekliklerin popülasyonunun artırılması ve doğal dengenin sağlanması amacıyla 2021 yılında keklik avı yasaklandı.
Antalya ilçelerinde 16 bin kınalı keklik Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından doğaya salınıyor.

haberimizvar.net-  Doğa Koruma " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş ve Gaziantep kanatlı üretme istasyonlarda yetiştirilen 16 bin kekliğin Antalya'nın 640 mahallesinde doğaya salınması için çalışma başlatıldı. 3 haftada tamamının doğaya salınması planlanan kınalı kekliklerin bir bölümü de Finike ilçesi mahallelerinde muhtarların da katılımlarıyla bırakıldı.

Zararlı böceklerin ve kenelerin de baş düşmanı olan keklikler ekolojik sistemin korunmasına katkı sağlıyor. Çiftçinin dostu olarak tarımsal üretimi de destekleyen kekliklerin popülasyonunun artırılması ve doğal dengenin sağlanması amacıyla 2021 yılında keklik avı yasaklandı.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.