49 maden işçisinin arama çalışması sürüyor!

GÜNDEM 14.10.2022 - 23:03, Güncelleme: 14.10.2022 - 23:03
 

49 maden işçisinin arama çalışması sürüyor!

Bartın'daki maden ocağı patlamasında 49 işçinin arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Patlama ilk belirlemelere göre, grizu patlamasından meydana geldi.

haberimizvar.net- Bartın'daki maden ocağında patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaşanan patlamada 14 işçinin hayatını kaybettiği, 3'ü yoğun bakımda 21 işçinin yaralandığı açıklandı. Yaşamını yitirenler, yaralılanların dışında halen 49 maden işçisinin göçük altında olduğu öğrenildi. 49 işçinin bulunması için arama kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor.  Öte yandan, patlamanın ilkbelirlemelere göre grizu patlamasından meydana geldiği açıklandı. Gruzi patlaması nedir tüm detaylar şöyle: GRİZU NEDİR? Grizu, maden ocaklarının galerilerinde bulunabilen ve belirli konsantrasyonlara eriştiğinde patlayıcı hale gelebilen, zehirli bir gaz. GRİZU PATLAMASI NASIL OLUR? Ayrıca grizu, başka bir deyişle metan-hava karışımı olarak da adlandırılabilinir. %5 - %15 arası metan ile havanın birleşmesinden oluşan bu karışım, 650'C de 2 fazlı bir yanma gerçekleştirir. Bu karışım önce ani şekilde genleşir, daha sonra patlama merkezine doğru çok büyük bir kuvvetle gazı sıkıştırır. Büyük tahrip gücüne ve yıkım etkisine sahip bir patlamadır.
Bartın'daki maden ocağı patlamasında 49 işçinin arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Patlama ilk belirlemelere göre, grizu patlamasından meydana geldi.

haberimizvar.net- Bartın'daki maden ocağında patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaşanan patlamada 14 işçinin hayatını kaybettiği, 3'ü yoğun bakımda 21 işçinin yaralandığı açıklandı. Yaşamını yitirenler, yaralılanların dışında halen 49 maden işçisinin göçük altında olduğu öğrenildi. 49 işçinin bulunması için arama kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor. 

Öte yandan, patlamanın ilkbelirlemelere göre grizu patlamasından meydana geldiği açıklandı. Gruzi patlaması nedir tüm detaylar şöyle:

GRİZU NEDİR?

Grizu, maden ocaklarının galerilerinde bulunabilen ve belirli konsantrasyonlara eriştiğinde patlayıcı hale gelebilen, zehirli bir gaz.

GRİZU PATLAMASI NASIL OLUR?

Ayrıca grizu, başka bir deyişle metan-hava karışımı olarak da adlandırılabilinir. %5 - %15 arası metan ile havanın birleşmesinden oluşan bu karışım, 650'C de 2 fazlı bir yanma gerçekleştirir. Bu karışım önce ani şekilde genleşir, daha sonra patlama merkezine doğru çok büyük bir kuvvetle gazı sıkıştırır. Büyük tahrip gücüne ve yıkım etkisine sahip bir patlamadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.