ABD, 68 yıl sonra bir kadını idam edecek

ASAYİŞ 03.01.2021 - 15:13, Güncelleme: 03.01.2021 - 15:13
 

ABD, 68 yıl sonra bir kadını idam edecek

ABD'de geçtiğimiz günlerde idam cezası ertelenen Lisa Montgomery isimli kadının idam tarihi açıklandı. 52 yaşındaki kadının idamının, yeni başkan Biden göreve gelmeden gerçekleştirilmesi planlanıyor. ABD en son, 68 yıl önce bir kadını idam etmişti.

haberimizvar.net ABD'de Lisa Montgomery adındaki kadın, 2004 yılında Bobbie Jo Stinnett adlı 23 yaşındaki hamile bir kadını boğarak öldürmüş, sonrasındaysa karnını yararak bebeğini çalmaya çalışmıştı. Olayın ardından hapse atılan Montgomery'ye duruşmasının ardından idam cezası verilmişti. ABD Adalet Bakanlığı Montgomery'nin idamının 8 Aralık'ta, zehirli iğneyle infaz edileceğini açıklanmıştı. İdam, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti. Lisa Montgomery'nin idamı, yeni başkan Joe Biden göreve gelmeden, 12 Ocak tarihinde Indiana'daki Terre Haute'de zehirli iğneyle gerçekleşecek. Kadının avukatları idamın gözden geçirilmesi için bir kez daha başvuru yapmaya hazırlanıyor. ANNESİNİN KARNINDAN ALINAN KIZ YAŞIYOR Lisa Montgomery, mahkemede cinayeti işlediği sırada hamile olduğunu sandığını, hezeyanlar gördüğünü ve akli dengesinin yerinde olmadığını iddia etmişti. Hakkında idam kararı verilen 52 yaşındaki Montgomery, ABD'de 68 yıl sonra idam edilecek ilk kadın olacak. Öte yandan Bobbie Jo Stinnett'in öldürüldükten sonra karnından alınan bebeği olaydan sonra mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başarmıştı. Victoria Jo Stinnett şu anda 16 yaşında bir genç kız.
ABD'de geçtiğimiz günlerde idam cezası ertelenen Lisa Montgomery isimli kadının idam tarihi açıklandı. 52 yaşındaki kadının idamının, yeni başkan Biden göreve gelmeden gerçekleştirilmesi planlanıyor. ABD en son, 68 yıl önce bir kadını idam etmişti.

haberimizvar.net

ABD'de Lisa Montgomery adındaki kadın, 2004 yılında Bobbie Jo Stinnett adlı 23 yaşındaki hamile bir kadını boğarak öldürmüş, sonrasındaysa karnını yararak bebeğini çalmaya çalışmıştı. Olayın ardından hapse atılan Montgomery'ye duruşmasının ardından idam cezası verilmişti.

ABD Adalet Bakanlığı Montgomery'nin idamının 8 Aralık'ta, zehirli iğneyle infaz edileceğini açıklanmıştı. İdam, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti.

Lisa Montgomery'nin idamı, yeni başkan Joe Biden göreve gelmeden, 12 Ocak tarihinde Indiana'daki Terre Haute'de zehirli iğneyle gerçekleşecek. Kadının avukatları idamın gözden geçirilmesi için bir kez daha başvuru yapmaya hazırlanıyor.

ANNESİNİN KARNINDAN ALINAN KIZ YAŞIYOR

Lisa Montgomery, mahkemede cinayeti işlediği sırada hamile olduğunu sandığını, hezeyanlar gördüğünü ve akli dengesinin yerinde olmadığını iddia etmişti.

Hakkında idam kararı verilen 52 yaşındaki Montgomery, ABD'de 68 yıl sonra idam edilecek ilk kadın olacak.

Öte yandan Bobbie Jo Stinnett'in öldürüldükten sonra karnından alınan bebeği olaydan sonra mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başarmıştı. Victoria Jo Stinnett şu anda 16 yaşında bir genç kız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.