Akaryakıt istasyonlarında yeni dönem!

GÜNDEM 05.10.2023 - 10:55, Güncelleme: 05.10.2023 - 10:55
 

Akaryakıt istasyonlarında yeni dönem!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğe göre, akaryakıt istasyonları 2024 sonuna kadar en az bir pompaya taşıt tanıma sistemi taktıracak.

haberimizvar.net- Akaryakıt istasyonlarına, kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele amacıyla akaryakıt alan araçların plaka bilgisini sisteme aktarabilen taşıt tanıma okuyucu sistemini (TTO) 2024 sonuna kadar en az bir pompalarına taktırmak zorunluluğu getirildi. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ulusal taşıt tanıma sistemi uygulama genel tebliğine göre, akaryakıt istasyonları, nitelikleri Darphane tarafından belirlenen ve Darphane ya da yetkili firmalar tarafından üretilen TTO'ları temin ederek 31 Aralık 2024 tarihine kadar taktıracaklar. TTO'ların montaj işlemlerine ait süreçler Darphane tarafından belirlenecek. Bu kapsamda, kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dâhil olan ve işte kullanılan taşıtlara aynı tarihe kadar ait plaka bilgisi ile mükellefe ilişkin bilgileri hafızasında tutan ve akaryakıt alımı sırasında bu bilgileri TTO'lara otomatik olarak ileten taşıt tanıma birimi (TTB) takılması zorunluluğu da getirildi.      
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğe göre, akaryakıt istasyonları 2024 sonuna kadar en az bir pompaya taşıt tanıma sistemi taktıracak.

haberimizvar.net-  Akaryakıt istasyonlarına, kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele amacıyla akaryakıt alan araçların plaka bilgisini sisteme aktarabilen taşıt tanıma okuyucu sistemini (TTO) 2024 sonuna kadar en az bir pompalarına taktırmak zorunluluğu getirildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ulusal taşıt tanıma sistemi uygulama genel tebliğine göre, akaryakıt istasyonları, nitelikleri Darphane tarafından belirlenen ve Darphane ya da yetkili firmalar tarafından üretilen TTO'ları temin ederek 31 Aralık 2024 tarihine kadar taktıracaklar. TTO'ların montaj işlemlerine ait süreçler Darphane tarafından belirlenecek.

Bu kapsamda, kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dâhil olan ve işte kullanılan taşıtlara aynı tarihe kadar ait plaka bilgisi ile mükellefe ilişkin bilgileri hafızasında tutan ve akaryakıt alımı sırasında bu bilgileri TTO'lara otomatik olarak ileten taşıt tanıma birimi (TTB) takılması zorunluluğu da getirildi.

 

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.