Akit TV’ye üç kuruşluk tazminat davası

GÜNDEM 16.06.2022 - 13:40, Güncelleme: 16.06.2022 - 13:40
 

Akit TV’ye üç kuruşluk tazminat davası

Eğitim İş, Antalya'da bir öğrencinin Kuran-ı Kerim'e karşı yaptığı saygısızlığın ardından, "Arkasında Eğitim İş mi" şeklinde haber yapan Akit TV'ye 3 kuruşluk tazminat davası açtı

haberimizvar.net-Eğitim İş, Antalya'da bir öğrencinin Kuran-ı Kerim'e karşı yaptığı saygısızlığın ardından, "Arkasında Eğitim İş mi" şeklinde haber yapan Akit TV'ye 3 kuruşluk tazminat davası açtı. Eğitim İş Antalya Şubesi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Akit Tv adındaki “siyasi tetikçi” televizyon kanalı, Antalya’da bir öğrencinin Kuran’a karşı yapmış olduğu saygısızlığı Sendikamızla irtibatlandırmaya çalışmış, akıllarınca da sendikamızı hedef gösterme cüretinde bulunmuştur.     "Arkasında Eğitim-İş mi var?" komplosuna dair birkaç kelam etmemiz şart olmuştur: 1-    Üreticilerinin zeka seviyesi açısından normal belki ama komploda mantık hatası var. Bir gençlik örgütü değil, eğitim emekçileri sendikası olan Eğitim-İş'i birkaç öğrencinin fiiliyle bağdaştırmaya çalışmanın akılla yan yana gelir bir tarafı yoktur. 2-    Eğitim-İş dine değil, laikliğin çiğnenerek dinin kamusal bir dayatma olarak kullanılmasına, okulların tarikat bahçesine dönmesine karşıdır. Hiçbir din ve inanışı aşağılamamış, aşağılatmamıştır. Çünkü rotasını laik Cumhuriyet'in mimarı olan Başöğretmeni'nden alır.   Bu zihniyetle aynı konuyu konuşmak dahi bizlere bir zulüm olsa da; bu cüretlerinin karşılıksız kalmaması ve ederi karşılığını da tarihe not düşmek adına “üç kuruşluk” tazminat davası açılmıştır.  Eğitim-İş’in Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, demokratik ve ulusal eğitim değerlerini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için kurulmuş bir sendika olduğunu; Eğitim-İş’in ilke ve değerleri itibarı ile anayasal din ve vicdan hürriyeti kapsamında, kişilerin kutsal kabul ettiği değerlere saygılı olduğunu ve bunlara yönelik her türlü küçük düşürücü davranışı reddettiğini de bu vesile ile bir kez daha vurgulamak gerekmiştir."
Eğitim İş, Antalya'da bir öğrencinin Kuran-ı Kerim'e karşı yaptığı saygısızlığın ardından, "Arkasında Eğitim İş mi" şeklinde haber yapan Akit TV'ye 3 kuruşluk tazminat davası açtı

haberimizvar.net-Eğitim İş, Antalya'da bir öğrencinin Kuran-ı Kerim'e karşı yaptığı saygısızlığın ardından, "Arkasında Eğitim İş mi" şeklinde haber yapan Akit TV'ye 3 kuruşluk tazminat davası açtı. Eğitim İş Antalya Şubesi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Akit Tv adındaki “siyasi tetikçi” televizyon kanalı, Antalya’da bir öğrencinin Kuran’a karşı yapmış olduğu saygısızlığı Sendikamızla irtibatlandırmaya çalışmış, akıllarınca da sendikamızı hedef gösterme cüretinde bulunmuştur.    

"Arkasında Eğitim-İş mi var?" komplosuna dair birkaç kelam etmemiz şart olmuştur:
1-    Üreticilerinin zeka seviyesi açısından normal belki ama komploda mantık hatası var. Bir gençlik örgütü değil, eğitim emekçileri sendikası olan Eğitim-İş'i birkaç öğrencinin fiiliyle bağdaştırmaya çalışmanın akılla yan yana gelir bir tarafı yoktur.
2-    Eğitim-İş dine değil, laikliğin çiğnenerek dinin kamusal bir dayatma olarak kullanılmasına, okulların tarikat bahçesine dönmesine karşıdır. Hiçbir din ve inanışı aşağılamamış, aşağılatmamıştır. Çünkü rotasını laik Cumhuriyet'in mimarı olan Başöğretmeni'nden alır.  

Bu zihniyetle aynı konuyu konuşmak dahi bizlere bir zulüm olsa da; bu cüretlerinin karşılıksız kalmaması ve ederi karşılığını da tarihe not düşmek adına “üç kuruşluk” tazminat davası açılmıştır. 

Eğitim-İş’in Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, demokratik ve ulusal eğitim değerlerini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için kurulmuş bir sendika olduğunu; Eğitim-İş’in ilke ve değerleri itibarı ile anayasal din ve vicdan hürriyeti kapsamında, kişilerin kutsal kabul ettiği değerlere saygılı olduğunu ve bunlara yönelik her türlü küçük düşürücü davranışı reddettiğini de bu vesile ile bir kez daha vurgulamak gerekmiştir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.