AKP'nin yeni MYK'sı açıklandı. Antalya'dan kimse yok

SİYASET 07.10.2023 - 21:40, Güncelleme: 07.10.2023 - 21:40
 

AKP'nin yeni MYK'sı açıklandı. Antalya'dan kimse yok

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYKY toplantısının ardından canlı yayında AKP'nin yeni MYK listesini açıkladı. Listede Antalya'dan hiç kimse yer almadı.

haberimizvar.net- AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MYKY toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleşen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı 3 saat 45 dakika sürdü. Antalya'dan kimsenin yer almadığı, Ömer Çelik yaptığı açıklamada yeni MYK listesinde şu isimler yer aldı: Efkan Ala - Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş - Genel Başkanvekili Fatih Şahin - Genel Sekreter Nihat Zeybekci - Ekonomi İşleri Zafer Sırakaya - Dış ilişkiler Ömer İleri - Bilgi İletişim Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya - Sosyal Politikalar Vedat Demiröz - Mali ve İdari İşler Ömer Çelik'in açıklamasında satırbaşları şöyle: "Cumhurbaşkanımızın ilk verdiği görev, Türkiye'yi bizde olmayan, belediyecilik hizmeti alamayan yerlerle buluşturmak üzere çalışmak olmuştur. CHP'de değişim çalışmaları kaosla yürütülürken, AK Parti toplumun değişim talebini karşılayacak iradeye sahiptir.  * Partimiz için kadınların ve gençlerin temsili çok önemlidir.  Kongre konuşmasında cumhurbaşkanımız bu çalışmaların daha yaygın sürdürülmesi için Meclis'ten sınırlı kişi aldığımızı, değişik kesimlere odaklanan bir yaklaşım benimsediklerini ilan etmişlerdir. Bundan sonrası yerel seçimlere hazırlıktır. * Bu listelerde Grup Başkanımız ve Başkanvekillerimiz MKYK ve MYK'nın doğal üyesidir o sebeple listede yoklar, görevlerine devam ediyorlar. AK Parti bu kongreyi de gerçekleştirdikten sonra yerel seçimlere hazır hale gelmiştir. "ÇOK YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ" * Prensip olarak her türlü sivil ölüm kaybına karşıyız, hangi taraf olursa olsun sivil kaybına karşıyız. Daha çok kan dökülmesine yol açacak bir şiddet döngüsünün ortaya çıkmamasını temenni ediyoruz. Biz bölgede müzakere ve diplomasiye dayanan barış ve huzur ortamı olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kayıpların olmamasını temenni ediyoruz. Bütün tarafları şiddeti tırmanmaya neden olacak adımlar atmaktan uzak durmaya davet ediyoruz. Çok yakından takip ediyoruz.  * Dışişleri Bakanlığımızın açıklaması, vatandaşlarımızın güvenliği içindir. Bir vatandaşımızın zor durumda kaldığını bildirmesi halinde gerekli müdahale yapılır. Bir şekilde çatışma bölgesinde olan vatandaşlarımızın oradan çıkarılması için de çalışmalarımız var.  * Cumhurbaşkanımızın temas trafiğiyle ilgili şu an bir şey diyemem ama bugün kongrede de söyledi, taraflara şiddetin tırmandırılmaması gerektiğini söyledi. Bu konudaki irademiz açık ve nettir."  
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYKY toplantısının ardından canlı yayında AKP'nin yeni MYK listesini açıkladı. Listede Antalya'dan hiç kimse yer almadı.

haberimizvar.net- AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MYKY toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleşen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı 3 saat 45 dakika sürdü.

Antalya'dan kimsenin yer almadığı, Ömer Çelik yaptığı açıklamada yeni MYK listesinde şu isimler yer aldı:

Efkan Ala - Genel Başkanvekili

Mustafa Elitaş - Genel Başkanvekili

Fatih Şahin - Genel Sekreter

Nihat Zeybekci - Ekonomi İşleri

Zafer Sırakaya - Dış ilişkiler

Ömer İleri - Bilgi İletişim Başkanı

Fatma Betül Sayan Kaya - Sosyal Politikalar

Vedat Demiröz - Mali ve İdari İşler

Ömer Çelik'in açıklamasında satırbaşları şöyle:

"Cumhurbaşkanımızın ilk verdiği görev, Türkiye'yi bizde olmayan, belediyecilik hizmeti alamayan yerlerle buluşturmak üzere çalışmak olmuştur. CHP'de değişim çalışmaları kaosla yürütülürken, AK Parti toplumun değişim talebini karşılayacak iradeye sahiptir. 

* Partimiz için kadınların ve gençlerin temsili çok önemlidir.  Kongre konuşmasında cumhurbaşkanımız bu çalışmaların daha yaygın sürdürülmesi için Meclis'ten sınırlı kişi aldığımızı, değişik kesimlere odaklanan bir yaklaşım benimsediklerini ilan etmişlerdir. Bundan sonrası yerel seçimlere hazırlıktır.

* Bu listelerde Grup Başkanımız ve Başkanvekillerimiz MKYK ve MYK'nın doğal üyesidir o sebeple listede yoklar, görevlerine devam ediyorlar. AK Parti bu kongreyi de gerçekleştirdikten sonra yerel seçimlere hazır hale gelmiştir.

"ÇOK YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

* Prensip olarak her türlü sivil ölüm kaybına karşıyız, hangi taraf olursa olsun sivil kaybına karşıyız. Daha çok kan dökülmesine yol açacak bir şiddet döngüsünün ortaya çıkmamasını temenni ediyoruz. Biz bölgede müzakere ve diplomasiye dayanan barış ve huzur ortamı olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kayıpların olmamasını temenni ediyoruz. Bütün tarafları şiddeti tırmanmaya neden olacak adımlar atmaktan uzak durmaya davet ediyoruz. Çok yakından takip ediyoruz. 

* Dışişleri Bakanlığımızın açıklaması, vatandaşlarımızın güvenliği içindir. Bir vatandaşımızın zor durumda kaldığını bildirmesi halinde gerekli müdahale yapılır. Bir şekilde çatışma bölgesinde olan vatandaşlarımızın oradan çıkarılması için de çalışmalarımız var. 

* Cumhurbaşkanımızın temas trafiğiyle ilgili şu an bir şey diyemem ama bugün kongrede de söyledi, taraflara şiddetin tırmandırılmaması gerektiğini söyledi. Bu konudaki irademiz açık ve nettir."

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.