Akşener’e ‘Koray Aydın’ mektubu

GÜNDEM 24.09.2020 - 16:41, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Akşener’e ‘Koray Aydın’ mektubu

İYİ Parti’de son kurultayda ortaya çıkan Koray Aydın rahatsızlığı isyan boyutuna dönüşüyor. Aydın’ın delege iradesine müdahale ederek GİK seçimlerinde usulsüzlük yaptığı kanaatinde olan binlerce partili, Genel Başkan Meral Akşener’e Koray Aydın ve yardımcısı Mehmet Arslan’ın ihraç edilmeleri talebini içeren mektup yağdırmaya başladı.

haberimizvar.net- İYİ Parti’de ikinci Olağan Kurultay’da yapılan GİK seçimlerinde patlak veren Koray Aydın rahatsızlığı önce krize, ardından isyana dönüştü. 20 civarında milletvekilinin Aydın’la ilgili rahatsızlıklarını bildirmek üzere İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ı sözcü seçim Genel Başkan Meral Akşener’e göndermesinin ardından, parti tabanı da harekete geçti. Koray Aydınve yardımcısı Mehmet Arslan’ın gerek kongre sürecinde, gerekse kurultayda ve GİK seçimlerindeki müdahalelerine isyan eden binlerce partili, Genel Başkan Meral Akşener’e mektup göndermeye başladı.  İŞTE O MEKTUP Partinin Mustafa Kemal Mah. 2120.cad.No:9  06520 Çankaya / Ankara adresine postalanan ve ‘İYİ Parti Genel Başkanı Sayın meral Akşener Hanımefendi’ye’ diye başlayan mektuplarda, “20 Eylül 2020 tarihinde yapılan İyi Parti 2.Olağan kongresinde ,delege iradesine ipotek koyarak, çok değerli Milletvekili ve parti büyüklerimizin GİĶ adayı olmalarını engelleme eyleminde bulunan, dolayısıyla delege iradesinin  demokrasi ve hukuk kuralları içerisinde seçime yansıması önünde engel olan Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve yardımcısı Mehmet Arslan, tüzüğün Kesin Çıkarmayı düzenleyen 77.maddesinin (f) fıkrasına göre; ‘Seçimlerde usulsüzlük Yapmak’ ve (k) fıkrasına göre ‘Siyasi Partiler Kanunu ve İYİ Parti Tüzüğünün hükümlerinde belirtilen partinin organ, delege ve adaylarının seçim esas ve usüllerini seçim sonuçlarını etkileyecek şekilde KASTEN ihlal etmek’ şeklindeki eylemleri sebebiyle; Koray Aydın'ın milletvekili olması sebebiyle Tüzüğün 75’in maddesi gereği, Müşterek Disiplin Kuruluna, Mehmet Arslanın Merkez Disiplin Kurulu’na verilerek, kesin ihraç isteminde bulunulmasını ve işlem sonuçlanana kadar, haklarında tedbir uygulanarak parti binalarına girişlerinin ve parti adına faaliyetlerde bulunmalarının kısıtlanması kararının da aldırılması için talepte bulunulmasını arz ve talep ederim” ifadeleri kullanıldı.   
İYİ Parti’de son kurultayda ortaya çıkan Koray Aydın rahatsızlığı isyan boyutuna dönüşüyor. Aydın’ın delege iradesine müdahale ederek GİK seçimlerinde usulsüzlük yaptığı kanaatinde olan binlerce partili, Genel Başkan Meral Akşener’e Koray Aydın ve yardımcısı Mehmet Arslan’ın ihraç edilmeleri talebini içeren mektup yağdırmaya başladı.

haberimizvar.net- İYİ Parti’de ikinci Olağan Kurultay’da yapılan GİK seçimlerinde patlak veren Koray Aydın rahatsızlığı önce krize, ardından isyana dönüştü. 20 civarında milletvekilinin Aydın’la ilgili rahatsızlıklarını bildirmek üzere İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ı sözcü seçim Genel Başkan Meral Akşener’e göndermesinin ardından, parti tabanı da harekete geçti. Koray Aydınve yardımcısı Mehmet Arslan’ın gerek kongre sürecinde, gerekse kurultayda ve GİK seçimlerindeki müdahalelerine isyan eden binlerce partili, Genel Başkan Meral Akşener’e mektup göndermeye başladı. 

İŞTE O MEKTUP
Partinin Mustafa Kemal Mah. 2120.cad.No:9  06520 Çankaya / Ankara adresine postalanan ve ‘İYİ Parti Genel Başkanı Sayın meral Akşener Hanımefendi’ye’ diye başlayan mektuplarda, “20 Eylül 2020 tarihinde yapılan İyi Parti 2.Olağan kongresinde ,delege iradesine ipotek koyarak, çok değerli Milletvekili ve parti büyüklerimizin GİĶ adayı olmalarını engelleme eyleminde bulunan, dolayısıyla delege iradesinin  demokrasi ve hukuk kuralları içerisinde seçime yansıması önünde engel olan Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve yardımcısı Mehmet Arslan, tüzüğün Kesin Çıkarmayı düzenleyen 77.maddesinin (f) fıkrasına göre; ‘Seçimlerde usulsüzlük Yapmak’ ve (k) fıkrasına göre ‘Siyasi Partiler Kanunu ve İYİ Parti Tüzüğünün hükümlerinde belirtilen partinin organ, delege ve adaylarının seçim esas ve usüllerini seçim sonuçlarını etkileyecek şekilde KASTEN ihlal etmek’ şeklindeki eylemleri sebebiyle; Koray Aydın'ın milletvekili olması sebebiyle Tüzüğün 75’in maddesi gereği, Müşterek Disiplin Kuruluna, Mehmet Arslanın Merkez Disiplin Kurulu’na verilerek, kesin ihraç isteminde bulunulmasını ve işlem sonuçlanana kadar, haklarında tedbir uygulanarak parti binalarına girişlerinin ve parti adına faaliyetlerde bulunmalarının kısıtlanması kararının da aldırılması için talepte bulunulmasını arz ve talep ederim” ifadeleri kullanıldı.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.