Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 1-3 Mart'ta düzenleniyor

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 26.02.2024 - 17:15, Güncelleme: 26.02.2024 - 17:15
 

Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 1-3 Mart'ta düzenleniyor

Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 2024, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, 'Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak' ana temasıyla 1-3 Mart tarihleri arasında bu yıl üçüncü kez düzenleniyor.

haberimizvar.net- ADF 2024'ün resmi açılışı 1 Mart Cuma günü saat 14.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın konuşmalarıyla yapılacak. Üçüncü ADF'de, devlet ve hükümet başkanları, bakanlar, diplomatlar, iş insanları, akademisyenler ile düşünce kuruluşları, gençlik ve medya temsilcileri geniş kapsamlı görüş alışverişinde bulunmak üzere biraraya gelecek. Katılımcılar arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna, Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Faustin Archange Touadera, Kongo Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi, Somali Cumhurbaşkanı Hassan Sheıkh Mohamud, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Omar Guelleh, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmanı, Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Nirina Rajoelina, Karadağ Başbakanı Milojko Spajic, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Moldova Başbakanı Dorin Recean, Zimbabve Cumhurbaşkanı Emmerson Mnangagwa, Burundi Başbakanı Gervais Ndirakobuca gibi isimler bulunuyor. Ayrıca Acun Ilıcalı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar gibi Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinden isimler yer alacak. ADF 2024'ün 'Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak' ana temasına yönelik yapılan duyuruda, içinden geçilen çalkantılı bu dönemden barışçıl bir çıkış arayışında ortak düşünme zemini sunulmasının amaçlandığı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi: “Süregelen savaşlar, terörizm, düzensiz göç, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı, yapay zekanın getirdiği öngörülemeyen riskler, iklim değişikliği, doğal afetler ve pandemiler, genişleyen sosyoekonomik uçurum vb. unsurlar, karşı karşıya bulunduğumuz küresel sınamaların sadece bir kısmıdır. Kurallara dayalı uluslararası düzene duyulan güvenin aşınması da devletlerin faaliyet gösterdiği ortamın öngörülebilirliğini zayıflatan diğer bir endişe verici eğilimdir. Dünya çalkantılı bir dönemden geçerken, söz konusu sınamalar küresel siyasi, ekonomik ve güvenlik alanlarında yapısal değişikliklerin yolunu açabilecektir. Dahası, dünya nüfusunun üçte biri 2024 yılında sandıklara giderken, seçimlerin acil yanıt gerektiren uluslararası meselelere etkisi, ayrıca yapay zeka yoluyla dezenformasyon faaliyetleri ve yalan haberler gibi endişeler gündeme gelebilecektir. Mevcut gidişatta küresel sınamalara yanıt verebilmek için diplomasiden nasıl daha etkin bir şekilde faydalanabiliriz? Yanıt hiç şüphesiz, geleneksel diyalog çerçevesinin ötesine uzanan yeni bir diplomasi anlayışının benimsenmesinde saklıdır. Bu amaçla, ADF bir kez daha küresel ve bölgesel gündemleri şekillendiren sınamaları ele almak ve krizler döneminde diplomasiyi öne çıkaracak yenilikçi araçları tartışmak üzere, saygıdeğer katılımcılarına interaktif ve düşünmeye sevk eden bir platform sunacaktır."    
Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 2024, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, 'Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak' ana temasıyla 1-3 Mart tarihleri arasında bu yıl üçüncü kez düzenleniyor.

haberimizvar.net- ADF 2024'ün resmi açılışı 1 Mart Cuma günü saat 14.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın konuşmalarıyla yapılacak. Üçüncü ADF'de, devlet ve hükümet başkanları, bakanlar, diplomatlar, iş insanları, akademisyenler ile düşünce kuruluşları, gençlik ve medya temsilcileri geniş kapsamlı görüş alışverişinde bulunmak üzere biraraya gelecek.

Katılımcılar arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna, Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Faustin Archange Touadera, Kongo Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi, Somali Cumhurbaşkanı Hassan Sheıkh Mohamud, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Omar Guelleh, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmanı, Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Nirina Rajoelina, Karadağ Başbakanı Milojko Spajic, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Moldova Başbakanı Dorin Recean, Zimbabve Cumhurbaşkanı Emmerson Mnangagwa, Burundi Başbakanı Gervais Ndirakobuca gibi isimler bulunuyor. Ayrıca Acun Ilıcalı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar gibi Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinden isimler yer alacak.

ADF 2024'ün 'Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak' ana temasına yönelik yapılan duyuruda, içinden geçilen çalkantılı bu dönemden barışçıl bir çıkış arayışında ortak düşünme zemini sunulmasının amaçlandığı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Süregelen savaşlar, terörizm, düzensiz göç, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı, yapay zekanın getirdiği öngörülemeyen riskler, iklim değişikliği, doğal afetler ve pandemiler, genişleyen sosyoekonomik uçurum vb. unsurlar, karşı karşıya bulunduğumuz küresel sınamaların sadece bir kısmıdır. Kurallara dayalı uluslararası düzene duyulan güvenin aşınması da devletlerin faaliyet gösterdiği ortamın öngörülebilirliğini zayıflatan diğer bir endişe verici eğilimdir. Dünya çalkantılı bir dönemden geçerken, söz konusu sınamalar küresel siyasi, ekonomik ve güvenlik alanlarında yapısal değişikliklerin yolunu açabilecektir. Dahası, dünya nüfusunun üçte biri 2024 yılında sandıklara giderken, seçimlerin acil yanıt gerektiren uluslararası meselelere etkisi, ayrıca yapay zeka yoluyla dezenformasyon faaliyetleri ve yalan haberler gibi endişeler gündeme gelebilecektir. Mevcut gidişatta küresel sınamalara yanıt verebilmek için diplomasiden nasıl daha etkin bir şekilde faydalanabiliriz? Yanıt hiç şüphesiz, geleneksel diyalog çerçevesinin ötesine uzanan yeni bir diplomasi anlayışının benimsenmesinde saklıdır. Bu amaçla, ADF bir kez daha küresel ve bölgesel gündemleri şekillendiren sınamaları ele almak ve krizler döneminde diplomasiyi öne çıkaracak yenilikçi araçları tartışmak üzere, saygıdeğer katılımcılarına interaktif ve düşünmeye sevk eden bir platform sunacaktır."

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.