'Antalya Kültür Yolu Festivali'ne yoğun ilgi

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.11.2023 - 12:38, Güncelleme: 07.11.2023 - 12:38
 

'Antalya Kültür Yolu Festivali'ne yoğun ilgi

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Antalya Kültür Yolu Festivali'ne ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. Antalya'nın dört bir yanındaki etkinliklerle devam eden festival, 12 Kasım tarihine kadar sürecek.

haberimizvar.net-  Türkiye Kültür Yolu festivallerinin ilk gününden itibaren büyük ilgi gören ve son olarak Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nde dijital sanat dalında ödül alan Refik Anadol'un Rönesans Rüyaları dijital veri heykeli, Antalya'da Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi'nde sergileniyor. Fotoğraflara verdiği görsel efektlerle büyük beğeni toplayan Mirza Kök, 'Bakış Açısı Manipülasyon Sergisi'ni Antalyalı sanatseverlerle buluşturuyor. 'Bakış Açışı Manipülasyon' sergisi 12 Kasım'a kadar 10.00-22.00 saatleri arasında Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi'nde görülebiliyor. SİVAS DEVLET TİYATROSU ANTALYA KÜLTÜR YOLU'NDA  Festival boyunca Antalya, Sivas ve İstanbul devlet tiyatroları tarafından çeşitli oyunlar sahneye koyuluyor. Festival kapsamında önceki gün Sivas Devlet Tiyatrosu tarafından 'Peter Pan' oyunu sahnelendi. 5 Kasım Pazar ve 6 Kasım Pazartesi Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sergilenen dünya klasiği 'Peter Pan', miniklerin ve ailelerin beğenisini topladı. Oyun, büyümek istemeyen ve hep çocuk kalmak isteyen 'Peter Pan'ın maceralarını ele alıyor. James Matthew Barrie'nin yazdığı oyun, Can Gürzap çevirisi ve Ozan Kalkan rejisörlüğünde sahneye konuyor.  'ŞEKERONYA' MÜZİKALİ Antalya Devlet Opera ve Balesi, 'Şekeronya' oyununu 6 Kasım Pazartesi günü Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneledi. Ülkesinden kaçan Şekeronya'nın haylaz çocuğu 'Fırıldak'ın eve dönüş hikayesinin anlatıldığı 'Şekeronya' adlı çocuk müzikalinin müzikleri Murat Cem Orhan'a, librettosu Nazlı Zeynep Ergüven'e ait. Eseri Süleyman Tekin yönetirken koreografisini ise Berna Turhan İleri üstleniyor. Oyun 12 Kasım Cumartesi saat 14.00'te yeniden Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde olacak.  Antalya Kültür Yolu festivali kapsamında sergi ve konserlerin yanı sıra tiyatro, söyleşi, gastronomi şovları, sahne gösterileri atölyeler ve çocuk etkinlikleri de geniş bir kapsamla dokuz gün boyunca ziyaretçilerini bekliyor. 
Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Antalya Kültür Yolu Festivali'ne ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. Antalya'nın dört bir yanındaki etkinliklerle devam eden festival, 12 Kasım tarihine kadar sürecek.

haberimizvar.net-  Türkiye Kültür Yolu festivallerinin ilk gününden itibaren büyük ilgi gören ve son olarak Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nde dijital sanat dalında ödül alan Refik Anadol'un Rönesans Rüyaları dijital veri heykeli, Antalya'da Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi'nde sergileniyor. Fotoğraflara verdiği görsel efektlerle büyük beğeni toplayan Mirza Kök, 'Bakış Açısı Manipülasyon Sergisi'ni Antalyalı sanatseverlerle buluşturuyor. 'Bakış Açışı Manipülasyon' sergisi 12 Kasım'a kadar 10.00-22.00 saatleri arasında Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi'nde görülebiliyor.

SİVAS DEVLET TİYATROSU ANTALYA KÜLTÜR YOLU'NDA 

Festival boyunca Antalya, Sivas ve İstanbul devlet tiyatroları tarafından çeşitli oyunlar sahneye koyuluyor. Festival kapsamında önceki gün Sivas Devlet Tiyatrosu tarafından 'Peter Pan' oyunu sahnelendi. 5 Kasım Pazar ve 6 Kasım Pazartesi Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sergilenen dünya klasiği 'Peter Pan', miniklerin ve ailelerin beğenisini topladı. Oyun, büyümek istemeyen ve hep çocuk kalmak isteyen 'Peter Pan'ın maceralarını ele alıyor. James Matthew Barrie'nin yazdığı oyun, Can Gürzap çevirisi ve Ozan Kalkan rejisörlüğünde sahneye konuyor. 

'ŞEKERONYA' MÜZİKALİ

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 'Şekeronya' oyununu 6 Kasım Pazartesi günü Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneledi. Ülkesinden kaçan Şekeronya'nın haylaz çocuğu 'Fırıldak'ın eve dönüş hikayesinin anlatıldığı 'Şekeronya' adlı çocuk müzikalinin müzikleri Murat Cem Orhan'a, librettosu Nazlı Zeynep Ergüven'e ait. Eseri Süleyman Tekin yönetirken koreografisini ise Berna Turhan İleri üstleniyor. Oyun 12 Kasım Cumartesi saat 14.00'te yeniden Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde olacak. 

Antalya Kültür Yolu festivali kapsamında sergi ve konserlerin yanı sıra tiyatro, söyleşi, gastronomi şovları, sahne gösterileri atölyeler ve çocuk etkinlikleri de geniş bir kapsamla dokuz gün boyunca ziyaretçilerini bekliyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.