Antalyalı ressamdan sergi

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 30.11.2023 - 13:51, Güncelleme: 30.11.2023 - 13:51
 

Antalyalı ressamdan sergi

Antalyalı ressam Zeynep Dağıstanlı, 'Renklerle Sanatla İnadına Bir Yaşam' ve 'Ruhtan Ruha Giden Eserler' sloganıyla çalıştığı kadın figürlü seri resim- desenlerinin üçüncü bölümünü sanatseverle buluşturdu.

haberimizvar.net- Ressam Zeynep Dağıstanlı'nın özel bir sanat galerisinde 'Nev-i Şahsına Ruhtan "De" Formasyon' adlı kişisel sergisinin açılışını sanat danışmanı Himmet Öcal yaptı. Öcal, "Zeynep Dağıstanlı, birçok kişinin düşünemediği şekil ve biçimleri kafasında olmadan asla tuvallerine yansıtmaz. Resim ve desenleri, üzerindeki giysiler gibi rengârenk" dedi. GELİRİ DEPREMZEDE ÖĞRENCİYE Antalya'nın birçok noktasında şehir mobilyası olarak seramik eserleri bulunan Tufan Dağıstanlı'nın kızı Zeynep Dağıstanlı, fütürizm sanat akımının etkilerini yansıttığı eserlerinin satışından sağlanacak geliri, depremzede bir kız öğrencinin eğitimi için bağışlayacağını açıkladı. Dağıstanlı, "Farklı materyallerle desteklediğim desenlerimde gördüklerimi, duyduklarımı, hissettiklerimi ve ruhumdan bana gelenleri yansıtmak istedim" diye konuştu. Sergide Dağıstanlı'nın 30 eseri yer aldı.
Antalyalı ressam Zeynep Dağıstanlı, 'Renklerle Sanatla İnadına Bir Yaşam' ve 'Ruhtan Ruha Giden Eserler' sloganıyla çalıştığı kadın figürlü seri resim- desenlerinin üçüncü bölümünü sanatseverle buluşturdu.

haberimizvar.net- Ressam Zeynep Dağıstanlı'nın özel bir sanat galerisinde 'Nev-i Şahsına Ruhtan "De" Formasyon' adlı kişisel sergisinin açılışını sanat danışmanı Himmet Öcal yaptı. Öcal, "Zeynep Dağıstanlı, birçok kişinin düşünemediği şekil ve biçimleri kafasında olmadan asla tuvallerine yansıtmaz. Resim ve desenleri, üzerindeki giysiler gibi rengârenk" dedi.

GELİRİ DEPREMZEDE ÖĞRENCİYE

Antalya'nın birçok noktasında şehir mobilyası olarak seramik eserleri bulunan Tufan Dağıstanlı'nın kızı Zeynep Dağıstanlı, fütürizm sanat akımının etkilerini yansıttığı eserlerinin satışından sağlanacak geliri, depremzede bir kız öğrencinin eğitimi için bağışlayacağını açıkladı. Dağıstanlı, "Farklı materyallerle desteklediğim desenlerimde gördüklerimi, duyduklarımı, hissettiklerimi ve ruhumdan bana gelenleri yansıtmak istedim" diye konuştu.

Sergide Dağıstanlı'nın 30 eseri yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.