Antalya’ya özel çalışan desteği verilmeli

YEREL 04.08.2023 - 13:11, Güncelleme: 04.08.2023 - 13:11
 

Antalya’ya özel çalışan desteği verilmeli

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 13. Grup (Kağıt ve Matbaa) Meslek Komite Üyesi ve ANT Etiket firma sahibi Bora Özkan, sektör olarak yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.

haberimizvar.net- Özellikle personel bulma konusunda zorluk yaşadıklarını ifade eden Özkan, barınma ve yaşam koşullarının pahalı olması gibi sebeplerden dolayı Antalya’ya özel bir destek paketinin oluşturulmasını istediklerini belirtti. Kağıt fiyatlarının artması her sektörün fiyatlarını etkiliyor Kağıt ve matbaa sektörünün özellikle artan girdi ve hammadde maliyetleri ile personel sorununun birinci öncelikleri olduğunu ifade eden Bora Özkan, alınan hammaddelerin fiyatlarının döviz üzerinden olduğunu dile getirdi. Özellikle son dönemde hammadde fiyatlarında hem döviz cinsinden hem de dövizin yükselmesinden kaynaklı artışların yaşandığını ifade eden Özkan, “Hammadde fiyatlarında yaşanan bu artışa bir de yakıt, elektrik, asgari ücret, vergi artışı gibi fiyat artışlarının eklenmesi tüm sektör paydaşlarını zorlamakta” diye konuştu. Kağıt ve matbaa sektöründe yaşanan fiyat artışlarının her sektöre dokunduğunu da ifade eden ANT Etiket sahibi Bora Özkan, “Her firmanın kağıt ürünleri ve baskılı materyalleri kullanmaması gibi bir durum söz konusu olmuyor. Her firma ürünlerinin etiketlerini yaptırmak, kağıt ürünlerini kullanmak zorunda. Böyle olduğu zaman bizi etkileyen bu artışlar bir domino taşı gibi tüm sektörleri etkiliyor” dedi. Ne yetişmiş ne yetiştirilecek personel bulamıyoruz Sektörün bir diğer önemli sıkıntısı olarak da kalifiye personel eksikliğini belirten Özkan, “Şu an sektörün en önemli eksiklerinden biri de personel sıkıntısı. Ne yetişmiş ne de yetiştirmek üzere çalışan bulamıyoruz. Şu an firmamızın farklı pozisyonlarında personel eksiğimiz var. Bu konuda ilanlarda verdik. Personel sorunu sadece bizim sektörümüzün de değil neredeyse artık tüm sektörlerin sorunu haline geldi. Bugün birçok fabrika, işletme firmalarının önüne, billboardlara ve tüm kanallara personel ilanları veriyor. Bu yaşanan sıkıntıyı yeterince açıklıyordur” ifadelerini kullandı. Antalya’ya özel destek verilmeli Personel sorununda kent özelinde de sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Özkan, “Şu an insanlar kentin yaşam koşullarından dolayı burada yaşamak istemiyor. Konaklamanın pahalı olması, yaşam koşullarının pahalı olması bizlerin personel bulmada önümüzde duran bir diğer sıkıntı. Antalya’daki işletmelere özellikle bu konuda destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor. Kalifiye çalışanlar başka şehirlere gitmeye karar veriyor. Biz bırakın başka şehirden çalışan bulmak elimizdeki personelleri başka şehirlere kaptırıyoruz” dedi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 13. Grup (Kağıt ve Matbaa) Meslek Komite Üyesi ve ANT Etiket firma sahibi Bora Özkan, sektör olarak yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.

haberimizvar.net- Özellikle personel bulma konusunda zorluk yaşadıklarını ifade eden Özkan, barınma ve yaşam koşullarının pahalı olması gibi sebeplerden dolayı Antalya’ya özel bir destek paketinin oluşturulmasını istediklerini belirtti.

Kağıt fiyatlarının artması her sektörün fiyatlarını etkiliyor

Kağıt ve matbaa sektörünün özellikle artan girdi ve hammadde maliyetleri ile personel sorununun birinci öncelikleri olduğunu ifade eden Bora Özkan, alınan hammaddelerin fiyatlarının döviz üzerinden olduğunu dile getirdi. Özellikle son dönemde hammadde fiyatlarında hem döviz cinsinden hem de dövizin yükselmesinden kaynaklı artışların yaşandığını ifade eden Özkan, “Hammadde fiyatlarında yaşanan bu artışa bir de yakıt, elektrik, asgari ücret, vergi artışı gibi fiyat artışlarının eklenmesi tüm sektör paydaşlarını zorlamakta” diye konuştu.

Kağıt ve matbaa sektöründe yaşanan fiyat artışlarının her sektöre dokunduğunu da ifade eden ANT Etiket sahibi Bora Özkan, “Her firmanın kağıt ürünleri ve baskılı materyalleri kullanmaması gibi bir durum söz konusu olmuyor. Her firma ürünlerinin etiketlerini yaptırmak, kağıt ürünlerini kullanmak zorunda. Böyle olduğu zaman bizi etkileyen bu artışlar bir domino taşı gibi tüm sektörleri etkiliyor” dedi.

Ne yetişmiş ne yetiştirilecek personel bulamıyoruz

Sektörün bir diğer önemli sıkıntısı olarak da kalifiye personel eksikliğini belirten Özkan, “Şu an sektörün en önemli eksiklerinden biri de personel sıkıntısı. Ne yetişmiş ne de yetiştirmek üzere çalışan bulamıyoruz. Şu an firmamızın farklı pozisyonlarında personel eksiğimiz var. Bu konuda ilanlarda verdik. Personel sorunu sadece bizim sektörümüzün de değil neredeyse artık tüm sektörlerin sorunu haline geldi. Bugün birçok fabrika, işletme firmalarının önüne, billboardlara ve tüm kanallara personel ilanları veriyor. Bu yaşanan sıkıntıyı yeterince açıklıyordur” ifadelerini kullandı.

Antalya’ya özel destek verilmeli

Personel sorununda kent özelinde de sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Özkan, “Şu an insanlar kentin yaşam koşullarından dolayı burada yaşamak istemiyor. Konaklamanın pahalı olması, yaşam koşullarının pahalı olması bizlerin personel bulmada önümüzde duran bir diğer sıkıntı. Antalya’daki işletmelere özellikle bu konuda destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor. Kalifiye çalışanlar başka şehirlere gitmeye karar veriyor. Biz bırakın başka şehirden çalışan bulmak elimizdeki personelleri başka şehirlere kaptırıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.