Antepe asfalt tesislerini kapatıyor mu?

GÜNDEM 12.08.2019 - 15:59, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antepe asfalt tesislerini kapatıyor mu?

Büyükşehir şirketi ANTEPE’nin Elmalı ve Manavgat’taki asfalt tesislerini kapatacağı iddiası gündeme geldi. Elmalı’da üretim olmadığını söyleyen ANTEPE yöneticileri işçilerin 2 ay ücretsiz izne çıkartıldığını doğruladı. Asfalt tankerlerini kaderi de belirsiz

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yan şirketi ANTEPE İnşaat AŞ’ye ait Elmalı ve Manavgat sıcak asfalt tesislerinin kapatılacağı iddiası gündeme geldi. Bu birimlerde çalışan 15’i asfalt-bitüm tankeri şoförü olmak üzere toplam 40’a yakın personelin de işten çıkarıldığı ileri sürüldü. Aliağa ve Kırıkkale rafinelerinden bu tesislere asfalt-bitüm taşıyan tankerlerin de satılacağı iddia edildi. ANTEPE AŞ yöneticileri Elmalı asfalt plent tesisinde 31 Mart’tan bu yana üretim yapılmadığını, önümüzdeki 3-5 aylık süreçte de bir üretim görülmediği için işçilerin 2 aylık ücretsiz izne çıkarıldığını doğruladı. Bu süreçte işten ayrılmak isteyen personele ise tazminat ödemesi yapılacağı açıklandı. MANAVGAT’IN KADERİ BELİRSİZ Manavgat asfalt plenti tesisinde ise kısmen bir üretim yapıldığını belirten ANTEPE AŞ yöneticileri, burayla ilgili henüz bir karar verilmediğini dile getirdi. Asfalt tankerlerinin akıbetinin de yönetim kurulu toplantısına gündeme geldiğini söyleyen yöneticiler, asfalt taşıma işinin taşere edilmesinin mi, yoksa şirketin kendi araçlarıyla taşınmasının mı daha verimli olduğunun tartışıldığını aktardı. Tankerlerin satışının değil de, Büyükşehir Belediyesi’nin başka bir birimine ya da şirketine kiralanmasının gündemde olduğu belirtildi. 25 KADAR İŞÇİYE ÜCRETSİZ İZİN ANTEPE AŞ’de Mustafa Akaydın’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 73 kişinin çalıştığını, Türel döneminde ise bu sayının 172’ye çıktığını anlatan yöneticiler, “Çalışmayan adama ciddi paralar ödeniyor. Krizde küçülme de bir büyümedir. İddia edildiği gibi 40 kişi değil, 25 kadar personele ücretsiz izin verdik. Şirket ciddi ekonomik sıkıntılar çekiyor. Ucuz asfalt üretip kâra geçmemiz lazım. Bu da 5-6 aylık bir süreç gerektiriyor. Herhangi bir tesisin kapatılması ya da satılması söz konusu değil. Zaten üretim yapmayan tesislerin rantabl hale getirilmesi için uğraşıyoruz” diye konuştu.
Büyükşehir şirketi ANTEPE’nin Elmalı ve Manavgat’taki asfalt tesislerini kapatacağı iddiası gündeme geldi. Elmalı’da üretim olmadığını söyleyen ANTEPE yöneticileri işçilerin 2 ay ücretsiz izne çıkartıldığını doğruladı. Asfalt tankerlerini kaderi de belirsiz

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yan şirketi ANTEPE İnşaat AŞ’ye ait Elmalı ve Manavgat sıcak asfalt tesislerinin kapatılacağı iddiası gündeme geldi. Bu birimlerde çalışan 15’i asfalt-bitüm tankeri şoförü olmak üzere toplam 40’a yakın personelin de işten çıkarıldığı ileri sürüldü. Aliağa ve Kırıkkale rafinelerinden bu tesislere asfalt-bitüm taşıyan tankerlerin de satılacağı iddia edildi. ANTEPE AŞ yöneticileri Elmalı asfalt plent tesisinde 31 Mart’tan bu yana üretim yapılmadığını, önümüzdeki 3-5 aylık süreçte de bir üretim görülmediği için işçilerin 2 aylık ücretsiz izne çıkarıldığını doğruladı. Bu süreçte işten ayrılmak isteyen personele ise tazminat ödemesi yapılacağı açıklandı.

MANAVGAT’IN KADERİ BELİRSİZ

Manavgat asfalt plenti tesisinde ise kısmen bir üretim yapıldığını belirten ANTEPE AŞ yöneticileri, burayla ilgili henüz bir karar verilmediğini dile getirdi. Asfalt tankerlerinin akıbetinin de yönetim kurulu toplantısına gündeme geldiğini söyleyen yöneticiler, asfalt taşıma işinin taşere edilmesinin mi, yoksa şirketin kendi araçlarıyla taşınmasının mı daha verimli olduğunun tartışıldığını aktardı. Tankerlerin satışının değil de, Büyükşehir Belediyesi’nin başka bir birimine ya da şirketine kiralanmasının gündemde olduğu belirtildi.

25 KADAR İŞÇİYE ÜCRETSİZ İZİN

ANTEPE AŞ’de Mustafa Akaydın’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 73 kişinin çalıştığını, Türel döneminde ise bu sayının 172’ye çıktığını anlatan yöneticiler, “Çalışmayan adama ciddi paralar ödeniyor. Krizde küçülme de bir büyümedir. İddia edildiği gibi 40 kişi değil, 25 kadar personele ücretsiz izin verdik. Şirket ciddi ekonomik sıkıntılar çekiyor. Ucuz asfalt üretip kâra geçmemiz lazım. Bu da 5-6 aylık bir süreç gerektiriyor. Herhangi bir tesisin kapatılması ya da satılması söz konusu değil. Zaten üretim yapmayan tesislerin rantabl hale getirilmesi için uğraşıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.