Asgari ücret için 17-18 bin tahmini

EKONOMİ 14.11.2023 - 12:19, Güncelleme: 14.11.2023 - 12:19
 

Asgari ücret için 17-18 bin tahmini

Herkesin gözü asgari ücret tahminine çevrilirken, ekonomistler Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geleneği bozacağı, tek seferlik zam hazırlığında olduğu öne sürülüyor. Ekonomistler, asgari ücretin 17-18 bin lira civarında olacağı tahmininde bulunuyor.

haberimizvar.net-  Sene sonuna gelindikçe Türkiye'nin ekonomi gündemi arasında asgari ücret, memur ve emekli zammı var! Buna göre 2024'te asgari ücretin ne kadar olacağını da büyük bir merakla takip ediliyor. CNN Türk canlı yayınına konuk olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, asgari ücret tahminini açıkladı. 2 SENEDİR SÜREN EZBERİ MEHMET ŞİMŞEK BOZABİLİR! ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, asgari ücretle ilgili tahminde bulunurken 2 senedir yapılan ara zammın bu sene gündemden kalkabileceğini belirtti. Hazine ve Maliye yönetimi burada tek seferlik bir zam hazırlığında diyen Kaya, Bakan Mehmet Şimşek'i işaret etti. ASGARİ ÜCRET İÇİN 17-18 BİN TL TAHMİNİ! "Sene sonunda altı aylık enflasyona baktığımızda %38 - %40 seviyelerini göreceğiz. Hükümetin açıklamış olduğu refah payını da ilave ettiğimizde 2024 yılında yapılan asgari ücrete zammın nasıl olacağını aşağı yukarı tahmin edebiliyoruz. Tavan ücret söz konusu olabilir. Asgari ücretin 17 bin TL - 18 bin TL seviyelerinde olacağını söyleyebiliriz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında toplanacak ve Ocak 2024 asgari ücreti belirleyecek. Asgari ücretle ilgili vergi konusu gündemde değil damga ve gelir vergisi kaldırıldı. Hazine ve Maliye yönetimine baktığımızda 2024 yılında asgari ücrete iki sefer değil tek sefer zam yapılacağını görebiliyoruz. Açıklamalar bu yönde."
Herkesin gözü asgari ücret tahminine çevrilirken, ekonomistler Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geleneği bozacağı, tek seferlik zam hazırlığında olduğu öne sürülüyor. Ekonomistler, asgari ücretin 17-18 bin lira civarında olacağı tahmininde bulunuyor.

haberimizvar.net-  Sene sonuna gelindikçe Türkiye'nin ekonomi gündemi arasında asgari ücret, memur ve emekli zammı var! Buna göre 2024'te asgari ücretin ne kadar olacağını da büyük bir merakla takip ediliyor. CNN Türk canlı yayınına konuk olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, asgari ücret tahminini açıkladı.

2 SENEDİR SÜREN EZBERİ MEHMET ŞİMŞEK BOZABİLİR! ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, asgari ücretle ilgili tahminde bulunurken 2 senedir yapılan ara zammın bu sene gündemden kalkabileceğini belirtti. Hazine ve Maliye yönetimi burada tek seferlik bir zam hazırlığında diyen Kaya, Bakan Mehmet Şimşek'i işaret etti.

ASGARİ ÜCRET İÇİN 17-18 BİN TL TAHMİNİ!

"Sene sonunda altı aylık enflasyona baktığımızda %38 - %40 seviyelerini göreceğiz. Hükümetin açıklamış olduğu refah payını da ilave ettiğimizde 2024 yılında yapılan asgari ücrete zammın nasıl olacağını aşağı yukarı tahmin edebiliyoruz.

Tavan ücret söz konusu olabilir. Asgari ücretin 17 bin TL - 18 bin TL seviyelerinde olacağını söyleyebiliriz.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında toplanacak ve Ocak 2024 asgari ücreti belirleyecek. Asgari ücretle ilgili vergi konusu gündemde değil damga ve gelir vergisi kaldırıldı. Hazine ve Maliye yönetimine baktığımızda 2024 yılında asgari ücrete iki sefer değil tek sefer zam yapılacağını görebiliyoruz. Açıklamalar bu yönde."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.