Başkan Esen’den ‘dezenformasyon yasa tasarısı’na tepki

SİYASET 06.10.2022 - 20:07, Güncelleme: 06.10.2022 - 20:07
 

Başkan Esen’den ‘dezenformasyon yasa tasarısı’na tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan dezenformasyon yasa tasarısını eleştiren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bu yasa ile ifade özgürlüğünün kısıtlanacağını, hatta cezai yaptırımlara bağlanacağını söyledi.

haberimizvar.net- Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, belediyenin Ekim ayı olağan meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İran’da yaşanan olayları örnek gösteren Esen, yasakların toplumu götüreceği noktanın bu olduğunu söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sunulan dezenformasyon yasa tasarısını eleştiren Başkan Esen, bu yasa ile ifade özgürlüğünün kısıtlanacağını hatta cezai yaptırımlara bağlanacağını belirtti. Muhalefetin tüm itirazlarında rağmen yasa tasarısından vazgeçilmediğini ifade eden Esen, profesörlerin ve özellikle ifade özgürlüğüne en çok ihtiyacı olan gazetecilerin bu yasa tasarısına destek verdiğini üzülerek gördüğünü söyledi. Tarih boyunca toplumların söz hakkının yasaklar ve cezalar ile elinden alınamadığını dile getiren Esen, “Umarız bu dezenformasyon yasası meclisten geçmez, diyeceğim ama sanırım geçecek gibi görünüyor. Umarız en kısa zamanda meclisimiz bu yanlıştan döner” şeklinde konuştu. HİÇBİR İKTİDAR SONSUZ DEĞİLDİR İktidarın partisinin, sonsuza dek iktidarda kalacakmış gibi hareket ettiğine değinen Başkan Esen, muhaliflerin susturulması ile iktidarda kalınamayacağını belirtti. “Tıpkı adaletin herkese nasıl lazım olduğunu yaşayarak görenler gibi onlar da yaşayarak göreceklerdir” diyen Esen, sözlerine şöyle devam etti; “Çünkü bugün iktidardalar yarın muhalefete düşecekler. Bugün hazırladıkları dezenformasyon yasası nedeniyle aslında belki çoğu da kendilerini hesap vermek durumunda görecekler. Kuralı koyarken ve bir düzenlemeyi yaparken mutlaka ama mutlaka gücünüzün sonsuza kadar sizde kalmayacağını, koyulan kuralların bir gün sizin için de bir hak arama alanı yaratacağını görmek lazım. Bunun görülmemesinden dolayı duyduğum üzüntüyü sizlerle paylaşmak istiyorum. Ama yine de çok fazla üzülmesinler, biz iktidara geldiğimizde herkesin ifade özgürlüğünü sağlayan düzenlemeleri inşallah getireceğiz.”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan dezenformasyon yasa tasarısını eleştiren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bu yasa ile ifade özgürlüğünün kısıtlanacağını, hatta cezai yaptırımlara bağlanacağını söyledi.

haberimizvar.net- Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, belediyenin Ekim ayı olağan meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İran’da yaşanan olayları örnek gösteren Esen, yasakların toplumu götüreceği noktanın bu olduğunu söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sunulan dezenformasyon yasa tasarısını eleştiren Başkan Esen, bu yasa ile ifade özgürlüğünün kısıtlanacağını hatta cezai yaptırımlara bağlanacağını belirtti. Muhalefetin tüm itirazlarında rağmen yasa tasarısından vazgeçilmediğini ifade eden Esen, profesörlerin ve özellikle ifade özgürlüğüne en çok ihtiyacı olan gazetecilerin bu yasa tasarısına destek verdiğini üzülerek gördüğünü söyledi. Tarih boyunca toplumların söz hakkının yasaklar ve cezalar ile elinden alınamadığını dile getiren Esen, “Umarız bu dezenformasyon yasası meclisten geçmez, diyeceğim ama sanırım geçecek gibi görünüyor. Umarız en kısa zamanda meclisimiz bu yanlıştan döner” şeklinde konuştu.

HİÇBİR İKTİDAR SONSUZ DEĞİLDİR

İktidarın partisinin, sonsuza dek iktidarda kalacakmış gibi hareket ettiğine değinen Başkan Esen, muhaliflerin susturulması ile iktidarda kalınamayacağını belirtti. “Tıpkı adaletin herkese nasıl lazım olduğunu yaşayarak görenler gibi onlar da yaşayarak göreceklerdir” diyen Esen, sözlerine şöyle devam etti; “Çünkü bugün iktidardalar yarın muhalefete düşecekler. Bugün hazırladıkları dezenformasyon yasası nedeniyle aslında belki çoğu da kendilerini hesap vermek durumunda görecekler. Kuralı koyarken ve bir düzenlemeyi yaparken mutlaka ama mutlaka gücünüzün sonsuza kadar sizde kalmayacağını, koyulan kuralların bir gün sizin için de bir hak arama alanı yaratacağını görmek lazım. Bunun görülmemesinden dolayı duyduğum üzüntüyü sizlerle paylaşmak istiyorum. Ama yine de çok fazla üzülmesinler, biz iktidara geldiğimizde herkesin ifade özgürlüğünü sağlayan düzenlemeleri inşallah getireceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.