Brüksel'de terör saldırısı! O anlar kameraya böyle yansıdı

GÜNDEM 17.10.2023 - 00:01, Güncelleme: 17.10.2023 - 00:10
 

Brüksel'de terör saldırısı! O anlar kameraya böyle yansıdı

Belçika’nın başkenti Brüksel’de silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda en az iki kişinin öldüğü açıklanırken civarda çok sayıda yaralıların da olduğu belirtildi.

haberimizvar.net- Brüksel’de yerel saatle 19.15 civarında turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d’Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde rastgele ateş açtı. Saldırı sonucu iki kişi ölürken yaralılar konusunda net bir açıklama yapılmadı. Öldürülen iki kişinin İsveç uyruklu futbol taraftarları olduğu belirtildi. Bir görgü tanığı, saldırganın ateş etmeden önce “Allahu Ekber” diye bağırdığını söyledi. Saldırının ardından sosyal medyada saldırgana ait olduğu ifade edilen bir video paylaşıldı. “Slayem Slouma” isimli bir profilden paylaşıldığı görülen videoda saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen kişi “üç kafiri öldürdüğünü” söylüyor. Saldırının ardından Brüksel'de alarmı seviyesi en yüksek olan 4’e çıkarıldı. EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika, kendi sahasında İsveç ile karşı karşıya. Şehirde bu yüzden çok sayıda İsveçli turist olduğu belirtilirken Kral Baudouin Stadyumu’na 5 kilometre mesafede gerçekleştirilen saldırı dolayısıyla maça ara verildi. İSVEÇ'TEN İLK AÇIKLAMA İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strommer “Bu gece Brüksel’den korkunç bir haber aldık. Hükümet ofisi ve ilgili yetkililer, olup bitenler hakkında daha fazla bilgi edinmek için yoğun bir şekilde çalışıyor” dedi. Bakan, İsveç hükümetinin Belçika hükümetiyle doğrudan temas halinde olduğunu da sözlerine ekledi
Belçika’nın başkenti Brüksel’de silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda en az iki kişinin öldüğü açıklanırken civarda çok sayıda yaralıların da olduğu belirtildi.

haberimizvar.net- Brüksel’de yerel saatle 19.15 civarında turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d’Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde rastgele ateş açtı.

Saldırı sonucu iki kişi ölürken yaralılar konusunda net bir açıklama yapılmadı.

Öldürülen iki kişinin İsveç uyruklu futbol taraftarları olduğu belirtildi.

Bir görgü tanığı, saldırganın ateş etmeden önce “Allahu Ekber” diye bağırdığını söyledi.

Saldırının ardından sosyal medyada saldırgana ait olduğu ifade edilen bir video paylaşıldı. “Slayem Slouma” isimli bir profilden paylaşıldığı görülen videoda saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen kişi “üç kafiri öldürdüğünü” söylüyor.

Saldırının ardından Brüksel'de alarmı seviyesi en yüksek olan 4’e çıkarıldı.

EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika, kendi sahasında İsveç ile karşı karşıya. Şehirde bu yüzden çok sayıda İsveçli turist olduğu belirtilirken Kral Baudouin Stadyumu’na 5 kilometre mesafede gerçekleştirilen saldırı dolayısıyla maça ara verildi.

İSVEÇ'TEN İLK AÇIKLAMA

İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strommer “Bu gece Brüksel’den korkunç bir haber aldık. Hükümet ofisi ve ilgili yetkililer, olup bitenler hakkında daha fazla bilgi edinmek için yoğun bir şekilde çalışıyor” dedi.

Bakan, İsveç hükümetinin Belçika hükümetiyle doğrudan temas halinde olduğunu da sözlerine ekledi

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.