Çandır girdi, ATSO 18 yıl sonra TOBB yönetiminin dışında kaldı

GÜNDEM 31.05.2023 - 17:00, Güncelleme: 31.05.2023 - 17:12
 

Çandır girdi, ATSO 18 yıl sonra TOBB yönetiminin dışında kaldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen ile başlayan TOBB Yönetimi macerası son buldu. 18 yıl sonra TOBB Yönetim Kurulu’na temsilci gönderemeyen ATSO yerine bölgeyi temsilen Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır girdi.

haberimizvar.net-  Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 79’uncu Genel Kurulu’nda yeniden başkanlığa seçilen Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yönetiminde yer aldı. TOBB’un 79’uncu Genel Kurulu’nda güven tazeleyerek TOBB Başkanlığına yeniden seçilen Rifat Hisarcıklıoğlu’nun oluşturduğu yönetim kurulunda yer alan Çandır, önceki dönemlerde TOBB Ticaret Borsaları Konsey Üyesi ve TOBB Genel İdare Kurulu üyesi olarak da görev yapmıştı. ALİ BAHAR YER BULAMADI 2005 yılında dönemin ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen ile başlayan ve Davut Çetin dönemine kadar devam eden gelenek yeniden dönemde Ali Bahar ile son buldu. Tartışmalı seçim maratonundan sonra Ankara’daki Genel Kurul’a katılan Ali Bahar kendisine TOBB Yönetim Kurulu’nda yer bulamadı. TOBB’un 79’uncu Genel Kurulu’nda üyelerinin tamamının desteği ile güven tazeleyerek yeniden başkan seçilen Rifat Hisarcıklıoğlu, Yönetim Kurulu’nda Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’a yer verdi. Türkiye’nin en büyük Ticaret ve Sanayi Odalarından biri olan ATSO’nun Yönetimde yer almaması akıllara tartışmalı seçim sürecini getirdi. 2018 yılına kadar 15 kişi olan TOBB Yönetim Kurulu şu an 21 kişiye çıkarılmasına rağmen yönetime giremeyen ve sürekli “lobi kuruluşu olacağız” diyerek iddialı açıklamalarda bulunan ATSO Başkanı Ali Bahar, AŞBAŞ’ta olduğu gibi TOBB Yönetim Kurulu’nun da dışında kaldı. ALİ ÇANDIR KİMDİR? 1964 yılında Antalya’da doğan Ali Çandır, kesme çiçek üretimi ve ihracatı gerçekleştiriyor. Çandır, 1992 yılında kurulan Flash Tarım Ltd. Şti ile 1998 yılında kurulan Aktif  Fide Ltd. Şti’nin ortağı ve yöneticiliğini yapıyor. Antalya Tarım Konseyi ve Zeytinpark A.Ş. Yönetim Kurulu başkanlığını da yürüten Çandır, evli ve 2 çocuk babasıdır.    
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen ile başlayan TOBB Yönetimi macerası son buldu. 18 yıl sonra TOBB Yönetim Kurulu’na temsilci gönderemeyen ATSO yerine bölgeyi temsilen Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır girdi.

haberimizvar.net-   Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 79’uncu Genel Kurulu’nda yeniden başkanlığa seçilen Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yönetiminde yer aldı. TOBB’un 79’uncu Genel Kurulu’nda güven tazeleyerek TOBB Başkanlığına yeniden seçilen Rifat Hisarcıklıoğlu’nun oluşturduğu yönetim kurulunda yer alan Çandır, önceki dönemlerde TOBB Ticaret Borsaları Konsey Üyesi ve TOBB Genel İdare Kurulu üyesi olarak da görev yapmıştı.

ALİ BAHAR YER BULAMADI

2005 yılında dönemin ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen ile başlayan ve Davut Çetin dönemine kadar devam eden gelenek yeniden dönemde Ali Bahar ile son buldu. Tartışmalı seçim maratonundan sonra Ankara’daki Genel Kurul’a katılan Ali Bahar kendisine TOBB Yönetim Kurulu’nda yer bulamadı. TOBB’un 79’uncu Genel Kurulu’nda üyelerinin tamamının desteği ile güven tazeleyerek yeniden başkan seçilen Rifat Hisarcıklıoğlu, Yönetim Kurulu’nda Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’a yer verdi. Türkiye’nin en büyük Ticaret ve Sanayi Odalarından biri olan ATSO’nun Yönetimde yer almaması akıllara tartışmalı seçim sürecini getirdi.

2018 yılına kadar 15 kişi olan TOBB Yönetim Kurulu şu an 21 kişiye çıkarılmasına rağmen yönetime giremeyen ve sürekli “lobi kuruluşu olacağız” diyerek iddialı açıklamalarda bulunan ATSO Başkanı Ali Bahar, AŞBAŞ’ta olduğu gibi TOBB Yönetim Kurulu’nun da dışında kaldı.

ALİ ÇANDIR KİMDİR?

1964 yılında Antalya’da doğan Ali Çandır, kesme çiçek üretimi ve ihracatı gerçekleştiriyor. Çandır, 1992 yılında kurulan Flash Tarım Ltd. Şti ile 1998 yılında kurulan Aktif  Fide Ltd. Şti’nin ortağı ve yöneticiliğini yapıyor. Antalya Tarım Konseyi ve Zeytinpark A.Ş. Yönetim Kurulu başkanlığını da yürüten Çandır, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.