CHP Üçok’u andı

GÜNDEM 06.10.2021 - 16:01, Güncelleme: 06.10.2021 - 16:01
 

CHP Üçok’u andı

CHP İl Kadın Kolları Bahriye Üçok’u andı. İl Kadın Kolları Başkanı Deveci, “Bahriye Üçok’un mücadelesini unutmayan ve örnek alan Atatürkçüler olarak, Bahriye Üçok’un özlemlerini yaşama geçireceğiz” dedi

haberimizvar.net- Bahriye Üçok CHP İl Kadın Kolları tarafından anıldı. Anma töreninde konuşan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, “Bahriye Üçok, Türkiye’nin ilk kadın ilahiyatçılarından birisi olarak, öncelikle İslam Dinini Kur’an temelinde açıklayıp yorumlayan bir bilim kadınıdır. Özellikle de kadınların dinsel hurafelerle kuşatılıp köleleştirilmesine karşı yaptığı yorumlar, Türkiye’de kadınların özgürlük mücadelesine değerli katkılar sağlamıştır. Onun kitaplarında ve katıldığı aydınlatıcı programlarda söyledikleri gerici çevreleri rahatsız etmiştir. Üstelik, CHP ve onun ardılları olan Halkçı Parti ve SHP’de siyasal yaşama katılarak, kadınların çağdaşlık ve özgürlük mücadelesinin öncüleri arasında görülmeye başlanması bu rahatsızlıkları daha da artırmıştır. Özellikle dini ve dinsel inançları akıl ve bilim dışı hurafelerle özünden saptıran, sömürü düzenlerini sürdürme örtüsü olarak dini kullanan bu gerici çevreler Bahriye Üçok’u tehdit ederek susturmaya girişmişlerdir. Bundan sonuç alamayacaklarını gördüklerinde de bir kitap içine yerleştirilen bombayı kargo ile göndererek 6 Ekim 1990 günü evinin önünde katletmişlerdir. Bahriye Üçok’un mücadelesini unutmayan ve örnek alan Atatürkçüler olarak, Bahriye Üçok’un özlemlerini yaşama geçireceğiz” dedi.  
CHP İl Kadın Kolları Bahriye Üçok’u andı. İl Kadın Kolları Başkanı Deveci, “Bahriye Üçok’un mücadelesini unutmayan ve örnek alan Atatürkçüler olarak, Bahriye Üçok’un özlemlerini yaşama geçireceğiz” dedi

haberimizvar.net-  Bahriye Üçok CHP İl Kadın Kolları tarafından anıldı. Anma töreninde konuşan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, “Bahriye Üçok, Türkiye’nin ilk kadın ilahiyatçılarından birisi olarak, öncelikle İslam Dinini Kur’an temelinde açıklayıp yorumlayan bir bilim kadınıdır. Özellikle de kadınların dinsel hurafelerle kuşatılıp köleleştirilmesine karşı yaptığı yorumlar, Türkiye’de kadınların özgürlük mücadelesine değerli katkılar sağlamıştır. Onun kitaplarında ve katıldığı aydınlatıcı programlarda söyledikleri gerici çevreleri rahatsız etmiştir. Üstelik, CHP ve onun ardılları olan Halkçı Parti ve SHP’de siyasal yaşama katılarak, kadınların çağdaşlık ve özgürlük mücadelesinin öncüleri arasında görülmeye başlanması bu rahatsızlıkları daha da artırmıştır. Özellikle dini ve dinsel inançları akıl ve bilim dışı hurafelerle özünden saptıran, sömürü düzenlerini sürdürme örtüsü olarak dini kullanan bu gerici çevreler Bahriye Üçok’u tehdit ederek susturmaya girişmişlerdir. Bundan sonuç alamayacaklarını gördüklerinde de bir kitap içine yerleştirilen bombayı kargo ile göndererek 6 Ekim 1990 günü evinin önünde katletmişlerdir. Bahriye Üçok’un mücadelesini unutmayan ve örnek alan Atatürkçüler olarak, Bahriye Üçok’un özlemlerini yaşama geçireceğiz” dedi.




 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.