Devletin bütçesini harcayanlar hesap verecek

GÜNDEM 24.06.2021 - 10:09, Güncelleme: 24.06.2021 - 10:09
 

Devletin bütçesini harcayanlar hesap verecek

‘23 Haziran Demokrasi Şenliği’nde konuşan Kılıçdaroğlu, “Bütün belediye başkanlarımız yaptıkları her harcamanın hesabını veriyorlar. Fakat devletin bütçesini harcayanlar hesap vermekten korkuyor. Hiç kimse endişelenmesin sıra oraya da gelecek” dedi.

haberimizvar.net- 31 Mart 2019 İstanbul yerel seçiminin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal etmesi nedeniyle 3 ay arayla iki kez İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçimleri sonrasında 806 bin farkla oturduğu başkanlık makamında ikinci yılını tamamladı. Türkiye siyasi tarihine geçen 23 Haziran 2019 İstanbul seçimlerinin 2’nci yıldönümünde Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda “23 Haziran Demokrasi Şenliği” düzenlendi. ŞENLİK CANLI OLARAK YAYINLANDI 23 Haziran Demokrasi Şenliği sanatçı Karsu’nun konseri ile başladı. Kemerburgaz Atatürk Kent Ormanı, Beykoz Çayırı, Beylikdüzü Yaşam Vadisi, Caddebostan sahili, Maçka Demokrasi Parkı, Maltepe Orhangazi Parkı ve Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda da şenlik kapsamında eş zamanlı etkinlikler düzenlendi. Demokrasi Şenliği, İBB TV ve İmamoğlu’nun sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlarla İstanbullularla buluşturuldu. HESAP VERMEKTEN KORKUYORLAR Ev sahipliğini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı etkinlikte konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Siyaset kurumunun temel unsuru, temel ögesi vatandaşına hesap vermektir. 7 temel ilke belirlemiştik. O temel ilkelerden birisi de harcadığınız her kuruş sizin paranız değil, halkın parasıdır. O parayı harcarken çok titiz davranmak ve mutlaka millete hesabını vermek, yeni bir siyaseti Türkiye’nin gündemine getirmek istiyorduk ve getirdik. Bizim bütün belediye başkanlarımız yaptıkları her harcamanın hesabını veriyorlar. Hesap vermek bir siyasetçi için gurur ve onur meselesidir. ‘Parayı harcadım, hesabını veriyorum’ demektir. Ama devletin bütçesini harcayanlar hesap vermekten korkuyorlar. Sıra oraya da gelecek. Hiç kimse endişelenmesin sıra oraya da gelecek”. DOSTLARIMIZLA BERABER KAZANACAĞIZ “Ekrem bey 23 Haziran günü televizyonlara çıktığında kullandığı bir cümle vardı. ‘Hak yemem, hakkımı da yedirmem’. Bu cümlenin hafızalarda yer etmesini isterim. ‘Alacağımız çok yol var’ dedi. Evet, sadece İstanbul’da değil. Bütün Türkiye’de alacağımız çok yol var. Türkiye’ye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Dostlarımızla beraber getireceğiz. Onun mücadelesini vereceğiz. Gerekirse 24 saat çalışacağız. Bu millete sözümüz var. ‘Belediye başkanlarımızın görev yaptığı yerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Asla ayrım yapılmayacak. Kin ve öfkeyle siyaset yapılmayacak. Herkesi kucaklayacağız. ‘Yoksul mahallelerden başlayarak pozitif ayrımcılık yapacağız, insanlara hizmeti götüreceğiz, siyaset, nasıl insanların çıkarı için çalışabilirmiş onu göstereceğiz’ dedik ve onu gösterdik. İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder demişlerdi. Tersi nedir? İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır. Size söz veriyorum, dostlarımızla beraber Türkiye’yi kazanacağız”.
‘23 Haziran Demokrasi Şenliği’nde konuşan Kılıçdaroğlu, “Bütün belediye başkanlarımız yaptıkları her harcamanın hesabını veriyorlar. Fakat devletin bütçesini harcayanlar hesap vermekten korkuyor. Hiç kimse endişelenmesin sıra oraya da gelecek” dedi.

haberimizvar.net- 31 Mart 2019 İstanbul yerel seçiminin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal etmesi nedeniyle 3 ay arayla iki kez İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçimleri sonrasında 806 bin farkla oturduğu başkanlık makamında ikinci yılını tamamladı. Türkiye siyasi tarihine geçen 23 Haziran 2019 İstanbul seçimlerinin 2’nci yıldönümünde Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda “23 Haziran Demokrasi Şenliği” düzenlendi.

ŞENLİK CANLI OLARAK YAYINLANDI

23 Haziran Demokrasi Şenliği sanatçı Karsu’nun konseri ile başladı. Kemerburgaz Atatürk Kent Ormanı, Beykoz Çayırı, Beylikdüzü Yaşam Vadisi, Caddebostan sahili, Maçka Demokrasi Parkı, Maltepe Orhangazi Parkı ve Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda da şenlik kapsamında eş zamanlı etkinlikler düzenlendi. Demokrasi Şenliği, İBB TV ve İmamoğlu’nun sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlarla İstanbullularla buluşturuldu.

HESAP VERMEKTEN KORKUYORLAR

Ev sahipliğini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı etkinlikte konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Siyaset kurumunun temel unsuru, temel ögesi vatandaşına hesap vermektir. 7 temel ilke belirlemiştik. O temel ilkelerden birisi de harcadığınız her kuruş sizin paranız değil, halkın parasıdır. O parayı harcarken çok titiz davranmak ve mutlaka millete hesabını vermek, yeni bir siyaseti Türkiye’nin gündemine getirmek istiyorduk ve getirdik. Bizim bütün belediye başkanlarımız yaptıkları her harcamanın hesabını veriyorlar. Hesap vermek bir siyasetçi için gurur ve onur meselesidir. ‘Parayı harcadım, hesabını veriyorum’ demektir. Ama devletin bütçesini harcayanlar hesap vermekten korkuyorlar. Sıra oraya da gelecek. Hiç kimse endişelenmesin sıra oraya da gelecek”.

DOSTLARIMIZLA BERABER KAZANACAĞIZ

“Ekrem bey 23 Haziran günü televizyonlara çıktığında kullandığı bir cümle vardı. ‘Hak yemem, hakkımı da yedirmem’. Bu cümlenin hafızalarda yer etmesini isterim. ‘Alacağımız çok yol var’ dedi. Evet, sadece İstanbul’da değil. Bütün Türkiye’de alacağımız çok yol var. Türkiye’ye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Dostlarımızla beraber getireceğiz. Onun mücadelesini vereceğiz. Gerekirse 24 saat çalışacağız. Bu millete sözümüz var. ‘ Belediye başkanlarımızın görev yaptığı yerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Asla ayrım yapılmayacak. Kin ve öfkeyle siyaset yapılmayacak. Herkesi kucaklayacağız. ‘Yoksul mahallelerden başlayarak pozitif ayrımcılık yapacağız, insanlara hizmeti götüreceğiz, siyaset, nasıl insanların çıkarı için çalışabilirmiş onu göstereceğiz’ dedik ve onu gösterdik. İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder demişlerdi. Tersi nedir? İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır. Size söz veriyorum, dostlarımızla beraber Türkiye’yi kazanacağız”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.