'Dijital çağa yön vereceğiz'

GÜNDEM 31.01.2024 - 14:40, Güncelleme: 31.01.2024 - 14:40
 

'Dijital çağa yön vereceğiz'

Türkiye Özel Okullar Birliği'nin Antalya'da düzenlediği 'Geleneksel Antalya Antalya Eğitim Sempozyumu'nda katılan Vali Hulusi Şahin, "Genç nüfusumuz ve inanmış eğitim ordumuzla dijital çağa yön vereceğiz" dedi.

haberimizvar.net- Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Özel Okullar Birliği'nin Antalya'da düzenlediği 'Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, "Genç nüfusumuz ve inanmış eğitim ordumuzla dijital çağa yön vereceğiz" dedi. Türkiye'nin büyük bir coğrafyaya hükmettiğini ancak Sanayi Devrimi'ni kaçırmanın cezası çok ağır ödediklerini vurgulayan Vali Şahin, "Biz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları sayesinde bu vatan toprağına tutunabildik. Ancak egemen güçler sanayi devriminde araya kapatmamıza müsaade etmediler. Ta ki dijital devrime kadar. Dijital devrim ile beraber kartlar yeniden karılıyor. Artık daha da avantajlıyız. O makas onlar istemese de kapandı. Bizim elimizde genç bir nüfus ve inanmış bir eğitim kadrosu var. Onları bu yeni devrim ile beraber yetiştirerek, kaçırmış olduğumuz o çağdaş medeniyetler seviyesine çıkacağız. Bunun için her şeyimiz var ve hazırız" dedi.   ÇOCUĞUNUZU YABANCILAŞTIRDILAR Antalya Valisi Hulusi Şahin, çocukların içinde bulundukları toplumun değerleri ile yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: "Çocuklarımızı yabancı zihniyetlerin eline bırakamayız. Onlar siz farkında olmadan gelirler. Çocuğunuzu yabancılaştırırlar ve başka bir toplumun çocuğu haline getirirler. Böyle bir toplumun yaşama şansı yoktur. O yüzden çocuklarımızı kendi değerlerimize uygun yetiştirmemiz lazım. İşte o noktada eğitimin her şeyi olan öğretmenlere sıra geliyor. Çünkü yapay zeka çocuklarımıza vicdanı, empatiyi, merhameti, şefkati öğretmez. Bu işi öğretmen yapacak. İşte o zaman bizim değerlerimize sahip güzel nesiller ortaya çıkacak. Başarılı okul başarılı öğretmenle olur. Bunu başardığımız takdirde Türk Milli Eğitimi sağlam temeller üzerine oturur".
Türkiye Özel Okullar Birliği'nin Antalya'da düzenlediği 'Geleneksel Antalya Antalya Eğitim Sempozyumu'nda katılan Vali Hulusi Şahin, "Genç nüfusumuz ve inanmış eğitim ordumuzla dijital çağa yön vereceğiz" dedi.

haberimizvar.net- Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Özel Okullar Birliği'nin Antalya'da düzenlediği 'Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, "Genç nüfusumuz ve inanmış eğitim ordumuzla dijital çağa yön vereceğiz" dedi. Türkiye'nin büyük bir coğrafyaya hükmettiğini ancak Sanayi Devrimi'ni kaçırmanın cezası çok ağır ödediklerini vurgulayan Vali Şahin, "Biz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları sayesinde bu vatan toprağına tutunabildik. Ancak egemen güçler sanayi devriminde araya kapatmamıza müsaade etmediler. Ta ki dijital devrime kadar. Dijital devrim ile beraber kartlar yeniden karılıyor. Artık daha da avantajlıyız. O makas onlar istemese de kapandı. Bizim elimizde genç bir nüfus ve inanmış bir eğitim kadrosu var. Onları bu yeni devrim ile beraber yetiştirerek, kaçırmış olduğumuz o çağdaş medeniyetler seviyesine çıkacağız. Bunun için her şeyimiz var ve hazırız" dedi.

 

ÇOCUĞUNUZU YABANCILAŞTIRDILAR

Antalya Valisi Hulusi Şahin, çocukların içinde bulundukları toplumun değerleri ile yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: "Çocuklarımızı yabancı zihniyetlerin eline bırakamayız. Onlar siz farkında olmadan gelirler. Çocuğunuzu yabancılaştırırlar ve başka bir toplumun çocuğu haline getirirler. Böyle bir toplumun yaşama şansı yoktur. O yüzden çocuklarımızı kendi değerlerimize uygun yetiştirmemiz lazım. İşte o noktada eğitimin her şeyi olan öğretmenlere sıra geliyor. Çünkü yapay zeka çocuklarımıza vicdanı, empatiyi, merhameti, şefkati öğretmez. Bu işi öğretmen yapacak. İşte o zaman bizim değerlerimize sahip güzel nesiller ortaya çıkacak. Başarılı okul başarılı öğretmenle olur. Bunu başardığımız takdirde Türk Milli Eğitimi sağlam temeller üzerine oturur".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.