DİSK: İşten çıkarmalar yasaklansın

GÜNDEM 17.03.2020 - 16:59, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

DİSK: İşten çıkarmalar yasaklansın

Korona virüs salgını nedeniyle yaşanacak işten çıkarmaların yasaklanması isteyen DİSK, emeklilere de 1000 liralık ek destek çağrısı yaptı. İşsizlik sigortasının kolaylaştırılmasını öneren DİSK, çocuğu olan çalışanlara ücretli izin verilmesini gündeme getirdi.

haberimizvar.net- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Korona virüs salgını süresince işten çıkarmaların yasaklanmasını istedi. Korona virüs salgını döneminde ekonomide yaşanabilecek olumsuz gelişmelerin kitlesel işten çıkarmalara yol açabileceği uyarısı yapan DİSK, “Bunu önlemek için salgın döneminde işten çıkarmalar yasaklanmalı” çağrısında bulundu.   İŞSİZLİK SİGORTASI KOLAYLAŞSIN   Korona virüse karşı tedbirler kapsamında emekçilere yönelik düzenlemeler yapılmasını da isteyen DİSK, taleplerini sosyal medya üzerinden başlattığı bir kampanyayla duyurdu. DİSK işten çıkarmaların yasaklanması çağrısının yanı sıra, “Ekonomideki olumsuz gelişmelere paralel olarak işsizlikte yaşanacak artışlara karşı işsizlik sigortası ödeneğinden yararlanma koşulları kolaylaştırılmalıdır” önerisi yaptı.   KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ TEKLİFİ   ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ uygulamasını da gündeme getiren DİSK; “Korona virüs nedeniyle çalışma sürelerini azaltmak zorunda kalan, kapanan, üretim veya hizmeti azaltan işyerleri için işten çıkarmalar ve ücretsiz izinler yerine kısa çalışma ödeneği uygulansın” dedi. DİSK, “15 yaşından küçük çocuğu olan çalışan ebeveynlere ve risk grubundaki tüm çalışanlara ücretli izin verilsin. Ücretli izinler yıllık ücretli izin hakkından mahsup edilmesin” talebini ortaya attı.   EMEKLİLERE 1000 LİRA EK DESTEK   Emeklilere korona virüs desteği isteğinde bulunan DİSK, “Emeklilerin düşük gelirleri virüse karşı korunmalarını zorlaştırıyor. Asgari ücretten düşük aylığı ve geliri olan emeklilere aylık ek 1000 TL destek ödemesi yapılsın” ifadelerini kullandı. Salgın süresince işsiz kalanların fatura ödemelerinin ertelenmesini de isteyen DİSK, “Korona virüs salgını süresince işsiz kalanların ve gelir kaybına uğrayanların elektrik, su, doğalgaz ve iletişim gibi temel ihtiyaçlarına ilişkin faturaları ile kredi kartı borçları ertelenmelidir” çağrısını dile getirdi. 
Korona virüs salgını nedeniyle yaşanacak işten çıkarmaların yasaklanması isteyen DİSK, emeklilere de 1000 liralık ek destek çağrısı yaptı. İşsizlik sigortasının kolaylaştırılmasını öneren DİSK, çocuğu olan çalışanlara ücretli izin verilmesini gündeme getirdi.

haberimizvar.net- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Korona virüs salgını süresince işten çıkarmaların yasaklanmasını istedi. Korona virüs salgını döneminde ekonomide yaşanabilecek olumsuz gelişmelerin kitlesel işten çıkarmalara yol açabileceği uyarısı yapan DİSK, “Bunu önlemek için salgın döneminde işten çıkarmalar yasaklanmalı” çağrısında bulundu.

 

İŞSİZLİK SİGORTASI KOLAYLAŞSIN

 

Korona virüse karşı tedbirler kapsamında emekçilere yönelik düzenlemeler yapılmasını da isteyen DİSK, taleplerini sosyal medya üzerinden başlattığı bir kampanyayla duyurdu. DİSK işten çıkarmaların yasaklanması çağrısının yanı sıra, “Ekonomideki olumsuz gelişmelere paralel olarak işsizlikte yaşanacak artışlara karşı işsizlik sigortası ödeneğinden yararlanma koşulları kolaylaştırılmalıdır” önerisi yaptı.

 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ TEKLİFİ

 

‘Kısa Çalışma Ödeneği’ uygulamasını da gündeme getiren DİSK; “Korona virüs nedeniyle çalışma sürelerini azaltmak zorunda kalan, kapanan, üretim veya hizmeti azaltan işyerleri için işten çıkarmalar ve ücretsiz izinler yerine kısa çalışma ödeneği uygulansın” dedi. DİSK, “15 yaşından küçük çocuğu olan çalışan ebeveynlere ve risk grubundaki tüm çalışanlara ücretli izin verilsin. Ücretli izinler yıllık ücretli izin hakkından mahsup edilmesin” talebini ortaya attı.

 

EMEKLİLERE 1000 LİRA EK DESTEK

 

Emeklilere korona virüs desteği isteğinde bulunan DİSK, “Emeklilerin düşük gelirleri virüse karşı korunmalarını zorlaştırıyor. Asgari ücretten düşük aylığı ve geliri olan emeklilere aylık ek 1000 TL destek ödemesi yapılsın” ifadelerini kullandı. Salgın süresince işsiz kalanların fatura ödemelerinin ertelenmesini de isteyen DİSK, “Korona virüs salgını süresince işsiz kalanların ve gelir kaybına uğrayanların elektrik, su, doğalgaz ve iletişim gibi temel ihtiyaçlarına ilişkin faturaları ile kredi kartı borçları ertelenmelidir” çağrısını dile getirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.