Dünya birincisi Antalya’dan

SPOR 05.07.2022 - 10:28, Güncelleme: 05.07.2022 - 10:28
 

Dünya birincisi Antalya’dan

Çekya Cumhuriyeti’nde düzenlenen SU-DS Özel Sporcular Down Sendromlular Atletizm-Masa Tenisi Dünya Şampiyonası’nda Antalya’dan Benay Balcı dünya birincisi oldu.

haberimizvar.net- 20-26 Haziran tarihleri arasında Çekya’nın Nymburk şehrinde SU-DS ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun 2022 yılı faaliyet programında yer alan şampiyonadan altın madalya geldi. SU-DS Özel Sporcular Down Sendromlular Atletizm-Masa Tenisi Dünya Şampiyonası’na Antalya’dan giden milli sporcu Benay Balcı, Çorum’dan partneri Merve Peker ile birlikte takım olarak dünya birincisi, çift kızlarda da dünya ikincisi oldu. SESSİZ ŞAMPİYON Aynı şampiyonada Antalyalı atletizm milli sporcusu Dilara Çevik, 100 metrede altın madalya, cirit atmada altın madalya, gülle atmada da dünya rekoru kırarak altın madalya aldı. Sessiz şampiyon Çevik, şampiyonada 800 metre yürüyüşte altın madalya, 200 metre koşuda gümüş madalya, 400 metre koşuda gümüş madalya, 800 metre koşuda gümüş madalya, disk atmada gümüş madalyanın da sahibi oldu. Dilara Çevik şampiyonada, 4 Altın, 4 Gümüş madalya ile toplam 8 madalya ile Antalya’ya döndü. Çevik’i Antalya’da Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan karşıladı.  
Çekya Cumhuriyeti’nde düzenlenen SU-DS Özel Sporcular Down Sendromlular Atletizm-Masa Tenisi Dünya Şampiyonası’nda Antalya’dan Benay Balcı dünya birincisi oldu.

haberimizvar.net- 20-26 Haziran tarihleri arasında Çekya’nın Nymburk şehrinde SU-DS ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun 2022 yılı faaliyet programında yer alan şampiyonadan altın madalya geldi. SU-DS Özel Sporcular Down Sendromlular Atletizm-Masa Tenisi Dünya Şampiyonası’na Antalya’dan giden milli sporcu Benay Balcı, Çorum’dan partneri Merve Peker ile birlikte takım olarak dünya birincisi, çift kızlarda da dünya ikincisi oldu.

SESSİZ ŞAMPİYON

Aynı şampiyonada Antalyalı atletizm milli sporcusu Dilara Çevik, 100 metrede altın madalya, cirit atmada altın madalya, gülle atmada da dünya rekoru kırarak altın madalya aldı. Sessiz şampiyon Çevik, şampiyonada 800 metre yürüyüşte altın madalya, 200 metre koşuda gümüş madalya, 400 metre koşuda gümüş madalya, 800 metre koşuda gümüş madalya, disk atmada gümüş madalyanın da sahibi oldu. Dilara Çevik şampiyonada, 4 Altın, 4 Gümüş madalya ile toplam 8 madalya ile Antalya’ya döndü. Çevik’i Antalya’da Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan karşıladı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.