Filistin'de ölenler için gıyabi namaz kılındı

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.10.2023 - 17:04, Güncelleme: 13.10.2023 - 17:04
 

Filistin'de ölenler için gıyabi namaz kılındı

Antalya'nın Alanya ilçesinde cuma namazının ardından gerçekleşen etkinlikte İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları kınanırken, hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

haberimizvar.net- Emine Özmüftüoğlu Camii'nde cuma namazının hemen ardından, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Etkinliğe birçok vatandaş katılım gösterirken bazı vatandaşlar da Filistin bayraklarıyla katıldı. Alanya Müftüsü İhsan İlhan tarafından yönetilen cenaze namazı sonrası ise Alanya Dayanışma Platformu (ALDAP) Başkanı Murat Ersin Kaplan, Filistin halkına olan desteklerini ifade etti.  'ZULME SESSİZ KALMAK İSRAİL NE YAPARSA YAPSIN YANINDA OLMAKTIR' Kaplan, namaz sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Filistin halkının yıllardır devam eden zulüm, işkence ve soykırımın zirvesini yaşadığını belirterek, "100 yıldır devam eden eziyetin, Filistin, Gazze ve Batı Şeria'da uygulanan zulmün, işkencenin ve soykırımın zirvesini yaşıyoruz. Buradan herkese sesleniyorum. Ses verelim sezimizi çıkaralım. Sesimiz duyuralım. Kendi kendine yaşamaya çalışan bir topluma, hala devam eden bir zulüm var. Zulme sessiz kalmak, İsrail ne yaparsa yapsın yanındayım demektir. İbrahim'in ateşine su taşıyan karıncalar gibi, elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız" diye konuştu. Kaplan, Filistin'deki zor koşullarda hayatta kalmaya çalışan insanlara destek vermenin bir insanlık görevi olduğunu vurguladı.     
Antalya'nın Alanya ilçesinde cuma namazının ardından gerçekleşen etkinlikte İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları kınanırken, hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

haberimizvar.net- Emine Özmüftüoğlu Camii'nde cuma namazının hemen ardından, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Etkinliğe birçok vatandaş katılım gösterirken bazı vatandaşlar da Filistin bayraklarıyla katıldı. Alanya Müftüsü İhsan İlhan tarafından yönetilen cenaze namazı sonrası ise Alanya Dayanışma Platformu (ALDAP) Başkanı Murat Ersin Kaplan, Filistin halkına olan desteklerini ifade etti. 

'ZULME SESSİZ KALMAK İSRAİL NE YAPARSA YAPSIN YANINDA OLMAKTIR'

Kaplan, namaz sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Filistin halkının yıllardır devam eden zulüm, işkence ve soykırımın zirvesini yaşadığını belirterek, "100 yıldır devam eden eziyetin, Filistin, Gazze ve Batı Şeria'da uygulanan zulmün, işkencenin ve soykırımın zirvesini yaşıyoruz. Buradan herkese sesleniyorum. Ses verelim sezimizi çıkaralım. Sesimiz duyuralım. Kendi kendine yaşamaya çalışan bir topluma, hala devam eden bir zulüm var. Zulme sessiz kalmak, İsrail ne yaparsa yapsın yanındayım demektir. İbrahim'in ateşine su taşıyan karıncalar gibi, elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız" diye konuştu. Kaplan, Filistin'deki zor koşullarda hayatta kalmaya çalışan insanlara destek vermenin bir insanlık görevi olduğunu vurguladı. 

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.