Gelecek için gençlerimize dokunmalıyız

GÜNDEM 09.02.2022 - 16:18, Güncelleme: 09.02.2022 - 16:18
 

Gelecek için gençlerimize dokunmalıyız

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' (AHENK) projesi kapsamında 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminin başlamasıyla Varsak İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya geldi. Yarınlar için şimdiden harekete geçilmesinin gerektiğine vurgu yapan Vali Yazıcı, aydınlık bir gelecek için gençlere dokunmanın önemine vurgu yaptı.

haberimizvar.net- AHENK projesi kapsamında Vali Yazıcı'nın Varsak İmam Hatip Ortaokulu'na yaptığı ziyarete Kepez Kaymakamı Nusret Şahin ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş eşlik etti. Ziyaret kapsamında öğrencilerle kitap okuyup merak ettikleri soruları cevaplayan Vali Ersin Yazıcı öğrencilere, kitap okumanın faydalarını ve kitap okuma alışkanlığının önemini anlattı. Öğrencilere erdemli olmak ve yalan söylememek üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, geleceğe dair hedeflerini dinledi.  '2022 YILI ANTALYA EKONOMİSİ İÇİN OLUMLU GEÇECEK'  Öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen etkinlikte Antalya'da pandeminin nasıl bir seyir izlediğine dair soru soran öğrencilere Vali Yazıcı, "Pandemiyle mücadele halen devam ediyor. Hepimiz lütfen dikkatli olalım. Virüsten korunmanın en etkili yolu aşı ve tedbirler. Özellikle aşı sayesinde hastanelerde yoğunluk yaşanmıyor ve virüs daha hafif atlatılıyor. Unutmayalım ki; virüs halen aramızda hepimiz dikkatli olup tedbirlere uyalım" dedi. 6-A sınıfından bir öğrencinin "Antalya'nın ekonomisi 2022 yılında nasıl olacak?" şeklindeki sorusuna Vali Yazıcı, şu cevabı verdi;  "Bu yıl inşallah ekonomimiz iyi olacak. Sektörden aldığım bilgiler, sektördeki iş insanlarından aldığım bilgiler doğrultusunda 2022 yılı inşallah 2019 yılının da üstüne çıkacağını bize gösteriyor. 2019 yılında şehrimiz 16 milyon turisti ağırladı. İnşallah 2022'de bunu yakalayıp daha yukarılara taşıyacağız. Turizmin yanında önemli de bir tarım şehriyiz. Tarımda da şehrimizde çok büyük gelişmeler yaşanmakta. Turizm ve tarım ile birlikte 2022 yılının Antalya ekonomisi için olumlu geçeceğini düşünüyorum."  'YALANI YAŞAMINIZA SOKMAYIN'  Öğrencilere onları hayatta en fazla neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı, yalanı hiçbir şekilde yaşamlarına sokmamaları gerektiğini, birine yalan söylendiğinde karşıdaki kişiye de yalan söyleme hakkı verildiğini vurguladı. Vali Yazıcı, öğrencilere bol bol kitap okuma tavsiyesinde bulundu. Öğrencilerin ardından öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yazıcı, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminin hayırlı olmasını diledi. Geleceğin teminatı gençler ve ülkenin yarınları için projeye destek verilmesini isteyen Vali Yazıcı, "Çalışma hayatım boyunca eğitim ve gençlerimiz hep ajandamda ilk sırada yer aldı. Çünkü bu iki şeyin hem ülkemiz hem de bizlerin geleceği için ne denli önemli olduğunun hep farkındaydım. Siz değerli öğretmenlerimizin işlerinin zor olduğunun farkındayım. Ancak çocuklarımızın hiçbirinden vazgeçemeyiz. Devletimizin ve milletimizin yarınları için gençlerimizin eğitimiyle daha da özveriyle çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Dünyanın en değerli varlıkları olan çocuklarımız sizlerin elinde yetişiyor. Bu yavrularımız için hep birlikte elimizi taşın altına koyarak onları iyi bir eğitim ve iyi bir ahlakla yetiştirip geleceğe hazırlamalıyız. Aydınlık bir gelecek için gençlerimize şimdiden dokunmalıyız" diye konuştu.
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' (AHENK) projesi kapsamında 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminin başlamasıyla Varsak İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya geldi. Yarınlar için şimdiden harekete geçilmesinin gerektiğine vurgu yapan Vali Yazıcı, aydınlık bir gelecek için gençlere dokunmanın önemine vurgu yaptı.

haberimizvar.net- AHENK projesi kapsamında Vali Yazıcı'nın Varsak İmam Hatip Ortaokulu'na yaptığı ziyarete Kepez Kaymakamı Nusret Şahin ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş eşlik etti. Ziyaret kapsamında öğrencilerle kitap okuyup merak ettikleri soruları cevaplayan Vali Ersin Yazıcı öğrencilere, kitap okumanın faydalarını ve kitap okuma alışkanlığının önemini anlattı. Öğrencilere erdemli olmak ve yalan söylememek üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, geleceğe dair hedeflerini dinledi.

 '2022 YILI ANTALYA EKONOMİSİ İÇİN OLUMLU GEÇECEK'

 Öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen etkinlikte Antalya'da pandeminin nasıl bir seyir izlediğine dair soru soran öğrencilere Vali Yazıcı, "Pandemiyle mücadele halen devam ediyor. Hepimiz lütfen dikkatli olalım. Virüsten korunmanın en etkili yolu aşı ve tedbirler. Özellikle aşı sayesinde hastanelerde yoğunluk yaşanmıyor ve virüs daha hafif atlatılıyor. Unutmayalım ki; virüs halen aramızda hepimiz dikkatli olup tedbirlere uyalım" dedi. 6-A sınıfından bir öğrencinin "Antalya'nın ekonomisi 2022 yılında nasıl olacak?" şeklindeki sorusuna Vali Yazıcı, şu cevabı verdi;

 "Bu yıl inşallah ekonomimiz iyi olacak. Sektörden aldığım bilgiler, sektördeki iş insanlarından aldığım bilgiler doğrultusunda 2022 yılı inşallah 2019 yılının da üstüne çıkacağını bize gösteriyor. 2019 yılında şehrimiz 16 milyon turisti ağırladı. İnşallah 2022'de bunu yakalayıp daha yukarılara taşıyacağız. Turizmin yanında önemli de bir tarım şehriyiz. Tarımda da şehrimizde çok büyük gelişmeler yaşanmakta. Turizm ve tarım ile birlikte 2022 yılının Antalya ekonomisi için olumlu geçeceğini düşünüyorum."

 'YALANI YAŞAMINIZA SOKMAYIN'

 Öğrencilere onları hayatta en fazla neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı, yalanı hiçbir şekilde yaşamlarına sokmamaları gerektiğini, birine yalan söylendiğinde karşıdaki kişiye de yalan söyleme hakkı verildiğini vurguladı. Vali Yazıcı, öğrencilere bol bol kitap okuma tavsiyesinde bulundu. Öğrencilerin ardından öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yazıcı, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminin hayırlı olmasını diledi. Geleceğin teminatı gençler ve ülkenin yarınları için projeye destek verilmesini isteyen Vali Yazıcı, "Çalışma hayatım boyunca eğitim ve gençlerimiz hep ajandamda ilk sırada yer aldı. Çünkü bu iki şeyin hem ülkemiz hem de bizlerin geleceği için ne denli önemli olduğunun hep farkındaydım. Siz değerli öğretmenlerimizin işlerinin zor olduğunun farkındayım. Ancak çocuklarımızın hiçbirinden vazgeçemeyiz. Devletimizin ve milletimizin yarınları için gençlerimizin eğitimiyle daha da özveriyle çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Dünyanın en değerli varlıkları olan çocuklarımız sizlerin elinde yetişiyor. Bu yavrularımız için hep birlikte elimizi taşın altına koyarak onları iyi bir eğitim ve iyi bir ahlakla yetiştirip geleceğe hazırlamalıyız. Aydınlık bir gelecek için gençlerimize şimdiden dokunmalıyız" diye konuştu.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.