Adayı Nihat Kavşut belirleyecek!

SİYASET 22.08.2020 - 23:47, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Adayı Nihat Kavşut belirleyecek!

İyi Parti’de ülkücü kökenli 3 il başkan adayı tek aday çıkarma kararı alarak, 11 ilçe başkanının önüne sandık koydu. Ali Adnan Kaya ile İlhami Okudan berabere kalınca, adaylar şu an toplantıya girdi. Tek oy alan Nihat Kavşut hangi tarafta destek verirse, aday o isim olacak.

Kaya:5 Okudan: 5 Kavşut:1 Eylül ayında yapılacak İyi Parti Antalya İl Kongresi öncesi mevcut başkan ve il başkan  adayı Mehmet Başaran’ın karşısında aday çıkan ülkücü kökenli Ali Adnan Kaya, Nihat Kavşut ve İlhami Okudan bugün ilçe başkanlarının önüne sandık koydu. 3 adayın teke düşürülmesi amacıyla sandıktan çıkacak sonuca göre hareket edecek olan il başkan adaylarının sandık teklifine 8 ilçe başkanı karşı çıkarak, oy kullanmadı. 11 İLÇE BAŞKANI OY KULLANDI Kaş, Finike, Kumluca, Korkuteli, Döşemealtı, Aksu, Akseki, Demre, Kemer, Gazipaşa ve Serik ilçe başkanının oy kullandığı sandık sonuçlarına göre Ali Adnan Kaya’ya 5, İlhami Okudan’a 5 oy, Nihat Kavşut’a 1 oy çıktı. İki adayın eşit çıkması üzerine sandık sonuçlarını değerlendirmek üzere, 3 il başkan adayı şu saatlerde toplantıya girdi. Bir oy alan Kavşut aday belirleyici olacak. Toplantı sonunda Kavşut’un Kaya ya da Okudan tarafından destek vermesi üzerine o isim aday  olarak açıklanacak. TARTIŞMALAR BAŞLADI Öte yandan, partililerin çoğunluğu da 400’ün üzerinde delegesi olan ilçe başkanları oy kullanmazken, 1 delegesi olan ilçe başkanının oy kullanması gerçeği ne kadar yansıtır tartışmasını getirdi. Başaran destekçileri de ilçe başkanlarına sadece 3 aday değil, Başaran’ın da dahil edilmesi gerektiğini savundu. İyi Parti’ye yakın hukukçular da hayata geçirilen kararın parti tüzüğüne aykırı olduğunu, kurumsal siyasi parti içinde temayül yoklamalarının sadece genel merkez kararıyla olacağını ifade etti.  EBRU KÜÇÜKAYDIN İLGİLİ LİNK: https://www.haberimizvar.net/haber-iyi-parti-de-3-aday-baskanlarin-onune-sandik-koydu-16130.html
İyi Parti’de ülkücü kökenli 3 il başkan adayı tek aday çıkarma kararı alarak, 11 ilçe başkanının önüne sandık koydu. Ali Adnan Kaya ile İlhami Okudan berabere kalınca, adaylar şu an toplantıya girdi. Tek oy alan Nihat Kavşut hangi tarafta destek verirse, aday o isim olacak.

Kaya:5

Okudan: 5

Kavşut:1

Eylül ayında yapılacak İyi Parti Antalya İl Kongresi öncesi mevcut başkan ve il başkan  adayı Mehmet Başaran’ın karşısında aday çıkan ülkücü kökenli Ali Adnan Kaya, Nihat Kavşut ve İlhami Okudan bugün ilçe başkanlarının önüne sandık koydu. 3 adayın teke düşürülmesi amacıyla sandıktan çıkacak sonuca göre hareket edecek olan il başkan adaylarının sandık teklifine 8 ilçe başkanı karşı çıkarak, oy kullanmadı.

11 İLÇE BAŞKANI OY KULLANDI

Kaş, Finike, Kumluca, Korkuteli, Döşemealtı, Aksu, Akseki, Demre, Kemer, Gazipaşa ve Serik ilçe başkanının oy kullandığı sandık sonuçlarına göre Ali Adnan Kaya’ya 5, İlhami Okudan’a 5 oy, Nihat Kavşut’a 1 oy çıktı. İki adayın eşit çıkması üzerine sandık sonuçlarını değerlendirmek üzere, 3 il başkan adayı şu saatlerde toplantıya girdi. Bir oy alan Kavşut aday belirleyici olacak. Toplantı sonunda Kavşut’un Kaya ya da Okudan tarafından destek vermesi üzerine o isim aday  olarak açıklanacak.

TARTIŞMALAR BAŞLADI

Öte yandan, partililerin çoğunluğu da 400’ün üzerinde delegesi olan ilçe başkanları oy kullanmazken, 1 delegesi olan ilçe başkanının oy kullanması gerçeği ne kadar yansıtır tartışmasını getirdi. Başaran destekçileri de ilçe başkanlarına sadece 3 aday değil, Başaran’ın da dahil edilmesi gerektiğini savundu. İyi Parti’ye yakın hukukçular da hayata geçirilen kararın parti tüzüğüne aykırı olduğunu, kurumsal siyasi parti içinde temayül yoklamalarının sadece genel merkez kararıyla olacağını ifade etti.  EBRU KÜÇÜKAYDIN

İLGİLİ LİNK: https://www.haberimizvar.net/haber-iyi-parti-de-3-aday-baskanlarin-onune-sandik-koydu-16130.html

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.