Kendisi kurtuldu ama oğlunu kaybetti..!

GÜNDEM 07.04.2020 - 17:30, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Kendisi kurtuldu ama oğlunu kaybetti..!

61 yaşındaki oğlu korona virüsünden öldükten sonra kendisi de hastalanan 83 yaşındaki Ayşe Polat, Antalya'da 20 günlük tedavinin ardından taburcu edildi.

haberimizvar.netAntalya’da hipertansiyon hastası Ayşe Polat, oğlunu kaybettiği Covid-19’u yenmesinin ardından hastaneden alkışlarla taburcu edildi. İstanbul’da 61 yaşındaki oğlunu Covid-19’dan kaybeden 83 yaşındaki Polat, Antalya’nın Akseki ilçesine getirildi. Burada bir süre sonra yüksek ateş ve solunum sıkıntı yaşayan Polat, Manavgat Devlet Hastanesine götürüldü.   GazeteDuvar’ın haberine göre; Yapılan testlerde numunesi pozitif çıkan hipertansiyon hastası Polat, servise alınarak gerekli tedaviler uygulandı. Eşini 17 yıl önce zatürreden kaybeden Polat, kronik rahatsızlıklarının yanında yüksek ateş ve solunum sıkıntısı çekmeye başladı. Hastanenin enfeksiyon hastalıkları uzmanı Öznur Dünmez ile beraberindeki doktor ve hemşirelerin tedavi ettiği Polat’ 20 günlük tedavisinin ardından iyileşti. Hastaneden çıkarken duygusal anlar yaşayan Polat, sağlık ekibine teşekkür ederek, “Allah razı olsun. Çok iyiyim ben.” dedi. Doktor Dünmez, Polat’ın iyileşmesinin motivasyon açısından iyi olduğunu söyleyerek “Şifayla taburcu ediyoruz. Zorlu bir süreç oldu, ateşi zaman zaman 39 dereceye çıktı. Başka rahatsızlıkları da vardı. Ekip olarak mücadele ettik ve başardık. Her gün yakınlarına telefonla bilgi verdik, kendisi de telefonla yakınlarıyla görüştü.” diye konuştu. ‘HEPİMİZ İÇİN MORAL OLDU’ Hastanenin Başhekimi Mehmet Çınar ise şöyle konuştu: “Akseki’de durumundan şüphelenip bize gönderdiler. İki sefer test uyguladık, pozitif çıktı. Kronik rahatsızlığı da vardı. Tedavi sürecinde birtakım sıkıntılar yaşadık. Solunum sıkıntısı, akciğer tutulması oldu. Ventilasyon desteği verdik. Yaşına ve kronik rahatsızlıklarına rağmen tedaviye cevap verdi. Doktorlarımızın özverisiyle, hemşirelerimizin fedakarlığıyla, Ayşe teyzenin de hayata olan bağlılığıyla hastalığı yendi. Sağlık durumu gayet iyi, virüsten hiçbir hasar kalmadı, bütün testlerden geçti. Ateşi, solunumu düzeldi. Bizler için motivasyon oldu, Türkiye için de motivasyon olacak. Bu zor günlerde hepimiz için moral kaynağı oldu” İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür de “Ayşe Polat Türkiye’deki hayatını kaybeden ikinci vakanın annesiydi. Başarılı bir şekilde tedavi ettik.” dedi.  
61 yaşındaki oğlu korona virüsünden öldükten sonra kendisi de hastalanan 83 yaşındaki Ayşe Polat, Antalya'da 20 günlük tedavinin ardından taburcu edildi.

haberimizvar.netAntalya’da hipertansiyon hastası Ayşe Polat, oğlunu kaybettiği Covid-19’u yenmesinin ardından hastaneden alkışlarla taburcu edildi. İstanbul’da 61 yaşındaki oğlunu Covid-19’dan kaybeden 83 yaşındaki Polat, Antalya’nın Akseki ilçesine getirildi. Burada bir süre sonra yüksek ateş ve solunum sıkıntı yaşayan Polat, Manavgat Devlet Hastanesine götürüldü.

 

GazeteDuvar’ın haberine göre; Yapılan testlerde numunesi pozitif çıkan hipertansiyon hastası Polat, servise alınarak gerekli tedaviler uygulandı. Eşini 17 yıl önce zatürreden kaybeden Polat, kronik rahatsızlıklarının yanında yüksek ateş ve solunum sıkıntısı çekmeye başladı. Hastanenin enfeksiyon hastalıkları uzmanı Öznur Dünmez ile beraberindeki doktor ve hemşirelerin tedavi ettiği Polat’ 20 günlük tedavisinin ardından iyileşti. Hastaneden çıkarken duygusal anlar yaşayan Polat, sağlık ekibine teşekkür ederek, “Allah razı olsun. Çok iyiyim ben.” dedi.

Doktor Dünmez, Polat’ın iyileşmesinin motivasyon açısından iyi olduğunu söyleyerek “Şifayla taburcu ediyoruz. Zorlu bir süreç oldu, ateşi zaman zaman 39 dereceye çıktı. Başka rahatsızlıkları da vardı. Ekip olarak mücadele ettik ve başardık. Her gün yakınlarına telefonla bilgi verdik, kendisi de telefonla yakınlarıyla görüştü.” diye konuştu.

‘HEPİMİZ İÇİN MORAL OLDU’

Hastanenin Başhekimi Mehmet Çınar ise şöyle konuştu: “Akseki’de durumundan şüphelenip bize gönderdiler. İki sefer test uyguladık, pozitif çıktı. Kronik rahatsızlığı da vardı. Tedavi sürecinde birtakım sıkıntılar yaşadık. Solunum sıkıntısı, akciğer tutulması oldu. Ventilasyon desteği verdik. Yaşına ve kronik rahatsızlıklarına rağmen tedaviye cevap verdi. Doktorlarımızın özverisiyle, hemşirelerimizin fedakarlığıyla, Ayşe teyzenin de hayata olan bağlılığıyla hastalığı yendi. Sağlık durumu gayet iyi, virüsten hiçbir hasar kalmadı, bütün testlerden geçti. Ateşi, solunumu düzeldi. Bizler için motivasyon oldu, Türkiye için de motivasyon olacak. Bu zor günlerde hepimiz için moral kaynağı oldu”

İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür de “Ayşe Polat Türkiye’deki hayatını kaybeden ikinci vakanın annesiydi. Başarılı bir şekilde tedavi ettik.” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.