Mars’ı unutun: Venüs’e koloni kurmalıyız!

YAŞAM 28.11.2020 - 15:18, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Mars’ı unutun: Venüs’e koloni kurmalıyız!

MARS -Atmosfer yok. -Güneşin radyasyonu hemen sizi öldürür. VENUS -İnce, kimyasal açıdan zengin atmosfer, dünyanın atmosferine benzer.   MARS -Dünyanın yerçekiminin 38’ine sahip. VENÜS -Dünyanın yerçekiminin 90’ına sahip.   MARS -Dünyanın atmosfer basıncının 1’ine sahip. VENÜS -50 km yükseklikte, dünyanın atmosfer basıncıyla aynı basınca sahip.   MARS -Dünya’dan Mars’a seyahat  8 ayınızı alır. VENÜS -Dünya’dan Venüs’e seyahat 5 ayınızı alır.     MARS -Radyasyon koruması yok. Yeraltında yaşama olasılığımız var. VENÜS -Radyasyondan koruyacak kadar bol atmosferi var.   MARS -Her gün için yetersiz güneş enerjisi. VENÜS -Güneş enerjisi dünyaya yakın derecede bol.   Neden hala Mars’a bakıyoruz? Tek dezavantajımız, Venüs’ün topraklarına bayrak dikemeyecek olmamızdır, ancak hayal gücümüzün eksikliğinden kurtulabilirsek; bulutların arasında yaşamımızı sürdürebiliriz. Venüs hala berbat durumdadır: asit yağmurları, kırbaçlar gibi delice esen tehlikeli rüzgarlar ve başka nice özellikler. Ancak Venüs, kaynakları bakımından Güneş Sistemi’nde gidebileceğimiz en olanaklı yolculuktur!   İlgili haberler için resimlere tıklayın:

MARS

-Atmosfer yok.

-Güneşin radyasyonu hemen sizi öldürür.

VENUS

-İnce, kimyasal açıdan zengin atmosfer, dünyanın atmosferine benzer.

 

MARS

-Dünyanın yerçekiminin 38’ine sahip.

VENÜS

-Dünyanın yerçekiminin 90’ına sahip.

 

MARS

-Dünyanın atmosfer basıncının 1’ine sahip.

VENÜS

-50 km yükseklikte, dünyanın atmosfer basıncıyla aynı basınca sahip.

 

MARS

-Dünya’dan Mars’a seyahat  8 ayınızı alır.

VENÜS

-Dünya’dan Venüs’e seyahat 5 ayınızı alır.

 

 

MARS

-Radyasyon koruması yok. Yeraltında yaşama olasılığımız var.

VENÜS

-Radyasyondan koruyacak kadar bol atmosferi var.

 

MARS

-Her gün için yetersiz güneş enerjisi.

VENÜS

-Güneş enerjisi dünyaya yakın derecede bol.

 

Neden hala Mars’a bakıyoruz?

Tek dezavantajımız, Venüs’ün topraklarına bayrak dikemeyecek olmamızdır, ancak hayal gücümüzün eksikliğinden kurtulabilirsek; bulutların arasında yaşamımızı sürdürebiliriz. Venüs hala berbat durumdadır: asit yağmurları, kırbaçlar gibi delice esen tehlikeli rüzgarlar ve başka nice özellikler. Ancak Venüs, kaynakları bakımından Güneş Sistemi’nde gidebileceğimiz en olanaklı yolculuktur!

 

İlgili haberler için resimlere tıklayın:

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.