Okul öncesinde uzaktan eğitim kararı illere bırakıldı

GÜNDEM 28.11.2020 - 11:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Okul öncesinde uzaktan eğitim kararı illere bırakıldı

İktidar salgına karşı kararsız. Eğitimde ‘Aç-kapa’ anlayışı sürüyor. Vakaların artmasıyla birlikte önce tüm okullarda yüz yüze eğitimden vazgeçildiği ve uzaktan eğitime başlandığı duyuruldu. Ancak kısa süre sonra okul öncesi eğitimin yüz yüze devam edeceği açıklandı.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanlığınca, 4 Ocak'a kadar il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından, yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitim kararı alınabileceği bildirildi.   Yazıda, şunlar kaydedildi: "Sağlık Bakanlığınca hazırlanan Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan Okullarda Kovid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar doğrultusunda Covid-19 salgınının ilgili yerleşim yerindeki seyrine bağlı olarak, gerektiğinde il veya ilçe hıfzıssıhha kurullarının görüşünü de alarak 4 Ocak'a kadar il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitime geçme kararı alınabilecektir. Diğer taraftan Covid-19 salgın sürecinde, çocukların okula devam etme durumları dikkate alınarak; taşıma merkezi okullar ve yatılı bölge ortaokulları bünyesindeki ana sınıfları ile köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okul öncesi eğitim kurumları öncelikli olmak üzere, yüz yüze eğitim yapılamayacak okul öncesi eğitim kurumları ilgili il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince belirlenecek ve bu kuramlarda da uzaktan eğitime geçilecektir." Yönetmeliğe göre alınan yeni kararlar şu şekilde: ► Her öğretmen güne başlama, oyun, beslenme, temizlik, etkinlik ve dinlenme sürelerini de içerecek şekilde çocukların ev ortamında yapabileceği özellikte günlük eğitim akışlarının etkinlik saati olacak şekilde hazırlayacak. ► Günlük eğitim akışlarında bir etkinlik saati 20 dakikayı geçmeyecek şekilde planlanacak. ► Hazırlanan günlük eğitim akışlarının birer örneği düzenli olarak okul idaresine sunulacak.
İktidar salgına karşı kararsız. Eğitimde ‘Aç-kapa’ anlayışı sürüyor. Vakaların artmasıyla birlikte önce tüm okullarda yüz yüze eğitimden vazgeçildiği ve uzaktan eğitime başlandığı duyuruldu. Ancak kısa süre sonra okul öncesi eğitimin yüz yüze devam edeceği açıklandı.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanlığınca, 4 Ocak'a kadar il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından, yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitim kararı alınabileceği bildirildi.

 

Yazıda, şunlar kaydedildi:

"Sağlık Bakanlığınca hazırlanan Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan Okullarda Kovid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar doğrultusunda Covid-19 salgınının ilgili yerleşim yerindeki seyrine bağlı olarak, gerektiğinde il veya ilçe hıfzıssıhha kurullarının görüşünü de alarak 4 Ocak'a kadar il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitime geçme kararı alınabilecektir.

Diğer taraftan Covid-19 salgın sürecinde, çocukların okula devam etme durumları dikkate alınarak; taşıma merkezi okullar ve yatılı bölge ortaokulları bünyesindeki ana sınıfları ile köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okul öncesi eğitim kurumları öncelikli olmak üzere, yüz yüze eğitim yapılamayacak okul öncesi eğitim kurumları ilgili il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince belirlenecek ve bu kuramlarda da uzaktan eğitime geçilecektir."

Yönetmeliğe göre alınan yeni kararlar şu şekilde:

► Her öğretmen güne başlama, oyun, beslenme, temizlik, etkinlik ve dinlenme sürelerini de içerecek şekilde çocukların ev ortamında yapabileceği özellikte günlük eğitim akışlarının etkinlik saati olacak şekilde hazırlayacak.
► Günlük eğitim akışlarında bir etkinlik saati 20 dakikayı geçmeyecek şekilde planlanacak.
► Hazırlanan günlük eğitim akışlarının birer örneği düzenli olarak okul idaresine sunulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.