'Herkes için adalet istiyoruz'

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.02.2024 - 11:40, Güncelleme: 07.02.2024 - 11:40
 

'Herkes için adalet istiyoruz'

Antalya'da Adalet Peşinde Aileleri Platformu ve Antalya Barosu işbirliği ile 6 Şubat depreminde hayatı kaybedenler anıldı, karanfiller bırakılıp dua edildi. Antalya Barosu önündeki etkinlikte konuşan Antalya Barosu Başkan Yardımcısı Mehmet Fettahoğlu, " Yaşam haklarının gereği olarak güvenli ve adil bir şekilde yaşamak ve tabii ki herkes için adalet istiyoruz" dedi.

haberimizvar.net- Antalya'da, Adalet Peşinde Aileleri Platformu ve Antalya Barosu, 6 Şubat 2023 gecesi saat 04.17'de Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremin yıl dönümünde baro önünde bir araya geldi. Anma töreninde Adalet Peşinde Aileleri Platformu adına Ali Ayman, Antalya Barosu Başkan Yardımcısı Mehmet Fettahoğlu ve depremde yakınlarını kaybeden avukat İrem Türkmener Karslı konuşma yaptı. Platform adına konuşan Ali Ayman, "Bugün burada depremin çok uzağında bir kentten Antalya'dan sizlere acılı ve onurlu bir mücadelenin temsilcileri olarak sesleniyoruz. Yanımızda olmanız ve acılarımıza eşlik etmeniz bize güç katıyor, kederli bir huzur yaşatıyor. Hiç eksilmeyen aksine her gün artan acımız ve özlemimizle buradayız. Bugün sonsuzluğa uğurladığımız sevdiklerimizi özlemle yad edeceğiz. Onları her zaman hasretle hatırlayacağız" dedi. 'HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ' Antalya Barosu Başkan Yardımcısı Mehmet Fettahoğlu, "Yaşam haklarının gereği olarak güvenli ve adil bir şekilde yaşamak ve tabii ki herkes için adalet istiyoruz. Bugün birlikte olduğumuz Adalet Peşinde Aileleri Platformu ile birlikte yitirdiğimiz vatandaşların ve meslektaşlarımızın ailelerine, yakınlarına başsağlığı diliyor ve adalet arayışında olan deprem mağdurlarına bu mücadelelerinde her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" diye konuştu. 'BABAMI 2 AY ARADIM' Depremden etkilenen avukat İrem Türkmener Karslı da şunları söyledi: "Üzerimde bu montumu, beremi taktım kardeşimin mezarına, iki gün sonra annem çıktı elimdeki eldiveni taktım annemin mezarına. Kaybetmekten korktum onları bir daha. 'Diğer eldivenimi babama takarım' dedim ama babamı bulamadım. Babamı 2 ay aradım, babamın parçalarını aradım, tırnağını aradım, bulamadım. Bir şekilde DNA eşleşmesini beklemem gerekiyordu artık ve DNA eşleşmesi sonucu çok şükür, yani şu an kaybolanlara şükrederek saygısızlık ediyormuş gibi hissediyor olabilirim ama babamın bir mezarı var. Hala o mezardaki babam mı bilmesem de babam ölmüş en azından onu biliyorum artık. Her çalan kapıda her çalan telefonda babam olmadığını biliyorum. Kahramanmaraş'a gidemedim. Bir daha oraları, o mezar taşlarını görmeyi kaldıramıyorum." Açıklamanın ardından Antalya Barosu avukatları ve platform gönüllüleri depremde hayatını kaybedenler için dualar etti. Karanfillerin de bırakılmasının ardından anma töreni sona erdi.
Antalya'da Adalet Peşinde Aileleri Platformu ve Antalya Barosu işbirliği ile 6 Şubat depreminde hayatı kaybedenler anıldı, karanfiller bırakılıp dua edildi. Antalya Barosu önündeki etkinlikte konuşan Antalya Barosu Başkan Yardımcısı Mehmet Fettahoğlu, " Yaşam haklarının gereği olarak güvenli ve adil bir şekilde yaşamak ve tabii ki herkes için adalet istiyoruz" dedi.

haberimizvar.net- Antalya'da, Adalet Peşinde Aileleri Platformu ve Antalya Barosu, 6 Şubat 2023 gecesi saat 04.17'de Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremin yıl dönümünde baro önünde bir araya geldi. Anma töreninde Adalet Peşinde Aileleri Platformu adına Ali Ayman, Antalya Barosu Başkan Yardımcısı Mehmet Fettahoğlu ve depremde yakınlarını kaybeden avukat İrem Türkmener Karslı konuşma yaptı. Platform adına konuşan Ali Ayman, "Bugün burada depremin çok uzağında bir kentten Antalya'dan sizlere acılı ve onurlu bir mücadelenin temsilcileri olarak sesleniyoruz. Yanımızda olmanız ve acılarımıza eşlik etmeniz bize güç katıyor, kederli bir huzur yaşatıyor. Hiç eksilmeyen aksine her gün artan acımız ve özlemimizle buradayız. Bugün sonsuzluğa uğurladığımız sevdiklerimizi özlemle yad edeceğiz. Onları her zaman hasretle hatırlayacağız" dedi.

'HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ'

Antalya Barosu Başkan Yardımcısı Mehmet Fettahoğlu, "Yaşam haklarının gereği olarak güvenli ve adil bir şekilde yaşamak ve tabii ki herkes için adalet istiyoruz. Bugün birlikte olduğumuz Adalet Peşinde Aileleri Platformu ile birlikte yitirdiğimiz vatandaşların ve meslektaşlarımızın ailelerine, yakınlarına başsağlığı diliyor ve adalet arayışında olan deprem mağdurlarına bu mücadelelerinde her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.

'BABAMI 2 AY ARADIM'

Depremden etkilenen avukat İrem Türkmener Karslı da şunları söyledi:

"Üzerimde bu montumu, beremi taktım kardeşimin mezarına, iki gün sonra annem çıktı elimdeki eldiveni taktım annemin mezarına. Kaybetmekten korktum onları bir daha. 'Diğer eldivenimi babama takarım' dedim ama babamı bulamadım. Babamı 2 ay aradım, babamın parçalarını aradım, tırnağını aradım, bulamadım. Bir şekilde DNA eşleşmesini beklemem gerekiyordu artık ve DNA eşleşmesi sonucu çok şükür, yani şu an kaybolanlara şükrederek saygısızlık ediyormuş gibi hissediyor olabilirim ama babamın bir mezarı var. Hala o mezardaki babam mı bilmesem de babam ölmüş en azından onu biliyorum artık. Her çalan kapıda her çalan telefonda babam olmadığını biliyorum. Kahramanmaraş'a gidemedim. Bir daha oraları, o mezar taşlarını görmeyi kaldıramıyorum."

Açıklamanın ardından Antalya Barosu avukatları ve platform gönüllüleri depremde hayatını kaybedenler için dualar etti. Karanfillerin de bırakılmasının ardından anma töreni sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.