İl il açıkladılar işte bir ayın faturası

GÜNDEM 17.11.2020 - 17:53, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

İl il açıkladılar işte bir ayın faturası

Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi'nin raporuna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için Ekim'de aylık yapması gereken harcama tutarı 2 bin 362 lira olarak hesaplandı.

haberimizvar.net- BİSAM verilerine göre, gıda harcamalarının üzerine hane halkı tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplama sonuçlarına göre asgari geçim için gereken toplam gelir de 8 bin 169 lira olarak belirlendi. BİSAM açıklamasında, "Sağlıklı bir biçimde beslenmenin toplam aile bütçesine maliyeti 2 bin 362 lira olarak tespit edildi. Bu tutar söz konusu ailenin sadece gıda harcamaları için yapması gereken zorunlu tutardır. Eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderler ile birlikte bir ailenin yapması gereken harcama tutarı 8 bin 169 liraya ulaşıyor." denildi.   BİSAM verilerine göre Ekim'de gıdada "Günlük en yüksek maliyet grubunu" 28.63 lira ile süt ve süt ürünleri grubu oluşturdu. Bu grubu; - et, tavuk ve balık grubu 15.84 lira, - sebze ve meyve 12.27 lira,  - ekmek 5.40 lira,  - katı yağ ve sıvı yağ 5.68 lira, - yumurta 1.26 lira,  - şeker, bal, reçel ve pekmez 4.0 lira ile izledi. Ailede her kişinin sağlıklı beslenmesi için gereksinim duyduğu gıda grubu ve alması gereken kalori miktarının farklılık gösterdiğinin altı çizilen BİSAM açıklamasında şöyle denildi: "Örneğin tüketilmesi gereken ekmek miktarı kadın ve erkek açısından anlamlı düzeyde farklıdır. Süt ve süt ürünleri tüketiminde 10-18 yaş arasındaki bir gencin harcama gereksinimi, yetişkin erkek ve kadından fazlayken, yumurta 4-6 yaş grubu için daha önemlidir. Günlük 78.68 TL'lik harcama içinde en maliyetli tüketim 7.97 TL ile 10-18 yaş arası bir gencin tüketmesi gereken süt ve süt ürünleri miktarıdır. 4-6 yaş arası bir çocuğun tüketmesi gereken yumurta miktarı yetişkinlerden fazladır."  
Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi'nin raporuna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için Ekim'de aylık yapması gereken harcama tutarı 2 bin 362 lira olarak hesaplandı.

haberimizvar.net- BİSAM verilerine göre, gıda harcamalarının üzerine hane halkı tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplama sonuçlarına göre asgari geçim için gereken toplam gelir de 8 bin 169 lira olarak belirlendi.


BİSAM açıklamasında, "Sağlıklı bir biçimde beslenmenin toplam aile bütçesine maliyeti 2 bin 362 lira olarak tespit edildi. Bu tutar söz konusu ailenin sadece gıda harcamaları için yapması gereken zorunlu tutardır. Eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderler ile birlikte bir ailenin yapması gereken harcama tutarı 8 bin 169 liraya ulaşıyor." denildi.


 
BİSAM verilerine göre Ekim'de gıdada "Günlük en yüksek maliyet grubunu" 28.63 lira ile süt ve süt ürünleri grubu oluşturdu.

Bu grubu;
- et, tavuk ve balık grubu 15.84 lira,
- sebze ve meyve 12.27 lira, 
- ekmek 5.40 lira, 
- katı yağ ve sıvı yağ 5.68 lira,
- yumurta 1.26 lira, 
- şeker, bal, reçel ve pekmez 4.0 lira ile izledi.


Ailede her kişinin sağlıklı beslenmesi için gereksinim duyduğu gıda grubu ve alması gereken kalori miktarının farklılık gösterdiğinin altı çizilen BİSAM açıklamasında şöyle denildi:

"Örneğin tüketilmesi gereken ekmek miktarı kadın ve erkek açısından anlamlı düzeyde farklıdır. Süt ve süt ürünleri tüketiminde 10-18 yaş arasındaki bir gencin harcama gereksinimi, yetişkin erkek ve kadından fazlayken, yumurta 4-6 yaş grubu için daha önemlidir. Günlük 78.68 TL'lik harcama içinde en maliyetli tüketim 7.97 TL ile 10-18 yaş arası bir gencin tüketmesi gereken süt ve süt ürünleri miktarıdır. 4-6 yaş arası bir çocuğun tüketmesi gereken yumurta miktarı yetişkinlerden fazladır."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.