Semanur Kurt, Gazipaşa Sahili için uyardı

YEREL 02.03.2020 - 12:19, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Semanur Kurt, Gazipaşa Sahili için uyardı

Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Gazipaşalı olarak ilçedeki sahile yönelik gelişmelerden rahatsız olduğunu belirterek, “Biz gelişmenin önünde engel değiliz ama bunun örneklerini Antalya’da çok gördük! Sahillere yapılan oteller kıyıları adeta sedde gibi çevirdiler. Halk denizi uzaktan görebilmekte” dedi.

haberimizvar.net-Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Gazipaşa Sahili’ne yönelik kişisel hesabından açıklama yaptı. Gazipaşa’nın en önemli özelliklerinin başında efsanelere bile konu olan sahilleri geldiğini belirten Kurt, “Bu güne kadar da bu sahiller halkın kullanımına açık kamu alanlarıdır. Yerli ve yabancı halkın ilçede bu plaj alanlarını kullandığı gerçeğiyle; gerektirdiği şekilde, sahil, Kıyı Kanunu’na uygun, kıyı işgaline göz yummadan, halkın ihtiyaçları doğrultusunda kullanılacak şekilde planlanmalı. Ne yazık ki bir Gazipaşalı olarak son zamanlarda plajlarındaki gelişmelerden son derece kaygı duymaktayız. Biz gelişmenin önünde engel değiliz ama bunun örneklerini Antalya’da çok gördük!.. Sahillere yapılan oteller kıyıları adeta sedde gibi çevirdiler. Halk denizi uzaktan görebilmekte. Kundu örneğindeki gibi” dedi BU GÜZELLİĞE YAZIK ETMEYİN Gazipaşalılara sorulmadan, fikirleri alınmadan, tartışılmadan oldu bittiyle sürecin işlediğini kaydeden Kurt, “Gazipaşa; turizmi, tarımı içinde barındıran çok iyi bir planlamayla dünyaya örnek bir ilçe, yerleşke olma şansını hala elinde tutmakta. Yeter ki işi inada bindirmeyin. Bu güzelliğe yazık etmeyin! Gazipaşa sahillerinin mimari projeleri, katılımcı, yerel halkla, bilim insanlarıyla en iyiyi, en güzeli ve en insani modeli birlikte katılımla bulmalıdır, yapmalıdır. Bu planlar sadece belediye değil Gazipaşalı bizler için de büyük önem taşımaktadır. Ancak kıyıların çarpık bir şekilde sadece otel odaklı bir yaklaşımla planlanması endişe vericidir. Endişemizin en önemli nedeni yıllardır gördüğümüz, en kötü örnekleriyle yapılan kalıcı devasa binalar ve yasal olmayan kıyı tesisleridir. Bu tesislerin yapıldıktan sonra ilçenin siluetini bozmanın yanı sıra sahilin korunmasının olanaksız olduğunu bilmekteyiz!” diye görüşlerini ifade etti ANTALYA’YI ÖRNEK VERDİ Semanur Kurt,  kıyı kullanımının halka kayıtsız şartsız açık olması gerektiğinin altını çizdi. Kurt, şu ifadeleri kullandı: “Antalya’da olduğu gibi işletmeci adı altında bir takım kişiler ve yaptıkları veya yapacakları yapay gereçlerle kıyı kullanımını engellenmeye çalışacakları endişelerimizin bir diğer yanıdır. Gelin iş işten geçmeden Gazipaşa’nın, Gazipaşalıların üstün yararına “Örnek bir Gazipaşa” için yeniden planlar yapılsın. Benzersiz adıyla, güzelliğiyle üstün kamu yararı gözetilsin. Daha sonra vah tüh diye dövünmeyelim. Güzelliğin ardından ağıtlar yakmayalım!”  
Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Gazipaşalı olarak ilçedeki sahile yönelik gelişmelerden rahatsız olduğunu belirterek, “Biz gelişmenin önünde engel değiliz ama bunun örneklerini Antalya’da çok gördük! Sahillere yapılan oteller kıyıları adeta sedde gibi çevirdiler. Halk denizi uzaktan görebilmekte” dedi.

haberimizvar.net-Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Gazipaşa Sahili’ne yönelik kişisel hesabından açıklama yaptı. Gazipaşa’nın en önemli özelliklerinin başında efsanelere bile konu olan sahilleri geldiğini belirten Kurt, “Bu güne kadar da bu sahiller halkın kullanımına açık kamu alanlarıdır. Yerli ve yabancı halkın ilçede bu plaj alanlarını kullandığı gerçeğiyle; gerektirdiği şekilde, sahil, Kıyı Kanunu’na uygun, kıyı işgaline göz yummadan, halkın ihtiyaçları doğrultusunda kullanılacak şekilde planlanmalı. Ne yazık ki bir Gazipaşalı olarak son zamanlarda plajlarındaki gelişmelerden son derece kaygı duymaktayız. Biz gelişmenin önünde engel değiliz ama bunun örneklerini Antalya’da çok gördük!.. Sahillere yapılan oteller kıyıları adeta sedde gibi çevirdiler. Halk denizi uzaktan görebilmekte. Kundu örneğindeki gibi” dedi

BU GÜZELLİĞE YAZIK ETMEYİN

Gazipaşalılara sorulmadan, fikirleri alınmadan, tartışılmadan oldu bittiyle sürecin işlediğini kaydeden Kurt, “Gazipaşa; turizmi, tarımı içinde barındıran çok iyi bir planlamayla dünyaya örnek bir ilçe, yerleşke olma şansını hala elinde tutmakta. Yeter ki işi inada bindirmeyin. Bu güzelliğe yazık etmeyin! Gazipaşa sahillerinin mimari projeleri, katılımcı, yerel halkla, bilim insanlarıyla en iyiyi, en güzeli ve en insani modeli birlikte katılımla bulmalıdır, yapmalıdır. Bu planlar sadece belediye değil Gazipaşalı bizler için de büyük önem taşımaktadır. Ancak kıyıların çarpık bir şekilde sadece otel odaklı bir yaklaşımla planlanması endişe vericidir. Endişemizin en önemli nedeni yıllardır gördüğümüz, en kötü örnekleriyle yapılan kalıcı devasa binalar ve yasal olmayan kıyı tesisleridir. Bu tesislerin yapıldıktan sonra ilçenin siluetini bozmanın yanı sıra sahilin korunmasının olanaksız olduğunu bilmekteyiz!” diye görüşlerini ifade etti

ANTALYA’YI ÖRNEK VERDİ

Semanur Kurt,  kıyı kullanımının halka kayıtsız şartsız açık olması gerektiğinin altını çizdi. Kurt, şu ifadeleri kullandı: “Antalya’da olduğu gibi işletmeci adı altında bir takım kişiler ve yaptıkları veya yapacakları yapay gereçlerle kıyı kullanımını engellenmeye çalışacakları endişelerimizin bir diğer yanıdır. Gelin iş işten geçmeden Gazipaşa’nın, Gazipaşalıların üstün yararına “Örnek bir Gazipaşa” için yeniden planlar yapılsın. Benzersiz adıyla, güzelliğiyle üstün kamu yararı gözetilsin. Daha sonra vah tüh diye dövünmeyelim. Güzelliğin ardından ağıtlar yakmayalım!”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.