Kadınlara söz verdi

GÜNDEM 07.03.2020 - 14:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Kadınlara söz verdi

CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

haberimizvar.net-CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaptı. Kurnaz yaptığı açıklamada, ''Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlarımıza verdiği haklar ülkemizde kullanılamaz hale gelmiştir. Kadınlarımız çalışma hayatından üretimden uzaklaştırılarak ev hayatına mahkum edilmeye çalışılmaktadır. Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF), 153 ülke arasında yaptığı Cinsiyet Eşitliği araştırması sonucu çıkan raporda da ülkemiz maalesef 130'uncu sırada yer almıştır. Bu da ülkemizde kadına verilen değerin ve cinsiyet eşitliğinde ne kadar alt seviyede olduğunun göstermiştir'' dedi. KADINLARIMIZ YOK SAYILIYOR Kadınların toplumun her alanında ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğüne dikkat çeken Kurnaz, "Kadınlarımızın ülkemizde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmesinde AKP hükümetinin kadınlara verdiği önemi gözler önüne seriyor. Yine AKP hükümetinin uygulamış  yanlış  politikalar sonucunda birçok ana oğlunu, birçok kadın da eşini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktadır. Bizlerin de yürekleri şehitlerimizin acıları ile yanmaktadır” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara verdiği önemini gösteren sözlerini hatırlatan Kurnaz, “Şuna inanmak lâzımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.  Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!'' diye konuştu. SÖZ VERİYORUM! Kurnaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi bir ülkenin yükselebilmesi ancak kadın ve erkeklerin toplumun her alanında eşit haklara sahip olması ile mümkündür. Cumhuriyet Halk Partisi Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz olarak ben öncelikle Kepez'de yaşayan kadınlarımızın hayatın her alanında erkekler ile eşit haklara kavuşabilmeleri, üretim hayatına geçmeleri toplumun her alanında yer alabilmeleri için çok çalışacağım. Kepez'de yapacağımız çalışmalarda kadınlarımız ile birlikte yol yürüyeceğim. Söz veriyorum! Yaşanan olumsuzluklara rağmen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun!" dedi.
CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

haberimizvar.net-CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaptı. Kurnaz yaptığı açıklamada, ''Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlarımıza verdiği haklar ülkemizde kullanılamaz hale gelmiştir. Kadınlarımız çalışma hayatından üretimden uzaklaştırılarak ev hayatına mahkum edilmeye çalışılmaktadır. Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF), 153 ülke arasında yaptığı Cinsiyet Eşitliği araştırması sonucu çıkan raporda da ülkemiz maalesef 130'uncu sırada yer almıştır. Bu da ülkemizde kadına verilen değerin ve cinsiyet eşitliğinde ne kadar alt seviyede olduğunun göstermiştir'' dedi.

KADINLARIMIZ YOK SAYILIYOR

Kadınların toplumun her alanında ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğüne dikkat çeken Kurnaz, "Kadınlarımızın ülkemizde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmesinde AKP hükümetinin kadınlara verdiği önemi gözler önüne seriyor. Yine AKP hükümetinin uygulamış  yanlış  politikalar sonucunda birçok ana oğlunu, birçok kadın da eşini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktadır. Bizlerin de yürekleri şehitlerimizin acıları ile yanmaktadır” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara verdiği önemini gösteren sözlerini hatırlatan Kurnaz, “Şuna inanmak lâzımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.  Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!'' diye konuştu.

SÖZ VERİYORUM!

Kurnaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi bir ülkenin yükselebilmesi ancak kadın ve erkeklerin toplumun her alanında eşit haklara sahip olması ile mümkündür. Cumhuriyet Halk Partisi Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz olarak ben öncelikle Kepez'de yaşayan kadınlarımızın hayatın her alanında erkekler ile eşit haklara kavuşabilmeleri, üretim hayatına geçmeleri toplumun her alanında yer alabilmeleri için çok çalışacağım. Kepez'de yapacağımız çalışmalarda kadınlarımız ile birlikte yol yürüyeceğim. Söz veriyorum! Yaşanan olumsuzluklara rağmen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun!" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.