Başkan Çıldır’dan bağışıklık sistemini güçlendirin çağrısı

YEREL 30.03.2020 - 20:00, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Başkan Çıldır’dan bağışıklık sistemini güçlendirin çağrısı

CHP Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır, uzmanların bu dönemde bağışıklık sistemini güçlendirmek için kültür mantarı tüketimine çağrı yaptıklarına dikkat çekerek, “Bol bol kültür mantarı tüketelim” dedi.

haberimizvar.net-Dünyayı sarsan Covid-19 salgınına karşı vatandaşların bağışıklık sistemlerini güçlendirmesi çok önemli. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en önemli yolu da besinlerden geçiyor. CHP İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır’da buna dikkat çekerek, bu dönemde kültür mantarı üretimine ve tüketimine teşvik edinilmesi gerektiğini bildirdi. Konunun uzmanlarından görüş aldıklarını ifade eden Çıldır, yaptıkları araştırmaları paylaştı. “ÜRETİCİLERİMİZE KATKIMIZ OLSUN” Çıldır, “Korkuteli’mizin gelir kaynaklarından olan ve birçok üreticimizi ilgilendiren Kültür Mantarını tüketmeyi hem ucuz hem de protein açısından zengin olmasından dolayı teşvik edelim ve bol bol paylaşalım. Şu virüs illetinin musallat olup ekonomiyi ve üreticimizi vurduğu şu dönemde en azından bir nebze katkımız olsun” diye konuştu. “VİTAMİN VE MİNERALLER AÇISINDAN ÇOK ZENGİN” Kültür mantarının bağışıklık sistemini güçlendirmek için mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirten Çıldır, “Protein, B grubu vitaminleri, potasyum, fosfor, demir, çinko açısından iyi bir kaynaktır. Lif içeriği yüksek olan mantar genellikle sotelerde veya makarnalarda tat verici olarak kullanılabilir. Tiamin, Riboflavin, Niasin, Biotin, Vitamin C, Fosfor, Potasyum ve Bakırdan zengin olup vitamin ve mineral içeriği açısından çok zengindir” dedi. “İYİ BİR DEMİR KAYNAĞIDIR” Mantarın iyi bir demir kaynağı da olduğunu ifade eden Çıldır, “Bu fitobesin içeriği mantarı; kalp sağlığını korumada, bazı kanser türlerinde ve kanser tedavisi sırasında bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede etkin rol oynamasını sağlamaktadır. Kansızlığın başlıca nedenlerinden biri kişilerin kanındaki demir eksikliğidir. Demirin düşük olması, yorgunluk ve baş ağrısına da sebep olabilir. Mantar iyi bir demir kaynağıdır” diye konuştu. “HASTALIKLARA KARŞI DİRENCİ ARTTIRIR” Kültür mantarının tüm hastalıklara karşı direnci arttırdığını ifade eden Çıldır, “Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci arttırır. Vücudun savunma mekanizmasını kuvvetlendirir. Kan basıncını kontrol altında tutmaya yardım eder. İyi bir lif kaynağıdır. Bu sebeple bağırsakları rahatlatması da mantarın faydaları arasındadır. Düzenli tüketimi ile vücudun A, B ve C vitamini ihtiyacını karşılar” dedi. “MANTARIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ” Çıldır, “Sindirim sistemini düzenleyerek hazmı kolaylaştırır. Yemeklerin kolay sindirilmesini sağlar. 100g da yaklaşık 15-20 kalori olan mantarın 85-90 ı sudur. 0 kolesterol içeren mantarda karbonhidrat ve protein içeriği daha yüksektir. Doymuş yağ yoktur. Kemik ve dişleri güçlendirir. Aynı zamanda kemik erimesine karşı koruma sağlaması da mantarın faydalarından biridir” diye konuştu. “KÜLTÜR MANTARI TÜKETMEYE ÖZEN GÖSTERELİM” Bu dönemde bol bol kültür mantarı tüketilmesi gerektiğini ifade eden Çıldır, “Tansiyonu düzenler, kalbi korur. Göze ve vücuda kuvvet verir. Dokuların yara aldığında hücrelerin kendini kolay tamir etmesine yardım eder. Bu sebeple Kültür Mantarı Tüketmeye özen gösterelim Bol bol tüketelim” dedi.  
CHP Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır, uzmanların bu dönemde bağışıklık sistemini güçlendirmek için kültür mantarı tüketimine çağrı yaptıklarına dikkat çekerek, “Bol bol kültür mantarı tüketelim” dedi.

haberimizvar.net-Dünyayı sarsan Covid-19 salgınına karşı vatandaşların bağışıklık sistemlerini güçlendirmesi çok önemli. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en önemli yolu da besinlerden geçiyor. CHP İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır’da buna dikkat çekerek, bu dönemde kültür mantarı üretimine ve tüketimine teşvik edinilmesi gerektiğini bildirdi. Konunun uzmanlarından görüş aldıklarını ifade eden Çıldır, yaptıkları araştırmaları paylaştı.

“ÜRETİCİLERİMİZE KATKIMIZ OLSUN”

Çıldır, “Korkuteli’mizin gelir kaynaklarından olan ve birçok üreticimizi ilgilendiren Kültür Mantarını tüketmeyi hem ucuz hem de protein açısından zengin olmasından dolayı teşvik edelim ve bol bol paylaşalım. Şu virüs illetinin musallat olup ekonomiyi ve üreticimizi vurduğu şu dönemde en azından bir nebze katkımız olsun” diye konuştu.

“VİTAMİN VE MİNERALLER AÇISINDAN ÇOK ZENGİN”

Kültür mantarının bağışıklık sistemini güçlendirmek için mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirten Çıldır, “Protein, B grubu vitaminleri, potasyum, fosfor, demir, çinko açısından iyi bir kaynaktır. Lif içeriği yüksek olan mantar genellikle sotelerde veya makarnalarda tat verici olarak kullanılabilir. Tiamin, Riboflavin, Niasin, Biotin, Vitamin C, Fosfor, Potasyum ve Bakırdan zengin olup vitamin ve mineral içeriği açısından çok zengindir” dedi.

“İYİ BİR DEMİR KAYNAĞIDIR”

Mantarın iyi bir demir kaynağı da olduğunu ifade eden Çıldır, “Bu fitobesin içeriği mantarı; kalp sağlığını korumada, bazı kanser türlerinde ve kanser tedavisi sırasında bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede etkin rol oynamasını sağlamaktadır. Kansızlığın başlıca nedenlerinden biri kişilerin kanındaki demir eksikliğidir. Demirin düşük olması, yorgunluk ve baş ağrısına da sebep olabilir. Mantar iyi bir demir kaynağıdır” diye konuştu.

“HASTALIKLARA KARŞI DİRENCİ ARTTIRIR”

Kültür mantarının tüm hastalıklara karşı direnci arttırdığını ifade eden Çıldır, “Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci arttırır. Vücudun savunma mekanizmasını kuvvetlendirir. Kan basıncını kontrol altında tutmaya yardım eder. İyi bir lif kaynağıdır. Bu sebeple bağırsakları rahatlatması da mantarın faydaları arasındadır. Düzenli tüketimi ile vücudun A, B ve C vitamini ihtiyacını karşılar” dedi.

“MANTARIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ”

Çıldır, “Sindirim sistemini düzenleyerek hazmı kolaylaştırır. Yemeklerin kolay sindirilmesini sağlar. 100g da yaklaşık 15-20 kalori olan mantarın 85-90 ı sudur. 0 kolesterol içeren mantarda karbonhidrat ve protein içeriği daha yüksektir. Doymuş yağ yoktur. Kemik ve dişleri güçlendirir. Aynı zamanda kemik erimesine karşı koruma sağlaması da mantarın faydalarından biridir” diye konuştu.

“KÜLTÜR MANTARI TÜKETMEYE ÖZEN GÖSTERELİM”

Bu dönemde bol bol kültür mantarı tüketilmesi gerektiğini ifade eden Çıldır, “Tansiyonu düzenler, kalbi korur. Göze ve vücuda kuvvet verir. Dokuların yara aldığında hücrelerin kendini kolay tamir etmesine yardım eder. Bu sebeple Kültür Mantarı Tüketmeye özen gösterelim Bol bol tüketelim” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.