İki fotoğraf arasındaki farkı bulun!

26.04.2020 - 17:46, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

İki fotoğraf arasındaki farkı bulun!

Bugünlerde hepimiz zor günler yaşıyoruz. Ciğerlerimize dolu dolu hava çekmeyi, kapalı alanlardan çıkmayı, çiçek koklamayı, canımızın çektiğini anında yiyip, içmeyi, hareket etmeyi hatta dostlarımızla ailemizle kafa kafaya verip sohbet etmeyi çok özledik. Özlemle birlikte empati yapmayı da öğrendik. Mesela cezaevindekileri, mesela hiçbir geliri olmayanların geçim derdini, mesela sağlığımızın ama sadece bizim sağlımızın değil herkesin sağlığını düşünmemiz gerektiğini, mesela özgürlüklerin ve ekmek derdinin soluk aldığımız sürece önceliğimiz olduğunu hatırladık. Hepsinden önemlisi ise, adaletin herkes için gerekli olduğu. Adaletsizliğin başkalarına karşı uygulandığını bilmenin bile vicdan sızıntısı dışında, taşınamaz bir yük olduğunu bilmek… Çocuğunuzun istediğini alamamak, ona istediğini yedirememenin adaletsizliğini yaşayanların öyküleri geliyor önümüze… Konyaaltı İlçe Gürsu Mahallesi’nde yasağı bile bile kâğıt toplamak için sokağa çıkmak zorunda kalan Hasan K.’nın haberini yaptık. Hasan K. ekmek derdi için çöpleri karıştırırken hakkında işlem yapılıyor. Sokağa çıktığı için 3 bin 150 TL, bir de gerekli evrakları olmadığından bin 350 lira olmak üzere toplam 4 bin 500 lira ceza kesiliyor. Hasan K. çöp toplayarak yaşamını kazanan biri. İşsizlik ödeneğine başvuru yapmak imkânı bile yok, çünkü hiçbir yerde kayıtlı çalışmıyor. İşsizler ordusunda bile adı geçmiyor. Günde 39 lira 24 kuruş ile ayda 1.170 TL ile nasıl geçineceğim diye sorgulama imkânı bile yok! Başvurularına gelecek cevabı bekleyen diğer taraftan da nasıl geçineceğim derdinde çareler arıyor. Bu durumda adaletin nerede işlediğini merak etmemek imkânsız! Adaletin nerede olduğunu ararken, okuduğunuz bu köşe yazısını yazmaya başladığımda telefonum çalmaya başlıyor. Karşımda Vefa Grubu’nda devletin hazırladığı gıda yardımlarını yapan ekipte görev alan bir kardeşim: - Abla çok şaşırdık, çok! - Ne oldu? - Abla biliyorsun Vefa Gurubu’nda ihtiyaç sahibi insanlara gıda yardımı yapıyoruz. Ekip kalabalık aramızda imam da var. Kaymakamın her gün bizlere verdiği isim ve adres listesine gidip, gıda dağıtım yapıyoruz. Ama bugün hepimiz hatta yanımızdaki imam bile şaşırdı. - Niye şaşırdınız? - Yardım yapılacak Kızılarık Mahallesi 2768 Sokak No:24 adresine gittiğimizde yardım yapılacak şahsı aradık. Adam Toya Residence’den indi. İmam yardım paketi için talepte bulunduğunu söyleyince, adam yardımda bulunmadığını söyledi.  Şaşırdı ancak paketi de aldı. Zaten adam residencede kalıyor abla. Bu listeler parti üye listesi mi anlayamadık! Size birebir duyduklarımı aktarmak istedim. Hatta yaşananların kanıtlayan fotoğrafı da sizlerle paylaşıyorum. Aklımız var, vicdanımız da ama ya adaletimiz? Ben de sizlere soruyorum iki fotoğraf arasındaki farkı bulun diye bir soru yöneltiyorum sizlere! Ben farkı buldum Adalet!                    

Bugünlerde hepimiz zor günler yaşıyoruz. Ciğerlerimize dolu dolu hava çekmeyi, kapalı alanlardan çıkmayı, çiçek koklamayı, canımızın çektiğini anında yiyip, içmeyi, hareket etmeyi hatta dostlarımızla ailemizle kafa kafaya verip sohbet etmeyi çok özledik.

Özlemle birlikte empati yapmayı da öğrendik. Mesela cezaevindekileri, mesela hiçbir geliri olmayanların geçim derdini, mesela sağlığımızın ama sadece bizim sağlımızın değil herkesin sağlığını düşünmemiz gerektiğini, mesela özgürlüklerin ve ekmek derdinin soluk aldığımız sürece önceliğimiz olduğunu hatırladık.

Hepsinden önemlisi ise, adaletin herkes için gerekli olduğu. Adaletsizliğin başkalarına karşı uygulandığını bilmenin bile vicdan sızıntısı dışında, taşınamaz bir yük olduğunu bilmek…

Çocuğunuzun istediğini alamamak, ona istediğini yedirememenin adaletsizliğini yaşayanların öyküleri geliyor önümüze…

Konyaaltı İlçe Gürsu Mahallesi’nde yasağı bile bile kâğıt toplamak için sokağa çıkmak zorunda kalan Hasan K.’nın haberini yaptık. Hasan K. ekmek derdi için çöpleri karıştırırken hakkında işlem yapılıyor. Sokağa çıktığı için 3 bin 150 TL, bir de gerekli evrakları olmadığından bin 350 lira olmak üzere toplam 4 bin 500 lira ceza kesiliyor.

Hasan K. çöp toplayarak yaşamını kazanan biri. İşsizlik ödeneğine başvuru yapmak imkânı bile yok, çünkü hiçbir yerde kayıtlı çalışmıyor. İşsizler ordusunda bile adı geçmiyor.

Günde 39 lira 24 kuruş ile ayda 1.170 TL ile nasıl geçineceğim diye sorgulama imkânı bile yok!

Başvurularına gelecek cevabı bekleyen diğer taraftan da nasıl geçineceğim derdinde çareler arıyor.

Bu durumda adaletin nerede işlediğini merak etmemek imkânsız!

Adaletin nerede olduğunu ararken, okuduğunuz bu köşe yazısını yazmaya başladığımda telefonum çalmaya başlıyor. Karşımda Vefa Grubu’nda devletin hazırladığı gıda yardımlarını yapan ekipte görev alan bir kardeşim:

- Abla çok şaşırdık, çok!

- Ne oldu?

- Abla biliyorsun Vefa Gurubu’nda ihtiyaç sahibi insanlara gıda yardımı yapıyoruz. Ekip kalabalık aramızda imam da var. Kaymakamın her gün bizlere verdiği isim ve adres listesine gidip, gıda dağıtım yapıyoruz. Ama bugün hepimiz hatta yanımızdaki imam bile şaşırdı.

- Niye şaşırdınız?

- Yardım yapılacak Kızılarık Mahallesi 2768 Sokak No:24 adresine gittiğimizde yardım yapılacak şahsı aradık. Adam Toya Residence’den indi. İmam yardım paketi için talepte bulunduğunu söyleyince, adam yardımda bulunmadığını söyledi.  Şaşırdı ancak paketi de aldı. Zaten adam residencede kalıyor abla. Bu listeler parti üye listesi mi anlayamadık!

Size birebir duyduklarımı aktarmak istedim. Hatta yaşananların kanıtlayan fotoğrafı da sizlerle paylaşıyorum.

Aklımız var, vicdanımız da ama ya adaletimiz?

Ben de sizlere soruyorum iki fotoğraf arasındaki farkı bulun diye bir soru yöneltiyorum sizlere!

Ben farkı buldum Adalet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.