1.7 milyar insan RİSK ALTINDA !

GÜNDEM 16.06.2020 - 11:03, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

1.7 milyar insan RİSK ALTINDA !

Korona virüsle ilgili araştırmalarına devam eden İngiliz bilim insanlarından korkutan bir uyarı geldi. Yapılan açıklamada ikinci dalga endişesi devam ederken 1,7 milyar insanın büyük risk altında olduğunun altını çizdi. Korona virüs salgınında ikinci dalga endişesi sürerken uzmanlardan çarpıcı uyarılar geldi.

haberimizvar.net-  İngiliz uzmanlar toplam 1,7 milyar kişinin sağlık korona virüs salgınında büyük risk altında olduğunun altını çizdi. Bilim insanları, bir yandan ilaç ve aşı geliştirmek için amansız mücadelesini sürdürürken, diğer yandan da hastalığın şifrelerini ortaya çıkarmaya çalışıyor. Londra Hijyen ve Tropik Tıp Okulu, bu anlamda çarpıcı bir çalışmaya imza attı. Yeniçağ’ın haberine göre, uzmanlar, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 20’sine denk gelen 1.7 milyar kişinin altta yatan sağlık sorunları nedeniyle korona virüsü açısından yüksek risk kategorisinde olduğunu öne sürdü.   350 MİLYON KİŞİ AĞIR GEÇİREBİLİR Lancet dergisinde sonuçları yayımlanan çalışmaya göre obezite, kalp hastalıkları, diyabet ve HIV’le mücadele eden dünya üzerindeki her beş kişiden biri Covid-19 açısından da büyük tehlike altında.Ancak virüse yakalansa bile nüfusun yüzde 4’ünün, yani 350 milyon kişinin hastanede tedaviye ihtiyaç duyacak kadar hastalığı ağır geçirebileceği belirtiliyor.   AŞIDA ÖNCELİK VERİLMELİ Çalışmayı yürüten ekipten Andrew Clark, “Ülkeler kısıtlamaları kaldırmaya devam ederken, hükümetler risk gruplarındaki kişileri korumak için yollar aramayı sürdürüyor. Yaptığımız çalışma, risk grubundaki kişilere göre sosyal mesafe kurallarının belirlenmesinde yol gösterici olabilir” dedi. Clark, geliştirilecek Covid-19 aşısının dağıtımında da yüksek risk grubundaki bu kişilere öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti.  
Korona virüsle ilgili araştırmalarına devam eden İngiliz bilim insanlarından korkutan bir uyarı geldi. Yapılan açıklamada ikinci dalga endişesi devam ederken 1,7 milyar insanın büyük risk altında olduğunun altını çizdi. Korona virüs salgınında ikinci dalga endişesi sürerken uzmanlardan çarpıcı uyarılar geldi.

haberimizvar.net-  İngiliz uzmanlar toplam 1,7 milyar kişinin sağlık korona virüs salgınında büyük risk altında olduğunun altını çizdi. Bilim insanları, bir yandan ilaç ve aşı geliştirmek için amansız mücadelesini sürdürürken, diğer yandan da hastalığın şifrelerini ortaya çıkarmaya çalışıyor. Londra Hijyen ve Tropik Tıp Okulu, bu anlamda çarpıcı bir çalışmaya imza attı. Yeniçağ’ın haberine göre, uzmanlar, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 20’sine denk gelen 1.7 milyar kişinin altta yatan sağlık sorunları nedeniyle korona virüsü açısından yüksek risk kategorisinde olduğunu öne sürdü.

 

350 MİLYON KİŞİ AĞIR GEÇİREBİLİR

Lancet dergisinde sonuçları yayımlanan çalışmaya göre obezite, kalp hastalıkları, diyabet ve HIV’le mücadele eden dünya üzerindeki her beş kişiden biri Covid-19 açısından da büyük tehlike altında.Ancak virüse yakalansa bile nüfusun yüzde 4’ünün, yani 350 milyon kişinin hastanede tedaviye ihtiyaç duyacak kadar hastalığı ağır geçirebileceği belirtiliyor.

 

AŞIDA ÖNCELİK VERİLMELİ

Çalışmayı yürüten ekipten Andrew Clark, “Ülkeler kısıtlamaları kaldırmaya devam ederken, hükümetler risk gruplarındaki kişileri korumak için yollar aramayı sürdürüyor. Yaptığımız çalışma, risk grubundaki kişilere göre sosyal mesafe kurallarının belirlenmesinde yol gösterici olabilir” dedi. Clark, geliştirilecek Covid-19 aşısının dağıtımında da yüksek risk grubundaki bu kişilere öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.