'Aşı barajı' oluşturulacak

YEREL 13.01.2021 - 11:41, Güncelleme: 13.01.2021 - 11:41
 

'Aşı barajı' oluşturulacak

Antalya Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, aşılama süreci yaz başına kadar tamamlandığı takdirde hastalığa karşı 'aşı barajı' oluşturulabileceğini söyledi. Ertekin, "Herkes aşı olup hastalığa bariyer çekerek, kendimizi koruyabiliriz” dedi.

haberimizvar.net- Koronavirüsle mücadelede uygulanacak aşılama takviminin kendilerine ulaştığını aktaran Antalya Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, eczane çalışanlarının da bu listelerde yer alarak sisteme kaydedildiklerini bildirdi. Hazırlıksız yakalanmamak, hastalığa karşı zafiyet bırakılmaması için aşılanmanın önemine dikkat çeken Ertekin, "Bugüne kadar yapılan çalışmalar, klasik bir aşının ülkemize girişiyle tamamlandı. Güvenirliliği konusunda da herhangi bir sorun yaşanmayacağı bilimsel kurullarda tartışıldı. Böylece sağlık çalışanlarının da aşı takvimine dahil edilerek virüse karşı direncin başlatılacağına inanıyoruz. Biz eczacılar da bu programa dahil oluyoruz. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar, kolluk kuvvetleri, kamusal alanlarda çalışanlar için de bu takvim bakanlıkça yönetilerek, diğer aşılarda nasıl davranılıyorsa halk sağlığı birimleri üzerinden planlamaları gerçekleştiriliyor" ifadelerini kullandı. YAZ BAŞINA KADAR AŞI BARAJI Bu süreç yaz başına kadar tamamlandığı takdirde hastalığa karşı 'aşı barajı' oluşturulabileceğini düşündüklerini aktaran Ertekin, “Herkes aşı olarak, hastalığın önüne bu şekilde set çekilebilir. Aşı olarak hastalığa bariyer çekip, kendimizi koruyabiliriz” dedi. Tüm bunların dışında sağlıkla ilgili tüm eczanelere erişecek şekilde maske ürettiklerini ifade eden Ertekin, "Kalitesi belli bir kalibrasyonu sağlamış maskelerin üretim maliyeti olan 1 TL'den vatandaşın eline ulaşmasını sağlamak için bu üretimi yaptık" diye konuştu.  
Antalya Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, aşılama süreci yaz başına kadar tamamlandığı takdirde hastalığa karşı 'aşı barajı' oluşturulabileceğini söyledi. Ertekin, "Herkes aşı olup hastalığa bariyer çekerek, kendimizi koruyabiliriz” dedi.

haberimizvar.net- Koronavirüsle mücadelede uygulanacak aşılama takviminin kendilerine ulaştığını aktaran Antalya Eczacı Odası " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Antalya Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, eczane çalışanlarının da bu listelerde yer alarak sisteme kaydedildiklerini bildirdi. Hazırlıksız yakalanmamak, hastalığa karşı zafiyet bırakılmaması için aşılanmanın önemine dikkat çeken Ertekin, "Bugüne kadar yapılan çalışmalar, klasik bir aşının ülkemize girişiyle tamamlandı. Güvenirliliği konusunda da herhangi bir sorun yaşanmayacağı bilimsel kurullarda tartışıldı. Böylece sağlık çalışanlarının da aşı takvimine dahil edilerek virüse karşı direncin başlatılacağına inanıyoruz. Biz eczacılar da bu programa dahil oluyoruz. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar, kolluk kuvvetleri, kamusal alanlarda çalışanlar için de bu takvim bakanlıkça yönetilerek, diğer aşılarda nasıl davranılıyorsa halk sağlığı birimleri üzerinden planlamaları gerçekleştiriliyor" ifadelerini kullandı.


YAZ BAŞINA KADAR AŞI BARAJI

Bu süreç yaz başına kadar tamamlandığı takdirde hastalığa karşı ' aşı barajı' oluşturulabileceğini düşündüklerini aktaran Ertekin, “Herkes aşı olarak, hastalığın önüne bu şekilde set çekilebilir. Aşı olarak hastalığa bariyer çekip, kendimizi koruyabiliriz” dedi.

Tüm bunların dışında sağlıkla ilgili tüm eczanelere erişecek şekilde maske ürettiklerini ifade eden Ertekin, "Kalitesi belli bir kalibrasyonu sağlamış maskelerin üretim maliyeti olan 1 TL'den vatandaşın eline ulaşmasını sağlamak için bu üretimi yaptık" diye konuştu.



 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.