AKP’ye verdi veriştirdi

GÜNDEM 03.03.2021 - 10:00, Güncelleme: 03.03.2021 - 10:00
 

AKP’ye verdi veriştirdi

İçişleri Bakanlığı, yayınladığı Normalleşme Genelgesi ile sivil toplum örgütlerine 300 kişiyi geçmemek kaydıyla genel kurul yapma hakkı tanındı. AKP’nin kısa süre önce Antalya’da kapalı alanda 4300 kişi ile yaptığı kongreyi hatırlatan Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Aykut, “Faşizm öldürür” dedi.

habrimizvar.net- İçişleri Bakanlığı önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleneceğine dair Normalleşme Genelgesi yayınladı. Genelgenin meslek odaları ve dernekleri ilgilendiren bölümünde şöyle denildi: “Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlikleri düşük, orta ve yüksek risk gruplarında; kişi başına 8 metrekare alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300'ü geçmemek üzere ilgili kurum/kuruluşların yetkililerince her türlü tedbir alınarak yapılabilecektir.” SİYASAL İSLAM BASKISI VAR  Genel kurullarla ilgili bölümü tepki gösteren Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Salim Aykut, AKP’nin Antalya’da yaklaşık bir ay önce kapalı alanda 4300 kişinin katılımıyla yaptığı kongreyi hatırlattı.  Twiter’den paylaşım yapan Aykut, “AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nın 7'nci olağan kongresi, 1 Şubat 2021 tarihinde bakan ve milletvekillerinin yanı sıra 661 il delegesi ve 3 bin 600 davetlinin katılımıyla yapılmış. Bundan yalnızca bir ay önce, kapalı bir salonda, en az 4300 kişiyle toplandınız. Bugün ise aynı kentteki meslek örgütlerinin genel kuruluna 300 kişi sınırı getiriyorsunuz. O 4300 kişinin canını mı düşüneyim, yoksa bizim üstümüzdeki antidemokratik siyasal islamcı baskısını mı? Sonuç olarak faşizm öldürüyor. Kendinden olanın zincirini kısaltarak, karşısında duranın da boğazına çökerek. Bırakın da bir nefes alalım” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
İçişleri Bakanlığı, yayınladığı Normalleşme Genelgesi ile sivil toplum örgütlerine 300 kişiyi geçmemek kaydıyla genel kurul yapma hakkı tanındı. AKP’nin kısa süre önce Antalya’da kapalı alanda 4300 kişi ile yaptığı kongreyi hatırlatan Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Aykut, “Faşizm öldürür” dedi.

habrimizvar.net- İçişleri Bakanlığı önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleneceğine dair Normalleşme Genelgesi yayınladı. Genelgenin meslek odaları ve dernekleri ilgilendiren bölümünde şöyle denildi: “Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlikleri düşük, orta ve yüksek risk gruplarında; kişi başına 8 metrekare alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300'ü geçmemek üzere ilgili kurum/kuruluşların yetkililerince her türlü tedbir alınarak yapılabilecektir.”

SİYASAL İSLAM BASKISI VAR 
Genel kurullarla ilgili bölümü tepki gösteren Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Salim Aykut, AKP’nin Antalya’da yaklaşık bir ay önce kapalı alanda 4300 kişinin katılımıyla yaptığı kongreyi hatırlattı.  Twiter’den paylaşım yapan Aykut, “AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nın 7'nci olağan kongresi, 1 Şubat 2021 tarihinde bakan ve milletvekillerinin yanı sıra 661 il delegesi ve 3 bin 600 davetlinin katılımıyla yapılmış. Bundan yalnızca bir ay önce, kapalı bir salonda, en az 4300 kişiyle toplandınız. Bugün ise aynı kentteki meslek örgütlerinin genel kuruluna 300 kişi sınırı getiriyorsunuz. O 4300 kişinin canını mı düşüneyim, yoksa bizim üstümüzdeki antidemokratik siyasal islamcı baskısını mı? Sonuç olarak faşizm öldürüyor. Kendinden olanın zincirini kısaltarak, karşısında duranın da boğazına çökerek. Bırakın da bir nefes alalım” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.