Tahtalı Dağı buz tutkunlarını cezbediyor

YAŞAM 25.04.2021 - 11:21, Güncelleme: 25.04.2021 - 11:21
 

Tahtalı Dağı buz tutkunlarını cezbediyor

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi ve AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, Tahtalı Dağı'nın kuzey yamacındaki buz rotasında baharın ilk yürüyüşünü gerçekleştirdi. 2019 yılında kendisinin çizdiği rotayı kullanan Sevgül, eşsiz doğa manzaralarını fotoğrafladı.

haberimizvar.net- Dünyanın zirvesi Everest Tepesi'ne tırmanan Türk dağcılardan Yılmaz Sevgül, Kemer ilçesinde 2 bin 366 metre yüksekliğe sahip Tahtalı Dağı'nın buzlu tırmanış rotalarını yürüdü, kimi noktada tırmanış gerçekleştirdi. Sık sık dağın  zirvesine giderek bölgede yürüyüş ve tırmanış yapan Yılmaz Sevgül, eski rotalara yeni rotalar eklemek istediğini aktardı. 6 buz rotasını 2019 yılında çizdiğini hatırlatan Sevgül, yeni rotalar üzerinde çalıştığını belirtti. Yılmaz Sevgül, Tahtalı Dağı'nın kuzey yamacında gündüz güneşin karı eritmesiyle oluşan akıntının donmasıyla farklı ve yeni rotalar oluştuğunu söyledi. Buz tırmanıcılarını Antalya'ya davet eden Sevgül, yükseklikleri 100 ila 150 metre arasında değişen birçok rota olduğunu, yeni rotaların da ekleneceğini belirtti. Sevgül, “Bu tür buz rotalarını başka bölgelerde görmek pek mümkün değil. Antalya dağlarında gündüz güneş ile eriyen kar akşam kuzey rüzgarları sayesinde donarak buz haline gelir. Tahtalı Dağı'nın kuzey yamacı da bu şekilde şekilleniyor. Bu tür oluşumları kayıt altına almamız gerekiyor. Alternatif kış turizmi için farklı bir deneyim olacak. Bu rotalar, dünyanın farklı ülkelerindeki buz tırmanıcılarını bölgeye çekebilir. Belirlenen bir rota hava şartlarından dolayı da değişiklik gösterebiliyor. Ben bölgeyi sürekli kontrol ederek yeni rotaları keşfediyorum" diye konuştu.   
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi ve AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, Tahtalı Dağı'nın kuzey yamacındaki buz rotasında baharın ilk yürüyüşünü gerçekleştirdi. 2019 yılında kendisinin çizdiği rotayı kullanan Sevgül, eşsiz doğa manzaralarını fotoğrafladı.

haberimizvar.net- Dünyanın zirvesi Everest Tepesi'ne tırmanan Türk dağcılardan Yılmaz Sevgül, Kemer ilçesinde 2 bin 366 metre yüksekliğe sahip Tahtalı Dağı'nın buzlu tırmanış rotalarını yürüdü, kimi noktada tırmanış gerçekleştirdi. Sık sık dağın  zirvesine giderek bölgede yürüyüş ve tırmanış yapan Yılmaz Sevgül, eski rotalara yeni rotalar eklemek istediğini aktardı. 6 buz rotasını 2019 yılında çizdiğini hatırlatan Sevgül, yeni rotalar üzerinde çalıştığını belirtti.

Yılmaz Sevgül, Tahtalı Dağı'nın kuzey yamacında gündüz güneşin karı eritmesiyle oluşan akıntının donmasıyla farklı ve yeni rotalar oluştuğunu söyledi. Buz tırmanıcılarını Antalya'ya davet eden Sevgül, yükseklikleri 100 ila 150 metre arasında değişen birçok rota olduğunu, yeni rotaların da ekleneceğini belirtti. Sevgül, “Bu tür buz rotalarını başka bölgelerde görmek pek mümkün değil. Antalya dağlarında gündüz güneş ile eriyen kar akşam kuzey rüzgarları sayesinde donarak buz haline gelir. Tahtalı Dağı'nın kuzey yamacı da bu şekilde şekilleniyor. Bu tür oluşumları kayıt altına almamız gerekiyor. Alternatif kış turizmi için farklı bir deneyim olacak. Bu rotalar, dünyanın farklı ülkelerindeki buz tırmanıcılarını bölgeye çekebilir. Belirlenen bir rota hava şartlarından dolayı da değişiklik gösterebiliyor. Ben bölgeyi sürekli kontrol ederek yeni rotaları keşfediyorum" diye konuştu. 
AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) SPOR BILIMLERI FAKULTESI OGRETIM GOREVLISI VE  <a href=AKUT ANTALYA BIRIM SORUMLUSU YILMAZ SEVGUL, TAHTALI DAGI'NIN KUZEY YAMACINDAKI BUZ ROTASINDA BAHARIN ILK YURUYUSUNU GERCEKLESTIRDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_04/2021_04_25/2fa957cdb915a07d5d34e281cf6ef4b0.jpg" />

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) SPOR BILIMLERI FAKULTESI OGRETIM GOREVLISI VE  <a href=AKUT ANTALYA BIRIM SORUMLUSU YILMAZ SEVGUL, TAHTALI DAGI'NIN KUZEY YAMACINDAKI BUZ ROTASINDA BAHARIN ILK YURUYUSUNU GERCEKLESTIRDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_04/2021_04_25/a27db6eea8240e99587ddd17c6fd2546.jpg" />
AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) SPOR BILIMLERI FAKULTESI OGRETIM GOREVLISI VE  <a href=AKUT ANTALYA BIRIM SORUMLUSU YILMAZ SEVGUL, TAHTALI DAGI'NIN KUZEY YAMACINDAKI BUZ ROTASINDA BAHARIN ILK YURUYUSUNU GERCEKLESTIRDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_04/2021_04_25/99d71c33c32042b7c23f93fb12f93ffb.jpg" />

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) SPOR BILIMLERI FAKULTESI OGRETIM GOREVLISI VE  <a href=AKUT ANTALYA BIRIM SORUMLUSU YILMAZ SEVGUL, TAHTALI DAGI'NIN KUZEY YAMACINDAKI BUZ ROTASINDA BAHARIN ILK YURUYUSUNU GERCEKLESTIRDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_04/2021_04_25/50949aaf21c9b7a258485b2821baf4ad.jpg" />
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.